Geschil over pensioen - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat bij een geschil over pensioen 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een geschil over pensioen en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wanneer ontstaat er een geschil over pensioen?

Er ontstaat een geschil over pensioen als een werkgever het pensioen van werknemers niet realiseert conform CAO of arbeidsovereenkomst. Het merendeel van de werkgevers heeft een aanvullende pensioenregeling. Dit is een aanvulling op de AOW-uitkering die de werknemers krijgen als zij met pensioen gaan. Doorgaans betaalt de werknemer 2/3 deel van de pensioenpremie en de werknemer zelf ook 1/3 deel. Dit wordt maandelijks van het loon ingehouden. Als werknemer kunt u afstand doen van uw recht om pensioen op te bouwen. Dit kan alleen niet als pensioendeelname verplicht is. Geen afstand kan worden gedaan van het reeds opgebouwde pensioen. 


Waarom een (pro deo) advocaat bij een geschil over pensioen?

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij een geschil over pensioen met uw werkgever. Er bestaat geen wettelijke verplichting voor werkgevers om pensioen toe te zeggen aan werknemers. Vaak is hier echter wel iets over geregeld in een CAO. Door pensioentoezegging wordt de werkgever verplicht het pensioen te realiseren. Als u werkloos wordt en de leeftijd van 40 al bereikt heeft, dan kunt u in sommige gevallen aanspraak maken op het voortzetten van de pensioenopbouw. Dit dient u te regelen via het UWV. Een (pro deo) advocaat kan u hierbij helpen.


Vergoeding kosten advies bij geschil over pensioen 

Bent u bekend met pro deo rechtshulp? Het houdt juridische ondersteuning toegankelijk voor iedere burger in Nederland. Bij pro deo rechtshulp wordt het merendeel van de kosten bij advies van een advocaat rond geschillen over pensioenen vergoed door de overheid. U betaalt in de meeste gevallen slechts een kleine eigen bijdrage. Niet iedereen komt in aanmerking voor pro deo rechtshulp; dit is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Een pro deo advocaat vertelt u er meer over tijdens een gratis eerste kennismaking.


Dekking verzekeraar bij hulp rond geschil over pensioen 

Niet alleen kunt u een beroep doen op pro deo rechtshulp om de kosten voor het advies van een advocaat bij een geschil over pensioenen te dekken. Wellicht heeft u in het verleden een rechtsbijstandverzekering afgesloten, waarbij deze kosten binnen de dekking vallen. Houd er rekening mee dat u een verzekeraar formeel om toestemming moet vragen om een advocaat in te schakelen. Kosten zullen anders mogelijk niet vergoed worden. 


Wat houdt een gratis gesprek over een geschil over pensioen in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Werk en ontslag hebben veel ervaring met zaken die over een geschil over pensioen gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij een geschil over pensioen. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.