Problemen met uitkering

Gratis gesprek advocaat bij problemen met uitkering 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij problemen met uw uitkering en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat te doen bij problemen met uitkering?

Als u problemen heeft met uw uitkering kunt u binnen zes weken na de beslissing van de overheid bezwaar maken. Raadpleeg dan een advocaat. De overheid is namelijk een hele grote organisatie, met ingewikkelde procedures waar het soms moeilijk is om als burger doorheen te komen. 


Waarom een (pro deo) advocaat bij problemen met uitkering?

Een advocaat kan nagaan wat de reden is voor beëindiging of opschorting van de betaling. Een advocaat kan namens u een spoedprocedure starten om te voorkomen dat u een langere tijd zonder geld zit.


Kosten zaak vergoed krijgen via pro deo rechtshulp 

Wanneer u voor pro deo rechtshulp kiest bij problemen met een uitkering, wordt een groot deel van de gemaakte kosten voor juridische ondersteuning vergoed door de overheid. Let wel, dit geldt alleen wanneer u voor een pro deo advocaat kiest. Niet iedere raadsman of raadsvrouw biedt deze vorm van rechtshulp aan; vink de optie “PRO DEO” aan binnen de zoekmachine op deze website. Daarnaast geldt dat uw bruto-inkomen niet hoger dan 29.600 euro op jaarbasis mag zijn. Laat u informeren over de exacte voorwaarden tijdens een gratis kennismakingsgesprek met een pro deo advocaat.


Declareren kosten bij problemen met uitkering via verzekeraar 

U kunt de kosten voor de hulp van een advocaat declareren bij uw verzekeraar, wanneer u in het verleden een rechtsbijstandverzekering met de juiste dekking afsloot. Voor sommige zaken zult u een aanvullende module nodig hebben. Het is belangrijk een verzekeraar voor de behandeling van uw zaak om toestemming te vragen voor het inschakelen van een advocaat. Doet u dit pas achteraf, dan worden de gemaakte kosten mogelijk niet vergoed. 


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Uitkering, belasting en overheid hebben veel ervaring met het oplossen van problemen met een uitkering. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw wensen met u doornemen en vragen beantwoorden
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of een echtscheiding onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij problemen met uw uitkering. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.