Opstellen algemene voorwaarden - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over het opstellen algemene voorwaarden

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij het opstellen van algemene voorwaarden en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Waarom algemene voorwaarden opstellen?

Met het opstellen van algemene voorwaarden kunt u verschillende grote risico’s uit de weg gaan. Dat is niet de enige reden om voor het opstellen hiervan te kiezen. Ook schept het duidelijkheid voor een consument. Een klant weet precies wat deze van uw organisatie mag verwachten, wanneer een product of dienst wordt afgenomen. Bij het opstellen van algemene voorwaarden zijn er verschillende componenten om rekening mee te houden. Denk aan de levertijd, de tijd die een consument heeft om zich te bedenken na levering van een dienst of product, enzovoorts. Belangrijk hierbij is het in de gaten houden van de geldende wet- en regelgeving rond het leveren van diensten en goederen aan consumenten.


Hulp bij opstellen van algemene voorwaarden

Bij het opstellen van algemene voorwaarden kan hulp van een juridisch specialist wenselijk zijn. Schakel bijvoorbeeld een advocaat in, om u te laten adviseren over hetgeen waarmee u rekening dient te houden bij het opstellen van dit document. Naast de levertijd en bedenktijd gaat het bijvoorbeeld ook om de garantietermijn, de betalingstermijn en de aansprakelijkheid bij gebreken. Ook bij aanpassingen aan bestaande algemene voorwaarden kan het verstandig zijn om een advocaat te raadplegen. Aanpassingen zijn onder meer noodzakelijk als uw diensten- of productaanbod aangepast wordt.

Kortom: vraag een advocaat om een gratis juridisch gesprek bij het opstellen van algemene voorwaarden.


Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn


Vraag en antwoord

Opstellen algemene voorwaarden - Mag ik de algemene voorwaarden zelf invullen?

Inmiddels weet ik dat er verschillende componenten in de algemene voorwaarden moeten worden opgenomen. Kan ik hier zelf een invulling aan geven?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Hoewel u bij het opstellen van algemene voorwaarden veel vrijheid heeft, kunt u deze niet volledig naar eigen inzicht invulling geven. Er zijn verschillende regels die een consument beschermen tegen de macht van een leverancier. Deze regels zijn wettelijk vastgelegd en dwingend van aard. In die zin, dat u hier in de algemene voorwaarden van uw eigen organisatie niet van af mag wijken. Denk bijvoorbeeld aan de tijd die een consument heeft om af te zien van de aankoop van een product of dienst. Raadpleeg een juridisch specialist, zoals een advocaat, wanneer u vragen heeft over het opstellen van de algemene voorwaarden en hetgeen waaraan u zich hierbij moet houden.

Opstellen algemene voorwaarden - Wat staat er precies in de algemene voorwaarden?

Ik wil op korte termijn starten met het opstellen van de algemene voorwaarden voor mijn organisatie. Wat moet er precies in dit document staan?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Bij het opstellen van algemene voorwaarden zijn er verschillende componenten om mee te nemen in het document. Denk hierbij aan de aansprakelijkheid, de levertijd en de tijd die een consument heeft om af te zien van het afnemen van een dienst of product. Ook de garantietermijn en garantievoorwaarden maken vaak onderdeel uit van de algemene voorwaarden van een bedrijf. Hetzelfde geldt voor de betalingstermijn, welke doorgaans ook los op de factuur vermeld wordt. Raadpleeg een advocaat om u juridisch te laten adviseren. Hoewel u bij het opstellen van algemene voorwaarden veel vrijheid heeft, is het belangrijk om algemene wet- en regelgeving in de gaten te houden. Een advocaat kan u hier meer over vertellen.