Verweerschrift ontbinding arbeidsovereenkomst - Gratis gesprek advocaat

Gratis gesprek met een advocaat over verweerschrift ontbinding arbeidsovereenkomst 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij het opstellen van een verweerschrift ontbinding arbeidsovereenkomst en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wanneer een verweerschrift ontbinding arbeidsovereenkomst indienen?

Een werknemer kan een verweerschrift indienen na ontbinding van een arbeidsovereenkomst. Als dit niet gebeurt kan het gevolgen hebben voor een WW-uitkering. In het verweerschrift kunt u tegenargumenten aanvoeren en om een transitievergoeding verzoeken. 

Een werkgever heeft geen keuzemogelijkheid meer als het gaat om de te volgen procedure bij ontslag. De reden van ontslag bepaalt of de procedure bij het UWV of bij de kantonrechter gestart moet worden. De kantonrechter kan op verzoek van de werkgever of werknemer de arbeidsovereenkomst ontbinden als de werkgever ontslagen wordt op grond van zijn functioneren of verstoorde arbeidsrelaties. De kantonrechter bepaalt ook de datum van ontbinding. Als de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter is ontbonden is er geen opzegtermijn van toepassing. De kantonrechter kan de werknemer een ontslagvergoeding toekennen.

Waarom een (pro deo) advocaat bij verweerschrift ontbinding arbeidsovereenkomst

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij ontbinding van een arbeidsovereenkomst. Voordat uw werkgever een procedure bij de kantonrechter start is het mogelijk om samen tot een regeling te komen: een minnelijke regeling. Samen onderhandelt u over het ontslag. Door samen het dienstverband te beëindigen hoeft u niet naar de rechter en heeft u zelf ook wat in te brengen over de condities van het ontslag. Zo kunt u een vertrekregeling (schadevergoeding of transitievergoeding) eisen.

De beëindiging met wederzijds goedkeuren is mogelijk tot het moment dat de kantonrechter uitspraak heeft gedaan. Dit betekent dat u ook nog samen een regeling kunt treffen als de zaak al voor de rechter ligt. Ook de kantonrechter zal in veel gevallen proberen partijen nader tot elkaar te brengen tijdens de mondelinge behandeling. Een (pro deo) advocaat kan namens u onderhandelen met uw werkgever om zo tot een goede vertrekregeling te komen. Als een minnelijke regeling geen optie is zal de (pro deo) advocaat zich inzetten voor een goede transitievergoeding via de kantonrechter. Een (pro deo) advocaat zorgt ervoor dat u niet afgescheept wordt met een te lage transitievergoeding.

Vergoeding advocaatkosten door overheid door verzekering bij verweerschrift ontbinding arbeidsovereenkomst 

Bij het opstellen en indienen van een verweerschrift ontbinding arbeidsovereenkomst heeft u recht op rechtsbijstand. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Wat houdt een gratis gesprek over verweerschrift ontbinding arbeidsovereenkomst in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Werk en ontslag hebben veel ervaring met het opstellen van een verweerschrift ontbinding arbeidsovereenkomst. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij het opstellen en indienen van een verweerschrift ontbinding arbeidsovereenkomst. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn