Problemen met garantie

Gratis gesprek advocaat over problemen met garantie 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij conflicten over garantie en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat zijn problemen met garantie?

U heeft recht op een goed product. Is dit niet het geval, dan heeft u vanuit de garantie recht op reparatie, een nieuw product of teruggave van geld. Het wettelijk recht op een deugdelijk product houdt in dat het product aan de verwachtingen die u ervan mag hebben moet voldoen. U heeft recht op vervanging of reparatie van het product als deze stukgaat in de periode waarvan u mag verwachten dat dit nog niet mag gebeuren. Dit recht heeft u alleen niet in het geval dat de verkoper kan aantonen dat u niet op een normale wijze gebruik gemaakt heeft van het product. De verwachtingen van een product kunt u stellen aan de hand van de prijs, het merk en eventuele reclame die erover gemaakt is of dingen die door een verkoper zijn verteld.


Waarom een (pro deo) advocaat bij conflict over garantie

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij problemen met garantie. Indien u en de verkoper er samen niet uitkomen, kunt u zich het beste wenden tot een (pro deo) advocaat. Een (pro deo) advocaat kan namens u een klacht indienen en zich wenden tot De Geschillencommissie. Dit kan echter pas wanneer eerst mondeling en schriftelijk geprobeerd is te komen tot een oplossing van het geschil.


Vergoeding voor kosten advocaat 

Kiest u bij een conflict over garantie voor de hulp van een advocaat, dan kan dit al snel hoge kosten met zich meebrengen. Deze kosten hoeft u niet altijd volledig zelf te betalen; u kunt in aanmerking komen voor pro deo rechtshulp. In dit geval betaalt de overheid het merendeel van de kosten voor u. Houd er rekening mee, dat u vaak nog wel een eigen bijdrage betaalt. Of u in aanmerking komt voor pro deo rechtshulp bij problemen met garantie hangt af van uw bruto jaarinkomen (maximaal: 29.600 euro) en uw eigen vermogen. Een pro deo advocaat kan u hier tijdens een eerste gratis kennismakingsgesprek meer over vertellen.


Vergoeding advocaatkosten bij conflicten over garantie via verzekeraar 

Wanneer uw bruto jaarinkomen te hoog is maar u in het verleden wel een rechtsbijstandverzekering afgesloten heeft, worden kosten mogelijk vergoed door de verzekeraar. Kijk uw polis nog eens na, om te zien of de door u gekozen dekking toereikend is. U dient voor het inschakelen van de advocaat om toestemming van uw verzekeraar te vragen. Zou u dit pas achteraf doen, dan worden de gemaakte advocaatkosten mogelijk niet vergoed. 


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Consument, aankopen en garantie hebben veel ervaring met conflicten over garantie. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij geschillen over garantie. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.