Diefstal op het werk

Gratis gesprek advocaat als u verdacht wordt van diefstal op het werk 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u verdacht wordt van diefstal op het werk en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Beschuldigd van diefstal op het werk 

Als u beschuldigd wordt van diefstal op het werk kan een advocaat voor u nagaan of er sprake is van een gerechtvaardigde grond voor ontslag. Als u wordt ontslagen vanwege diefstal op het werk bent u verwijtbaar werkloos geworden en heeft u dus geen recht op een WW-uitkering. 


Waarom een (pro deo) advocaat als u verdacht wordt van diefstal op het werk?

Als u beschuldigd wordt van diefstal kan een (pro deo) advocaat voor u nagaan of er in uw geval sprake is van een gerechtvaardigde grond voor ontslag. Volgens de wet levert diefstal op het werk een grond op voor ontslag op staande voet. Toch is diefstal op het werk niet altijd een gegronde reden om iemand te ontslaan. In de rechtspraak is namelijk bepaald dat er omstandigheden kunnen zijn waardoor ontslag voor de werknemer onevenredig zwaar is ten opzichte van de diefstal voor de werkgever. 


Vergoeding overheid voor kosten advocaat

Wanneer u voor een conflict rond diefstal op het werk een advocaat inschakelt, brengt dit kosten met zich mee. Deze kosten kunnen snel oplopen, wat mensen soms afschrikt. Onnodig, want mogelijk komt u in aanmerking voor pro deo rechtshulp. Hierbij wordt een groot deel van de gemaakte kosten vergoed door de overheid; u betaalt vaak een kleine eigen bijdrage. Het houdt rechtshulp voor iedere burger toegankelijk. Een pro deo advocaat kan u meer vertellen over de voorwaarden die gelden voor deze vorm van rechtshulp.


Kosten advocaat declareren bij verzekeraar 

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Lees de polis van uw verzekering eens door, om te zien of de kosten van een advocaat bij zaken rond diefstal op het werk vergoed worden. Om kosten vergoed te krijgen via de verzekeraar, dient u vooraf bij de verzekeraar aan te geven dat u een advocaat in zal schakelen. U heeft hierbij het recht zelf een advocaat te zoeken.


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Werk en ontslag hebben veel ervaring met zaken die over diefstal op het werk gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u verdacht wordt van diefstal op het werk. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.