Juridisch Loket Groningen - Gratis gesprek binnen 24 uur!

In tegenstelling tot bij het Juridisch Loket Groningen kunt u bij Eersterechtshulp.nl uit 100 profielen een (pro deo) advocaat selecteren voor een gratis gesprek

Bij het Juridisch Loket Groningen wordt u doorverwezen naar een (pro deo) advocaat die u niet zelf kunt uitkiezen. Bij Eersterechtshulp.nl kunt u zelf (pro deo) advocaten vergelijken op basis van foto's, filmpjes en persoonlijke teksten. Bekijk en vergelijk profielen en vraag een gratis gesprek aan. Binnen 24 uur wordt er door de (pro deo) advocaat contact met u opgenomen.

  • Uw kwestie wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Er wordt aangegeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van een eventuele juridische procedure wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen. Het is vervolgens aan u of u in het verdere verloop van de procedure juridische bijstand van deze (pro deo) advocaat wenst. Zonder dat u kosten maakt, complexe processen moet doorlopen bij het Juridisch Loket Groningen of vertegenwoordigd wordt door iemand waar u misschien helemaal geen klik of goed gevoel bij heeft.


Voorwaarden in Wet op Rechtsbijstand bij Juridisch Loket Groningen

Op het moment dat u voor de hulp van het Juridisch Loket Groningen kiest, zal men u hier vragen naar uw inkomen en vermogen. In de Wet op Rechtsbijstand is vastgelegd hoe hoog deze mogen zijn. Blijkt uw inkomen of vermogen te hoog? In dat geval wordt u direct doorverwezen naar een advocatenkantoor. Vaak werkt het Juridisch Loket Groningen samen met een vast kantoor; u bent niet verplicht ook daadwerkelijk voor een advocaat van dit kantoor te kiezen. Niet alleen kijkt men naar uw inkomen en vermogen, voordat u een beroep kunt doen op de hulp van het Juridisch Loket Groningen. Zo ondersteunt men hier bijvoorbeeld uitsluitend particulieren. Zakelijke partijen, zoals bedrijven, stichtingen en verenigingen, worden niet ondersteund bij het Juridisch Loket Groningen. Dat geldt ook voor vestigingen elders in Nederland.


Aanpak juridisch vraagstuk door Juridisch Loket Groningen

Een medewerker van het Juridisch Loket Groningen zal uw juridisch vraagstuk met u doornemen. Vervolgens wordt middels de hulp van een jurist of een mediator geprobeerd tot een oplossing te komen. Een jurist kan bijvoorbeeld officiële brieven opstellen. Denk hierbij aan een brief, waarin u een verkoper verzoekt uw betaling terug te storten wegens ontevredenheid over de kwaliteit van een geleverd product. Houd er rekening mee dat een jurist geen advocaat is. De mediator wordt ingezet om conflicten met meerdere betrokkenen op te lossen, zonder tussenkomst van de rechter. Een mediator treedt op als een neutrale partij en inventariseert de belangen en standpunten van alle betrokkenen. Vanuit dat punt wordt vervolgens naar een oplossing gewerkt. Niet ieder conflict leent zich goed voor de hulp van een mediator.


Pro deo advocaat inschakelen als uw vraagstuk niet beantwoord wordt

Het komt voor dat uw vraagstuk of conflict ook na het bezoeken van het Juridisch Loket Groningen onbeantwoord blijft. In zo’n geval verwijst het Juridisch Loket Groningen u door naar een advocatenkantoren. Zoals eerder genoemd, staat het u vrij om zelf een geschikte (pro deo) advocaat te zoeken. Dat laatste valt sterk aan te bevelen, daar het u ervan verzekerd dat een raadsman of raadsvrouw ervaring heeft met het behandelen van zaken als die van u. U vergemakkelijkt dit voor uzelf, door gebruik te maken van de zoekmachine op deze website. Advocaten zijn binnen de zoekmachine verdeeld over verschillende expertisegebieden, op basis van hun ervaring.


Kosten Juridisch Loket Groningen en pro deo advocaat

In de basis wordt de hulp van het Juridisch Loket Groningen kosteloos aangeboden. Let op de aanvullende telefoonkosten, naast de kosten van uw eigen provider, wanneer u het Juridisch Loket Groningen telefonisch benadert. Voor de hulp van een pro deo advocaat, wat vaak veel verder gaat dan de hulp van het Juridisch Loket Groningen, betaalt u slechts een beperkte eigen bijdrage. In sommige gevallen betaalt u niets. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer de rechter u in uw gelijk stelt. De hoogte van de eventueel in rekening gebrachte eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen.