Intimidatie door werkgever - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat bij intimidatie door werkgever 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij intimidatie door uw werkgever en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wanneer spreek men van intimidatie door werkgever?

Er wordt gesproken van intimidatie door werkgever als iemand op het werk (door een werkgever) verbaal of fysiek wordt lastiggevallen, aangevallen of bedreigd. Volgens de Arbowet valt intimidatie door werkgever onder ‘psychosociale arbeidsbelasting’. Werkgevers zijn verplicht om beleid te voeren om intimidatie op de werkvloer te voorkomen. Intimidatie door een werkgever kan leiden tot lichamelijke- of psychische klachten, ziekteverzuim of zelfs tot het besluit om een andere baan te zoeken. Indien u geïntimideerd wordt, kunt u een klacht indienen bij een andere mede-werkgever dan de werkgever die u intimideert. Deze werkgever is verplicht om een dergelijke klacht zorgvuldig te behandelen. 

Waarom een (pro deo) advocaat bij intimidatie door werkgever

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij intimidatie door een werkgever. In bepaalde gevallen kan het noodzakelijk zijn dat uw werkgever aangifte doet bij de politie. Bijvoorbeeld indien sprake is van lichamelijk geweld. Als u vindt dat uw werkgever uw klacht onvoldoende behandelt (of u heeft maar één werkgever), dan kunt u zich tot de rechter wenden. De rechter zal de werkgever vragen aan te tonen wat hij/zij heeft gedaan om de klacht af te handelen. Bij seksuele intimidatie kunt u zich ook direct tot de rechter wenden. 

Wat houdt een gratis gesprek over intimidatie door werkgever in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Werk en ontslag hebben veel ervaring met zaken die over intimidatie door werkgever gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij intimidatie door uw werkgever. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn