Pesten op de werkvloer - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat bij pesten op de werkvloer 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij pesten op de werkvloer en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is pesten op de werkvloer?

Pesten op de werkvloer kan leiden tot lichamelijke- of psychische klachten, ziekteverzuim of zelfs tot het besluit om een andere baan te zoeken. Volgens de Arbowet valt pesten onder ‘psychosociale arbeidsbelasting’. Indien u gepest wordt, kunt u een klacht indienen bij uw werkgever. Uw werkgever is verplicht om een dergelijke klacht zorgvuldig te behandelen. Werkgevers zijn verplicht om beleid te voeren om pesten op de werkvloer te voorkomen. 


Waarom een (pro deo) advocaat bij pesten op de werkvloer

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij pesten op de werkvloer. In bepaalde gevallen kan het noodzakelijk zijn dat uw werkgever aangifte doet bij de politie. Bijvoorbeeld indien sprake is van lichamelijk geweld. Als u vindt dat uw werkgever uw klacht onvoldoende behandeld, dan kunt u zich tot de rechter wenden. De rechter zal de werkgever vragen aan te tonen wat hij heeft gedaan om de klacht af te handelen. 


Kosten hulp advocaat bij pesten op de werkvloer vergoed via overheid 

Wanneer u voor pro deo rechtshulp kiest bij conflicten rond pesten op de werkvloer, hoeft u de kosten voor een advocaat niet altijd zelf te betalen. Een groot deel van de gemaakte kosten wordt vergoed door de overheid. In veel gevallen betaalt u een kleine eigen bijdrage. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de overheid is afhankelijk van uw inkomen en eigen vermogen. Een pro deo advocaat kan u er tijdens een gratis eerste kennismaking meer over vertellen.


Vergoeding verzekeraar bij pesten op de werkvloer 

Kosten die u maakt voor de hulp van een advocaat bij pesten op de werkvloer kunt u mogelijk declareren bij uw verzekeraar, wanneer u een lopende rechtsbijstandverzekering heeft. Deze kosten kunt u uitsluitend declareren, wanneer u voor het inschakelen van een advocaat om toestemming van uw verzekeraar gevraagd heeft. Doet u dit pas achteraf, dan worden de gemaakte kosten mogelijk niet vergoed. 


Wat houdt een gratis gesprek over pesten op de werkvloer in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Werk en ontslag hebben veel ervaring met zaken die over pesten op de werkvloer gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij pesten op de werkvloer. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.