Bezwaarschrift gemeente - Gratis juridisch gesprek binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over bezwaarschrift gemeente 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u een bezwaarschrift gemeente wilt indienen en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een bezwaarschift gemeente?

Tegen een beslissing van de gemeente kunt u bezwaar maken. De termijn voor het instellen van bezwaar is zes weken. In principe moet de gemeente binnen zes weken een beslissing op het bezwaarschrift nemen. De gemeente heeft echter wel de mogelijkheid om deze termijn met zes weken te verlengen.


Waarom een (pro deo) advocaat bij bezwaarschrift gemeente

Als u het niet eens bent met de beslissing op uw bezwaar kunt u naar de rechter stappen. Een advocaat kan u helpen bij het opstellen en indienen van een bezwaarschrift tegen de gemeente en/of bijstaan bij eventuele vervolgstappen naar de rechter.


Kosten hulp advocaat bij bezwaar tegen gemeente vergoed krijgen 

In sommige gevallen vergoedt de overheid de kosten voor de hulp van een advocaat bij het uitwerken van een bezwaar tegen de gemeente. We spreken hierbij van pro deo rechtshulp. Niet iedereen komt hiervoor in aanmerking; uw bruto jaarinkomen mag bijvoorbeeld niet hoger dan 29.600 euro zijn. Daarnaast zit er een maximum aan uw eigen vermogen, om pro deo rechtshulp te kunnen gebruiken. Vink de optie “PRO DEO” aan binnen de zoekmachine op deze website om een raadsman of raadsvrouw te vinden, die deze vorm van juridische ondersteuning aanbiedt.


Kosten declareren bij verzekeraar bij hulp advocaat rond bezwaar tegen gemeente 

Mogelijk kunt u de gemaakte kosten bij het opstellen van uw bezwaar tegen de gemeente vergoed krijgen via uw verzekeraar. U heeft hier een rechtsbijstandverzekering met mogelijk een aanvullende module nodig. Lees de polisvoorwaarden van uw verzekering nog eens na, om te zien welke dekking u geboden wordt. Vraag de verzekeraar vooraf om toestemming voor het inschakelen van de hulp van een advocaat bij een bezwaar tegen uw gemeente. 


Wat houdt een gratis gesprek over bezwaarschrift gemeente in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Uitkering, belasting en overheid hebben veel ervaring met bezwaar tegen de gemeente. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw wensen met u doornemen en vragen beantwoorden
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of een echtscheiding onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u een bezwaarschrift wilt indienen tegen de gemeente. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.