Blond Advocatuur
FTW Advocaten
Zaanse Meesters Advocaten
WS Advocaten
Blond Advocatuur
Bayraktar Advocatuur
Verdonk Advocaten
Holland advocatenkantoor
Stroobach & Dijkers advocaten
Stroobach & Dijkers advocaten
Cloots Advocatuur
Cliq advocaten
Advocatenkantoor van den Berg
Zaanse Meesters Advocaten
FTW Advocaten
Noordanus Advocatuur
Hogeterp advocatuur
HRE Advocaten
Rahimzadeh Advocatuur
Karami Advocatuur
Mokum Advocatuur
BEAN Advocatuur
Iustus Advocatuur
Singh Raaijmakers
Helta Law
HRE Advocaten
Advocatenkantoor MUSA
Matpanozer advocatuur
W Advocatenkantoor
Selecteer een advocaat uit Zaandam en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis juridisch gesprek.
Na het gratis juridisch gesprek met de advocaat uit Zaandam kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.
In de basis kan een advocaat in Zaandam u op drie verschillende manieren ondersteunen; tijdens een verhoor, tijdens een rechtszitting en vooraf middels juridisch advies. Advies kan wenselijk zijn wanneer u overweegt een gerechtelijke procedure te starten tegen een andere partij. Niet altijd is uw positie stevig genoeg om zo’n rechtszaak te kunnen winnen. Wanneer u zich hier vooraf over laat adviseren voorkomt u onnodig hoge kosten. Bij een verhoor kan een advocaat u op voorhand meer vertellen over uw rechten. Hoe werkt het zwijgrecht? Moet ik alle vragen beantwoorden als ik in de veronderstelling ben onschuldig te zijn? Enzovoorts.
Maak gebruik van de zoekmachine op deze website om een geschikte advocaat in Zaandam te zoeken. De zoekmachine bevat verschillende filters, waarmee u een advocaat vindt die ervaring heeft in het expertisegebied waarbinnen uw kwestie valt. Er zijn verschillende soorten expertisegebieden. Onderscheid maakt men onder meer tussen zaken gerelateerd aan consumentenkwesties en de garantie op artikelen, zaken rond de aanvraagprocedure bij een VOG, zaken die te maken hebben met kinderen, enzovoorts. Vindt u het lastig om te bepalen binnen welk expertisegebied uw zaak valt? Een advocaat kan u hier tijdens een kennismaking meer over vertellen.
Ten onrechte wordt vaak gedacht dat men bij een rechtsbijstandverzekering moet vertrouwen op de juridische hulp van een advocaat die is aangedragen door de verzekeraar. U heeft het recht om zelf een advocaat in Zaandam te zoeken, waarvan de kosten (vergoed worden door de verzekeraar. Voordat u zelf een advocaat inschakelt, dient u hier toestemming voor te vragen bij de verzekeringsmaatschappij. Het voorkomt dat u achteraf alsnog zelf voor de kosten opdraait. In de polis van uw rechtsbijstandverzekering leest u er vaak meer over.
Heeft u een geschikte advocaat in Zaandam gevonden? Vraag in dat geval een gratis kennismakingsgesprek aan. Dit kan via diens pagina op deze website. Het kennismakingsgesprek is bedoeld om te kijken of er een klik is en of de advocaat de juiste ervaring heeft om u verder te kunnen helpen. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt u meer verteld over het te volgen traject en de kosten daarvan. Zo weet u precies wat u mag verwachten.
De gezondheid van mijn vader verslechtert; mijn moeder is eerder al overleden. Krijg ik bij zijn overlijden standaard een legitieme portie uitgekeerd?
Als kind heeft u na het overlijden van uw ouders per definitie recht op een legitieme portie; het is een deel van de girale middelen die uw ouders bezitten op het moment van overlijden. Hierbij uitgaande van het ontbreken van schulden. Dat u recht heeft op een legitieme portie betekent echter niet, dat u deze legitieme portie ook daadwerkelijk uitgekeerd krijgt. U dient hier actief naar te vragen bij de persoon of instantie die voor de afwikkeling van de nalatenschap van uw ouders zorgt. U heeft hier vijf jaar de tijd voor. Doet u dit niet, dan vervalt het recht op een legitieme portie. Een advocaat in Zaandam kan u er meer over vertellen.
Een collega vertelde mij dat hij een vordering heeft ingediend voor een wettelijke verhoging op diens salaris. In welke situaties kan zo’n vordering effect hebben?
Het indienen van een vordering voor het uitkeren van een wettelijke verhoging bovenop het salaris wat u maandelijks verdient, heeft effect op het moment dat uw werkgever te laat is met het uitkeren van uw loon. Houd er rekening mee, dat een werkgever minimaal drie dagen te laat moet zijn alvorens u een dergelijke vordering in kunt dienen. Een advocaat in Zaandam kan u hier meer over vertellen. Naast een wettelijke verhoging heeft u recht op een verhoging van uw salaris met een wettelijke rente.
Onlangs zijn mijn ex-partner en ik uit elkaar gegaan. Nu beweert de familie van mijn ex-partner dat ik hem financieel moet onderhouden. Klopt dat en hoe zit dit precies?
Of u uw ex-partner financieel dient te onderhouden is van een aantal factoren afhankelijk. Was u voorheen getrouwd of had u een geregistreerd partnerschap? Hoe lang bent u getrouwd geweest? Heeft u samen kinderen? Wat is het verschil in inkomen tussen uw beiden? Op basis van dergelijke vragen wordt bepaald wie aan wie een bedrag betaalt aan het eind van de maand. Mocht uw ex-partner een nieuwe (duurzame) relatie hebben, dan vervalt deze betalingsverplichting. Het is verstandig hulp van een advocaat in Zaandam in te schakelen; deze adviseert u over de regels rond het financieel onderhouden van een ex-partner.
Ik heb een contract met een einddatum gesloten voor de huur van mijn woning. Nu wil ik er graag blijven wonen. Loopt zo’n contract automatisch af?
Wanneer u een tijdelijke overeenkomst gesloten heeft voor de huur van een woning of bijvoorbeeld bedrijfspand, zal deze in de basis niet automatisch aflopen. Een verhurende partij dient het contract actief op te zeggen, om u de woning te kunnen doen laten verlaten. In alle andere gevallen zal de overeenkomst automatisch verlengd worden voor onbepaalde tijd. Een advocaat in Zaandam kan u meer vertellen over de rechten die u als hurende partij heeft bij een aflopende overeenkomst. In veel gevallen is het voor de verhuurder niet zonder meer mogelijk om een huurder uit diens pand te zetten.
Om de verhuur van een woning snel rond te krijgen heeft mijn verhuurder een tussenpartij ingeschakeld. Deze partij regelde de administratieve zaken rond de verhuur. Wie betaalt deze partij?
In het merendeel van de gevallen zal de verhurende partij verantwoordelijk zijn voor het bekostigen van een ingeschakelde tussenpartij. Uitsluitend in de situatie dat u zelf actief gekozen heeft voor de ondersteuning van bijvoorbeeld een makelaar om snel een geschikte woning te vinden, betaalt u deze kosten zelf. De kosten vallen in dat geval buiten de factuur van de verhurende partij. U kunt bezwaar maken tegen kosten waarvan u vindt dat deze door de verhuurder betaald moeten worden. Laat u hierover adviseren door een advocaat in Zaandam.
De verkoper van een product wat ik enige tijd terug heb aangeschaft wil het product niet herstellen; hij vindt het mijn eigen schuld dat deze beschadigd is geraakt. Wat kan ik doen?
Het is bijzonder vervelend dat uw product beschadigd is geraakt. U kunt het product terugbrengen naar de verkoper om het onder de garantievoorwaarden te laten herstellen of vervangen. Niet altijd zal een verkoper hierin meegaan; de verkoper kan aantonen dat de schade door uw eigen toedoen ontstaan is. In zo’n geval hoeft de schade niet hersteld te worden. U kunt een advocaat in Zaandam vragen met u mee te kijken, om samen vast te stellen of het bewijs van de verkoper voldoende is. Mocht dat niet het geval zijn, dan adviseert de advocaat u over eventuele vervolgstappen.
Mij is verteld dat de politie vaak maar weinig kan doen met een aangifte van internetoplichting, daar het aantal aangiftes veel hoger ligt dan de capaciteit. Is het inschakelen van een advocaat in Zaandam een alternatief?
