Gratis gesprek advocaat bij een conflict over CAO naleving 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een conflict over CAO naleving en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

CAO naleving arbeidsovereenkomst 

Indien op u uw arbeidsovereenkomst een CAO van toepassing is en uw werkgever deze niet nakomt, dan kunt u juridische stappen ondernemen. Dit kan ook als u niet meer werkzaam bent voor de werkgever. Zo kunt u bijvoorbeeld, als u te weinig loon ontvangen heeft in de periode dat u wel voor de werkgever werkte, tot vijf jaar terug loon opeisen. 


Waarom een (pro deo) advocaat als u twijfelt over CAO naleving? 

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij een conflict over CAO naleving met uw werkgever. Of op u een CAO van toepassing is staat vaak vermeld in uw arbeidsovereenkomst. Het kan voorkomen dat hierover in uw arbeidsovereenkomst niets is opgenomen maar er toch een CAO op u van toepassing is omdat de CAO algemeen verbindend verklaard is. Een arbeidsrechtadvocaat kan dit vrij makkelijk voor u nagaan. Een (pro deo) advocaat kan ook voor u nagaan of de CAO conform afspraak wordt nagekomen.


Kostenvergoeding bij hulp advocaat rond conflict

De kosten voor de hulp van een advocaat bij conflicten rond een CAO naleving kunnen al snel oplopen. U hoeft deze kosten niet altijd zelf te betalen, wanneer uw bruto inkomen onder de €29.600 ligt op jaarbasis. Het merendeel van de kosten wordt in dit geval vergoed door de overheid. In Nederland kunt u kiezen voor pro deo rechtshulp, wat juridische ondersteuning toegankelijk houdt voor iedere burger. Naast uw inkomen speelt ook uw eigen vermogen mee bij het vaststellen van uw recht op deze vorm van rechtshulp.


Verzekeraar dekt mogelijk kosten conflict

Niet alleen kunt u kosten vergoed krijgen via de overheid, wanneer u voldoet aan de voorwaarden voor pro deo rechtshulp. Ook kunt u een beroep doen op uw verzekeraar, wanneer u eerder een rechtsbijstandverzekering afsloot. Let er hierbij op, dat u uw voornemen om een advocaat in te schakelen bij een conflict over het naleven van een CAO voor de behandeling hiervan dient door te geven aan uw verzekeraar. Een advocaat kan u hier tijdens een gratis kennismakingsgesprek meer over vertellen. 


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Werk en ontslag hebben veel ervaring met zaken rondom CAO afspraken. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij een conflict over het naleven van een CAO met uw werkgever. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.