Gratis gesprek advocaat als u bent opgelicht 

Vraag als u bent opgelicht een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wanneer bent u opgelicht?

U bent opgelicht als een product of dienst niet wordt geleverd of niet voldoet aan wat van tevoren duidelijk is afgesproken. Bijvoorbeeld u heeft een product gekocht en het product komt nooit aan, of u heeft een geldbedrag overgemaakt en de verkopende partij levert niet en reageert niet meer op uw berichten. 


Waarom een (pro deo) advocaat als u bent opgelicht?

Als u bent opgelicht loont het om de hulp van een (pro deo) advocaat in de arm te nemen. Een (pro deo) advocaat helpt u uw belangen te behartigen bij de procedure die volgt op een oplichting. Op het moment dat u bent opgelicht kunt u hier aangifte van doen bij de politie; het is een belangrijke eerste stap in het proces. Met uw aangifte kunt u vervolgens proberen uw geld terug te krijgen bij uw verzekering. Denk aan de situatie dat u betaalde voor een product wat niet geleverd is of geld wat u onder valse voorwendselen aan iemand heeft gegeven. Lukt dit niet of gaat het om grote bedragen? In dat geval helpt een (pro deo) advocaat u in kaart te brengen welke vervolgstappen u kunt zetten. Mogelijk weet u wie of welke organisatie u opgelicht heeft. In zo’n situatie is een gerechtelijke procedure een optie. Het is van belang dat u zich goed laat informeren over uw rechten bij oplichting. 


Pro deo rechtshulp bij oplichting

Wanneer er sprake is van oplichting wenst u hulp van een advocaat bij eventuele juridische vervolgstappen. Ook kan een advocaat u adviseren over de mogelijkheden die u hierbij heeft. Door voor pro deo rechtshulp te kiezen, wordt het grootste deel van de gemaakte kosten vergoed door de overheid. Volledig gratis is de juridische hulp niet; u betaalt over het algemeen een kleine eigen bijdrage. Pro deo rechtshulp bij oplichting wordt niet aan iedereen aangeboden; uw bruto jaarinkomen mag niet hoger dan 29.600 euro zijn.


Rechtsbijstandverzekering inzetten als u bent opgelicht 

Om de kosten voor de hulp van een advocaat vergoed te krijgen wanneer u opgelicht bent, kunt u controleren of dit binnen de dekking van uw rechtsbijstandverzekering valt. Houd er hierbij rekening mee, dat u in sommige gevallen aanvullende modules nodig heeft naast uw basisverzekering. Bij het declareren van advocaatkosten via uw rechtsbijstandverzekering dient u voor het inschakelen van een advocaat om toestemming te vragen bij uw verzekeraar. Vaak is dit slechts een formaliteit. 


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Consument, aankopen en garantie hebben veel ervaring met oplichtingszaken en hierbij veel mensen bijgestaan die opgelicht zijn. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag als u bent opgelicht een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.