Zie het inschakelen van een advocaat in Zaandam niet als een alternatief voor het doen van aangifte van internetoplichting. Een advocaat kan u bijvoorbeeld adviseren over de stappen die u kunt zetten om de geleden schade als gevolg van de internetoplichting vergoed te krijgen. Het gaat in dit geval om financiële schade; het bedrag wat u betaalde voor het product of de dienst wat niet aan uw verwachtingen voldeed of überhaupt niet geleverd werd. Mogelijk kunt u deze schade met hulp van een advocaat via een incassotraject alsnog verhalen.
Vorige maand heb ik een overeenkomst ondertekend, maar nu twijfel ik of deze wel rechtsgeldig is. Zijn overeenkomsten per definitie rechtsgeldig na ondertekening?
Het is niet per definitie zo dat een overeenkomst na ondertekening door bijvoorbeeld een afnemer en leverancier of een werkgever en werknemer rechtsgeldig is. Er kunnen bepalingen in de overeenkomst opgenomen zijn, die maken dat deze (gedeeltelijk) niet rechtsgeldig is. Denk aan bepalingen die botsen met geldende wet- en regelgeving. Een advocaat in Zaandam kan u hierover adviseren. Leg de overeenkomst eens voor, om te kijken of uw vermoedens correct zijn.
Mijn verhuurder heeft de huur van mijn woning plotseling fors verhoogd. Had deze dit aan moeten kondigen vooraf?
In de basis geldt dat een verhuurder geen verplichting heeft om een verhoging van de huurtarieven aan te kondigen; de huur gaat automatisch omhoog. Wel is de verhurende partij verplicht dit in de overeenkomst die u bij de huur van een vastgoedobject tekent te vermelden. U had zodoende kunnen weten dat de huur verhoogd zou worden. Houd rekening met een maximum wat gesteld wordt aan de jaarlijkse verhoging van de huur. Een advocaat in Zaandam ondersteunt u, wanneer een verhurende partij de huur met een hoger percentage verhoogd heeft.
Ik heb een auto gehuurd, maar ben momenteel ziek. Het maakt dat ik de auto niet op de afgesproken dag terug kan brengen. Wat moet ik nu doen?
In de situatie dat het u niet lukt om de afspraken met een verhurende partij na te komen, is het belangrijk de verhuurder hier zo snel mogelijk van op de hoogte te brengen. Zoek gezamenlijk naar een oplossing. Houdt u de gehuurde producten opzettelijk in uw bezit zonder dit te melden, dan loopt u het risico een strafbaar feit te plegen. Hier kan zowel een boete, als een gevangenisstraf op staan. Verdenkt een verhuurder u van het opzettelijk vasthouden van een gehuurd voorwerp? Laat u in dat geval adviseren door een advocaat in Zaandam om uw positie zo goed mogelijk te verdedigen.
Ik heb te kampen met een huurder die de huur van zijn woning al enige tijd niet meer betaald heeft. Wat kan ik als verhuurder doen in zo’n situatie?
Op het moment dat de huur van de door u verhuurde woning niet betaald wordt, kunt u de hurende partij meermaals verzoeken de huur alsnog te voldoen. Probeer uzelf hierbij constructief op te stellen, door bijvoorbeeld samen met de huurder een betalingsregeling te treffen. Kijk daarnaast naar de oorzaak van de achterstand in de betalingen van de hurende partij. Mocht dit alles onvoldoende effect hebben, dan kunt u een gang naar de rechter overwegen. Laat u hierbij bijstaan door een advocaat in Zaandam. Deze kan vooraf advies geven over het nut van een dergelijke stap.
Het product wat ik circa zes maanden geleden gekocht heb, is inmiddels kapot gegaan. Kan ik het aankoopbedrag nog terugkrijgen?
Wanneer een product kapotgaat binnen de garantietermijn, dient u de verkoper de mogelijkheid te bieden om het product te herstellen. De verkoper bepaalt de oorzaak van het defect en kijkt of u dit niet zelf veroorzaakt heeft. In dat laatste geval hoeft de verkoper het product niet te herstellen. Mocht het defect hersteld zijn en zich opnieuw voordoen binnen de garantietermijn, dan kunt u de verkoper per brief verzoeken u uw aankoopbedrag terug te geven. Een advocaat in Zaandam kan u hierbij helpen, door u te vertellen hoe u zo’n brief opstelt en welke elementen dit document moet bevatten.
