Verhaalbare kosten na uitvallen werknemer - Gratis gesprek advocaat

Gratis gesprek advocaat over verhaalbare kosten na uitvallen werknemer

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio over verhaalbare kosten na uitvallen werknemer en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat zijn verhaalbare kosten na uitvallen werknemer?

Wanneer een van uw werknemers betrokken raakt bij een ongeluk waar hij of zij weinig aan kan doen, heeft dit grote gevolgen voor u als werkgever. U bent verplicht het loon van de werknemer door te blijven betalen, terwijl de werknemer mogelijk een lange tijd niet inzetbaar is voor de organisatie. Het moeten doorbetalen van het loon van een medewerker is vastgelegd in de loondoorbetalingsverplichting. Het verplicht door moeten betalen van het loon is niet het enige om rekening mee te houden. Denk ook aan de kosten die u moet maken om uw werknemer weer te kunnen laten werken, kosten voor het tijdelijk vervangen van de werknemer, enzovoorts. 

U wilt de verhaalbare kosten na het uitvallen van een werknemer zo snel mogelijk vergoed krijgen, om als organisatie niet in financiële nood te geraken. Het kan verstandig zijn om een advocaat in te schakelen, welke u juridisch kan adviseren over de te nemen stappen. Onder de verhaalbare kosten na het uitvallen van een werknemer vallen het doorbetaalde loon, het vakantiegeld van een werknemer, de bonussen waar een werknemer recht op zou hebben gehad en rechtsbijstand kosten. Ook eventuele opleidingskosten zijn er onderdeel van. Onder opleidingskosten vallen kosten die gemaakt moeten worden om de medewerker weer te laten werken.


Advocaatkosten na uitvallen werknemer declareren 

De advocaatkosten die u maakt bij een zaak na het uitvallen van een werknemer kunt u mogelijk grotendeels declareren via een lopende rechtsbijstandverzekering. U betaalt in dit geval vaak slechts een beperkt eigen risico. Kijk de polis van uw rechtsbijstandverzekering na, om te achterhalen of deze zaken onder uw dekking vallen. Soms heeft u hier een aanvullende module voor nodig. 


Vraag en antwoord

Moet ik het loon van medewerkers doorbetalen na een ongeluk?

Een van mijn medewerkers is betrokken geraakt bij een ongeluk. Moet ik het loon van deze medewerker door blijven betalen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In de basis heeft u als werkgever een loondoorbetalingsverplichting, wanneer een medewerker betrokken is geraakt bij een ongeluk zonder hier zelf iets aan te hebben kunnen doen. Bijzonder vervelend voor u als werkgever, daar het grote financiële consequenties kan hebben. U moet het loon blijven doorbetalen en mogelijk een tijdelijke kracht aannemen. Gelukkig kunt u aanspraak maken op het recht om verhaalbare kosten na het uitvallen van de werknemer te innen bij de veroorzaker van het ongeluk. Onder deze verhaalbare kosten valt niet alleen het loon van de medewerker, maar bijvoorbeeld ook bonussen en vakantiegeld. Een advocaat kan u juridisch adviseren over uw mogelijkheden om de gemaakte kosten te verhalen op de veroorzaker van het ongeluk.

Aan welke kosten kan ik denken?

Ik heb begrepen dat ik sommige kosten op anderen kan verhalen, als een medewerker betrokken raakt bij een ongeluk. Om welke kosten gaat het hierbij?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Verhaalbare kosten na het uitvallen van een werknemer zijn onder meer het doorbetaalde loon, het opgebouwde vakantiegeld, de bonussen van een werknemer en de kosten die u maakt voor rechtsbijstand. Een vijfde type kosten zijn de opleidingskosten. Mogelijk zal een werknemer eerst een bepaalde opleiding moeten volgen, voordat deze weer volledig aan het werk kan. In dit geval zijn ook deze kosten verhaalbaar. Wanneer een tegenpartij die niet direct meewerkt, kan de hulp van een advocaat wenselijk zijn. Een advocaat kan u juridisch adviseren over hetgeen u rekening mee dient te houden. Ook kan deze samen met u bekijken welke kosten verhaalbaar zijn na het ongeval.