Disfunctioneren op het werk - Gratis gesprek advocaat

Gratis gesprek advocaat bij ​disfunctioneren op het werk 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij ​disfunctioneren op het werk en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat zijn de gevolgen van ​disfunctioneren op het werk? 

Op het moment dat een werkgever het idee heeft dat een werknemer zijn/haar functie niet naar behoren uitvoert, kan deze dit als disfunctioneren aanmerken. Vaak wordt hierbij eerst het gesprek met de medewerker aangegaan, om te kijken op welke wijze deze diens prestaties op de werkvloer kan verbeteren. Mocht een dergelijk gesprek niet het gewenste resultaat opleveren voor een werkgever, dan kan deze vervolgstappen zetten. In het uiterste geval kiest een werkgever bij het disfunctioneren van een medewerker voor het aanvragen van diens ontslag bij de rechter. Een werkgever heeft niet zonder meer het recht om een medewerker te ontslaan bij disfunctioneren. Het ontslag dient als een laatste redmiddel; er zal altijd eerst naar andere opties moeten worden gezocht. Als werknemer heeft u het recht uw positie te verdedigen bij een rechtszaak, mocht een werkgever besluiten u te willen ontslaan.


Waarom een (pro deo) advocaat bij disfunctioneren op het werk

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen als u uw baan dreigt te verliezen door disfunctioneren.  De werkgever moet in de ontslagprocedure blijk geven van dat er echt niks anders meer op zit dan het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Hierbij moet de werkgever de werknemer in de gelegenheid hebben gesteld om het disfunctioneren te verbeteren. De werkgever zal moeten aantonen dat de werknemer niet goed functioneert en dat deze kritiek met de werknemer besproken is.  Een (pro deo) advocaat kan voor u nagaan of de juiste procedure is gevolgd. 


Vergoeding kosten hulp advocaat bij conflict over disfunctioneren 

De hulp van een advocaat bij conflicten over mogelijk disfunctioneren kan hoge kosten met zich meebrengen. U betaalt deze kosten niet altijd zelf. In Nederland kunt u kiezen voor pro deo rechtshulp, wat door een groot aantal advocaten aangeboden wordt. Let op, niet iedere raadsman of raadsvrouw doet dit. Om in aanmerking te komen voor pro deo rechtshulp dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo mag uw bruto jaarinkomen niet boven de €29.400 liggen. Ook zit er een maximum aan uw eigen vermogen.


Kosten advocaat bij conflict rond disfunctioneren op het werk declareren 

In plaats van te kiezen voor pro deo rechtshulp, kunt u kosten voor hulp van een advocaat bij zaken rond een mogelijk disfunctioneren declareren bij uw verzekeraar (als u deze heeft afgesloten). Kies voor deze optie wanneer uw inkomen of vermogen te hoog zijn. Een verzekeraar dekt kosten voor ondersteuning van een advocaat alleen, wanneer u hier formeel toestemming voor gevraagd heeft vooraf. Een advocaat kan u hier tijdens een gratis kennismakingsgesprek meer over vertellen. 


Wat houdt een gratis gesprek over disfunctioneren op het werk in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Werk en ontslag hebben veel ervaring met zaken die over disfunctioneren op het werk gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij ​disfunctioneren op het werk. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn