Gratis gesprek advocaat over inreisverbod

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u een inreisverbod is opgelegd en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een inreisverbod?

In verschillende situaties kunt u een inreisverbod opgelegd krijgen. Dit betekent dat u vanaf dat moment niet meer naar Nederland mag reizen. Een inreisverbod geldt echter niet alleen voor Nederland. Ook in Zwitserland, andere landen van de EU en de EER bent u niet meer welkom nadat u een inreisverbod heeft gekregen. Een inreisverbod wordt niet zonder meer aan u toegekend. U krijgt altijd eerst een terugkeerbesluit. Een terugkeerbesluit vertelt u dat u momenteel illegaal in Nederland verblijft en zodoende terug moet keren naar uw land van herkomst. Een inreisverbod kan niet worden opgelegd aan mensen uit Nederland zelf, uit Zwitserland, uit landen van de EU of de EER.


Waarom een (pro deo) advocaat bij een inreisverbod?

Wanneer u eerst een terugkeerbesluit en vervolgens een inreisverbod toegekend heeft gekregen, kan hulp van een juridisch specialist wenselijk zijn. Een advocaat kan u meer vertellen over uw mogelijkheden om in beroep te gaan tegen een opgelegd inreisverbod. Mogelijk vindt u dat u legaal in Nederland verblijft en het terugkeerbesluit om die reden onterecht aan u is toegekend. Wanneer het terugkeerbesluit wordt ingetrokken, zal ook het inreisverbod niet langer voor u gelden. Er zijn verschillende redenen die ertoe kunnen leiden dat u een inreisverbod krijgt. Een advocaat kan u meer over deze redenen vertellen.


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Vreemdeling en asiel kunnen namens u in beroep te gaan tegen een opgelegd inreisverbod. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Als dit niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als een inreisverbod is opgelegd. 


Vraag en antwoord

Mag ik nog wel naar andere EU-landen bij een Nederlands inreisverbod?

Ik heb onlangs een inreisverbod voor Nederland gekregen, nadat ik eerder een terugkeerbesluit kreeg. Kan ik nog wel naar een ander EU-land?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer u in Nederland een inreisverbod opgelegd heeft gekregen, betekent dit dat u ook niet welkom bent in Zwitserland, in andere EU-landen of in EER-landen. Uitzondering hierop is Ierland. Dit betekent dat u officieel nog wel naar Ierland zou mogen reizen, wanneer u een inreisverbod krijgt in Nederland. Het is verstandig om u bij het opgelegd krijgen van een inreisverbod te laten bijstaan door een juridisch specialist. Deze kan samen met u bekijken of er juridische gronden zijn om u een terugkeerbesluit op te leggen. Mogelijk is het zinvol om in beroep te gaan tegen dit besluit. Ook kan een advocaat u meer vertellen over uw mogelijkheden, wanneer u niet meer in Nederland mag zijn.

Ik heb wel een inreisverbod, maar geen terugkeerbesluit. Kan dit?

Mij is een inreisverbod opgelegd. Ik heb in het verleden echter nooit een terugkeerbesluit ontvangen. Gaat dit wel goed?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In de basis krijgt u standaard eerst een terugkeerbesluit, alvorens u een inreisverbod wordt opgelegd. Een terugkeerbesluit vertelt u dat u momenteel illegaal in Nederland verblijft en om die reden terug moet keren naar uw land van afkomst. Het inreisverbod vertelt u vervolgens dat u niet meer terug mag keren naar Nederland, Zwitserland, andere EU-landen of EER-landen. Op het moment dat u zich niet kunt herinneren een terugkeerbesluit te hebben ontvangen, is het raadzaam om een juridisch specialist te raadplegen. Deze kan u meer vertellen over uw rechten en u tevens helpen bij het indienen van een bezwaar tegen het genomen besluit.