Onvrijwillige overplaatsing

Gratis gesprek advocaat bij een onvrijwillige overplaatsing 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij onvrijwillige overplaatsing en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een onvrijwillige overplaatsing? 

Een onvrijwillige overplaatsing wijzigt de arbeidsvoorwaarden van een werknemer. Die hoeft een overplaatsing dan ook niet zomaar te accepteren. Onder een aantal omstandigheden kan echter wel van de werknemer worden verlangd dat hij/zij akkoord gaat met de overplaatsing. Zo kan het zijn dat er een eenzijdig wijzigingsbeding in de arbeidsovereenkomst is opgenomen. Als dat het geval is, dan is het niet nodig dat de werknemer instemt met de wijziging. Wel is van belang welke reden de werkgever voor de onvrijwillige overplaatsing heeft. 


Waarom een (pro deo) advocaat bij onvrijwillige overplaatsing

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij onvrijwillige overplaatsing. Als er geen eenzijdig wijzigingsbeding is opgenomen in de overeenkomst is instemming van de werknemer nodig. Als de werknemer niet instemt met de wijziging, dan zal de kantonrechter daar een uitspraak over moeten doen. De kantonrechter beslist dan of van de werknemer kan worden verwacht dat hij/zij instemt met de overplaatsing. Dit doet de kantonrechter door te kijken naar goed werkgever- en werknemerschap. Indien u als werknemer of werkgever een conflict heeft omtrent een overplaatsing, dan is het van belang dat u een specialist om hulp vraagt. Een (pro deo) advocaat is bekend met de toets die de kantonrechter zal doen om te komen tot een beslissing en kan u hierbij dan ook goed vertegenwoordigen.


Vergoeding overheid bij kosten advocaat

De hulp van een advocaat na een onvrijwillige overplaatsing kan hoge kosten met zich meebrengen. Niet altijd betaalt u deze kosten volledig zelf; mogelijk kunt u een beroep doen op pro deo rechtshulp. Bij pro deo rechtshulp betaalt de overheid het merendeel van de kosten. Wel betaalt u vaak een minimale eigen bijdrage. Verschillende factoren bepalen of u aanspraak kunt maken op pro deo ondersteuning. Om een voorbeeld te geven: uw bruto-inkomen mag niet hoger dan €29.600 liggen op jaarbasis.


Vergoeding verzekeraar advocaat bij onvrijwillige overplaatsing

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, kunt u mogelijk de kosten vergoed krijgen, die u gemaakt heeft bij het inschakelen van de hulp van een advocaat na een onvrijwillige overplaatsing. Let op, kosten worden dikwijls alleen vergoed als u vooraf om toestemming gevraagd heeft bij de verzekeraar voor het inschakelen van een advocaat. Vaak is dit slechts een formaliteit; u heeft het recht zelf een advocaat te kiezen. 


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Werk en ontslag hebben veel ervaring met conflicten die ontstaan door een onvrijwillige overplaatsing. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij onvrijwillige overplaatsing. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.