Outplacement - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat bij outplacement  

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij outplacement en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is outplacement?  

Outplacement is het zoeken naar een baan voor een medewerker bij een andere werkgever. Dit komt vaak aan de orde bij een ontslag. Ook kan outplacement worden opgenomen als voorziening in een sociaal plan bij een reorganisatie. Er zijn verschillende situaties, die kunnen leiden tot outplacement. Denk bijvoorbeeld aan een conflict op de werkvloer, waarbij het voor een medewerker niet langer mogelijk is om in diens huidige functie te blijven werken. De medewerker kan in zo’n geval een andere functie aangeboden krijgen binnen de organisatie, of de organisatie zet in op outplacement om de medewerker elders onder te brengen. Een andere situatie waarin outplacement een optie kan zijn: bij financieel zwaar weer binnen een organisatie. Door medewerkers elders onder te brengen kan gesneden worden in de personeelskosten. Een (pro deo) advocaat helpt u een outplacement op de juiste wijze toe te passen. 


Waarom een (pro deo) advocaat bij outplacement

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij outplacement.  Er bestaat geen recht op outplacement. Indien u en uw werkgever overeenkomen dat de werkgever zich hiervoor zal inzetten, dan krijgt u ondersteuning van een outplacementbureau. Zij helpen u bij het opstellen van een CV en/of sollicitatiebrieven. Of het verstandig is om hiermee akkoord te gaan, is per geval verschillend. U kunt, indien u zich dit afvraagt, het beste contact opnemen met een (pro deo) advocaat.


Vergoeding voor kosten advocaat bij outplacement 

Bij een outplacement kiest u mogelijk voor juridisch advies van een advocaat. Dit kan al snel hoge kosten met zich meebrengen. Wanneer uw bruto jaarinkomen onder de €29.600 ligt, betaalt u deze kosten niet altijd volledig zelf. Doe een beroep op pro deo rechtshulp, om slechts een kleine eigen bijdrage te hoeven betalen in dit geval. Het kan u veel geld besparen. Een pro deo advocaat vertelt u tijdens een eerste gratis kennismakingsgesprek meer over de werking van pro deo rechtshulp, wanneer u advies van een advocaat wenst rondom een outplacement.


Kosten advocaat bij outplacement declareren bij verzekeraar 

Cliënten met een rechtsbijstandverzekering doen er verstandig aan hun polisvoorwaarden nog eens na te kijken. Worden de kosten voor het advies van een advocaat na een outplacement vergoed? Voordat u daadwerkelijk een advocaat inschakelt, is het belangrijk formeel om toestemming te vragen aan uw verzekeraar. Dit is in de meeste gevallen slechts een formaliteit. 


Wat houdt een gratis gesprek over outplacement in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Werk en ontslag hebben veel ervaring met zaken die over outplacement gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij outplacement. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Vraag en antwoord

Outplacement - Is mijn werkgever verplicht om mij een outplacementtraject aan te bieden in het geval van ontslag met wederzijds goedvinden?

Ik ga een vaststellingsovereenkomst tekenen met mijn werkgever. Is mijn werkgever verplicht een outplacementtraject aan te bieden?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Iedere vaststellingsovereenkomst kent zijn eigen inhoud. Hoewel een outplacementtraject vaak wordt opgenomen in een vaststellingsovereenkomst, bestaat er in de meeste gevallen geen verplichting voor de werkgever om een outplacementtraject aan te bieden. De werkgever kan er dus voor kiezen om dit niet te doen. Dat betekent echter niet dat u er niet over in gesprek kunt gaan. Raadpleeg eventueel een advocaat om u hierbij te helpen.