Bedrijfsongeval - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat bij een bedrijfsongeval 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een conflict over een bedrijfsongeval en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wanneer is een ongeval een bedrijfsongeval?

Een ongeval is een bedrijfsongeval als iemand tijdens het werkt of onderweg voor het werk een ongeluk krijgt en hierbij schade oploopt. Als iemand een ongeluk krijgt op weg naar het werk toe of terug naar huis, spreekt men niet van een bedrijfsongeval omdat het ongeval dan buiten werktijd plaatsvindt. 

Waarom een (pro deo) advocaat bij een bedrijfsongeval

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij een conflict over een bedrijfsongeval met uw werkgever. Indien u een bedrijfsongeval heeft gehad en daardoor schade heeft opgelopen is uw werkgever in een aantal gevallen aansprakelijk. De werkgever heeft namelijk een zorgplicht en moet ervoor zorgen dat alle maatregelen genomen zijn om een veilige werkomgeving te bieden. Indien de werkgever dat niet doet en een werknemer letsel oploopt welke voorkomen had kunnen worden door maatregelen die de werkgever had kunnen nemen, dan is de werkgever aansprakelijk voor de geleden schade van de werknemer. De werkgever kan ook aansprakelijk zijn voor de schade indien zijn/haar handelen is aan te merken als slecht werkgeverschap. Bijvoorbeeld indien de werkgever voor zijn werknemer een verzekering had moeten afsluiten die de schade zal vergoeden, maar dit heeft nagelaten. Indien een ongeval aan de schuld van de werknemer te wijten is, valt dit buiten de aansprakelijkheid van de werkgever.

Wat houdt een gratis gesprek over een bedrijfsongeval conflict in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Werk en ontslag hebben veel ervaring met conflicten die over een bedrijfsongeval gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij een conflict over een bedrijfsongeval. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn