Arbeidsmediation - Gratis gesprek mediator in uw regio

Gratis gesprek over arbeidsmediation 

Vraag een gratis gesprek aan met een mediator uit uw regio over arbeidsmediation en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek mediator.
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een mediator voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de mediator contact met u op!

Wat is arbeidsmediation?

Als bij een arbeidsconflict praten niets heeft opgelost en beide partijen geen zin hebben in een lange dure gerechtelijke procedure biedt arbeidsmediation een uitkomst. Een conflict kan erg ingrijpend zijn voor zowel de werknemer (ziekmelden) als de werkgever (negatieve invloed werksfeer). Voor beide partijen is het belangrijk dat er snel een oplossing voor het conflict komt. Een conflict kan grote gevolgen hebben voor zowel de werknemer als werkgever want de werkgever moet de loonkosten doorbetalen en opzoek naar (tijdelijke) vervanging en voor de werknemer wordt het elke dag steeds moeilijker om terug te keren. 

Uit onderzoek blijkt dat 30% van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door conflicten op de werkvloer. Slechte communicatie ligt vaak ten grondslag aan een conflict. Omdat arbeidsmediation juist gericht is op het verbeteren van de communicatie biedt arbeidsmediation bij een arbeidsconflict uitkomst.


Voordelen arbeidsmediation bij een conflict

 • In tegenstelling tot bij een gerechtelijke procedure is arbeidsmediation bij een conflict gericht op een win-win situatie voor beide partijen. Samen beslis je welke oplossing het beste is. De arbeidsmediator is neutraal en heeft geen beslissingsbevoegdheid zoals een rechter dat wel heeft. Bij arbeidsmediation heeft u dan ook beide evenveel invloed om samen tot een oplossing komen. Bij een rechtszitting wordt de uiteindelijke beslissing door een rechter genomen.
 • Een gerechtelijke procedure duurt meestal lang en brengt hoge kosten met zich mee. Mediation bij een arbeidsconflict is vaak goedkoper en een oplossing kan in een korte tijd worden gerealiseerd
 • Arbeidsmediation bij een conflict is vertrouwelijk. Een zitting bij een rechtbank is vaak openbaar
 • Mediation is minder formeel dan een gerechtelijke procedure. U heeft één of een aantal informele gesprekken onder leiding van een arbeidsmediator
 • Omdat u bij mediation samen tot een oplossing komt voor het conflict is de kans dat u na het mediationtraject nog een goede verstandshouding heeft groter. Dit is belangrijk als u bijvoorbeeld de werkrelatie voort wil zetten

Vergoeding overheid voor bekostiging mediation  

Wanneer u voor arbeidsmediation kiest, draagt u de kosten die u hierbij maakt niet altijd zelf. Mogelijk komt u in aanmerking voor gesubsidieerde mediation, waarbij een groot deel van de kosten vergoed worden door de overheid. Let op, gesubsidieerde arbeidsmediation is niet gratis; u betaalt vrijwel zeker een deel van de kosten zelf. Dit deel is echter zeer beperkt. Een mediator kan u hier tijdens een gratis eerste gesprek meer over vertellen.


Verzekeraar inschakelen via declaratie kosten arbeidsmediation 

Mogelijk is uw huidige bruto jaarinkomen te hoog, wat maakt dat u niet in aanmerking komt voor arbeidsmediation. In zo’n geval kunt u naar de dekking van uw rechtsbijstandverzekering kijken, mocht u deze voorheen hebben afgesloten. Houd er rekening mee dat u hierbij in veel gevallen een eigen risico betaalt. Daarbij kan het voorkomen dat u een aanvullende module af had moeten sluiten, waardoor arbeidsmediation niet onder uw basisdekking valt. 


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Alle mediators met het expertisegebied Werk en ontslag hebben ruime ervaring met arbeidsmediation bij conflicten. Selecteer een mediator voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze mediator contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

 • Uw conflict met u doornemen en vragen beantwoorden
 • Aangeven wat de stappen van een mediationtraject zijn
 • beoordelen of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag als u een conflict wilt oplossen met arbeidsmediation gratis en vrijblijvend een gesprek aan met een mediator zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn