Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij ontslag met wederzijds goedvinden en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.
Bij een ontslag met wederzijds goedvinden komen de werkgever en werknemer overeen dat de arbeidsovereenkomst beëindigd zal worden. Daarbij kunnen de werkgever en werknemer zelf afspraken maken over eventuele voorwaarden waaraan dan voldaan moet zijn. Het is verstandig om deze afspraken schriftelijk vast te leggen. U heeft als werknemer 14 dagen bedenktijd. U kunt dan terugkomen op hetgeen afgesproken is in de beëindigingsovereenkomst. Uw werkgever is verplicht u hierop te wijzen. Wanneer uw werkgever dit niet doet, zal de bedenktijd met nog eens 7 dagen verlengd worden.
Het ontslag met wederzijds goedvinden biedt voordelen en ruimte voor onderhandeling. U bent immers niet verplicht akkoord te gaan met het ontslag. Uw werkgever wil u ontslaan en is deels afhankelijk van uw medewerking. De werkgever moet ook rekening houden met uw belangen bij ontslag. De nadelige gevolgen van het ontslag kunnen bijvoorbeeld worden gecompenseerd door een transitievergoeding. U ontvangt dan een geldbedrag ter compensatie. Ook de (partiële) ongedaanmaking van een concurrentie- of relatiebeding behoort tot de mogelijkheden. Een (pro deo) advocaat is er voor u om het beste resultaat uit de onderhandeling te halen.
Hulp van een advocaat bij een ontslag met wederzijds goedvinden is niet goedkoop. De hoge kosten kunnen mensen afschrikken om juridische ondersteuning in te schakelen. Om de kosten te kunnen dragen loont het te kijken of u in aanmerking komt voor pro deo rechtshulp. Hierbij wordt een groot deel van de gemaakte kosten vergoed door de overheid. Niet iedereen kan hier aanspraak op maken; uw bruto jaarinkomen mag maximaal €29.400 zijn. Houd bij het kiezen van een advocaat rekening met het gegeven dat niet iedere raadsman of raadsvrouw pro deo hulp aanbiedt.
Wanneer u een lopende rechtsbijstandverzekering heeft, kunt u de kosten voor advies over of hulp bij een ontslag met wederzijds goedvinden mogelijk declareren. Lees de polis van uw rechtsbijstandverzekering eens door, om dit te onderzoeken. Om kosten vergoed te krijgen dient u vooraf formeel om toestemming van uw verzekeraar te vragen. U kunt vervolgens zelf een advocaat kiezen.
Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Werk en ontslag hebben veel ervaring met zaken die over ontslag met wederzijds goedvinden gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:
Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij ontslag met wederzijds goedvinden. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.