Ik wil graag een aantal bepalingen toevoegen aan de voorwaarden van mijn webshop. Kan ik deze kleine lettertjes zelf bedenken?
In de basis staat het u vrij om de kleine lettertjes, de voorwaarden van uw webshop zelf te bepalen. Dit betekent echter niet per definitie dat iedere bepaling ook rechtsgeldig is. De bepalingen die u in deze kleine lettertjes opneemt moeten redelijk zijn. Zijn ze dat niet, dan heeft de consument de mogelijkheid deze bepalingen te vernietigen. Een consument hoeft zich er dan niet aan te houden. Dit wilt u logischerwijs voorkomen. Het helpt om de bepalingen uit uw voorwaarden te laten toetsen door een advocaat in Zaandam. Deze adviseert u over bepalingen die mogelijk een aanpassing vereisen om ze rechtsgeldig te maken.
Online heb ik een product besteld bij een Belgische aanbieder. Tot wanneer heb ik de mogelijkheid om dit product te retourneren?
U heeft bij de bestelling van een product in een Belgische webshop dezelfde rechten als bij een bestelling in een Nederlandse webwinkel. Dit betekent concreet dat u een product binnen een bedenktijd van veertien dagen kunt retourneren. De verkoper is verplicht u uw aankoopbedrag terug te storten. De bedenktijd start op het moment dat u het product van de verkoper ontvangen heeft. Ontstaat er een conflict met een buitenlandse verkoper over het retourneren van het product? In dat geval staat een advocaat in Zaandam u bij. Deze bepaalt samen met u welke stappen u kunt zetten om uw aankoopbedrag terug te krijgen.
Een verkoper heeft mij verkeerde informatie verstrekt. Als gevolg van die informatie heb ik een product afgenomen. Kan ik het product terugsturen in zo’n geval?
Een verkoper dient u van complete en juiste informatie te voorzien bij de verkoop van producten en diensten. Wanneer er sprake is van verkeerde informatie, geeft dit consumenten mogelijk het recht om een aankoop te annuleren. De verkoper dient het aankoopbedrag in dit geval terug te geven aan de koper. Let op, er dient hiervoor aan een aantal voorwaarden te zijn voldaan. Zo moet niet alleen worden vastgesteld dat de informatie daadwerkelijk onjuist is. Ook moet deze informatie uw aankoop beïnvloed hebben. Laat u informeren door een advocaat in Zaandam, wanneer u hier meer over wilt weten.
Ik loop veel inkomsten mis, nu een opdrachtgever de gesloten overeenkomst eenzijdig wil beëindigen. Mag dit wel en wat kan ik hier nog tegen doen?
Partijen die een overeenkomst hebben gesloten kunnen deze vaak niet eenzijdig, per direct stopzetten. Men dient rekening te houden met de geldende opzegtermijn, zoals deze opgenomen is in de voorwaarden. Mogelijk is er sprake van een situatie waarin u de gemaakte afspraken niet bent nagekomen. Een partij kan, mits voldoende gerechtvaardigd, in zo’n geval besluiten de overeenkomst te beëindigen. Laat u adviseren door een advocaat in Zaandam, wanneer u van mening bent dat een wederpartij zich dient te houden aan de opzegtermijn en dit momenteel niet doet. De hieruit voortkomende financiële schade kunt u op deze partij verhalen.
Recent heeft mijn verzekeraar mij laten weten de kosten die ik vergoed wil hebben, niet te zullen vergoeden. Ze zijn van mening dat ik de schade met opzet veroorzaakt heb. Wat nu?
In de situatie die u beschrijft is het raadzaam om direct een advocaat uit Zaandam in de arm te nemen. Deze kan u bijstaan bij het uitwerken van uw bezwaar, waarin u aantoont dat er bij het ontstaan van de schade geen sprake is geweest van opzet. Op deze manier probeert u de verzekeraar de schade alsnog te laten vergoeden. Mocht een verzekeraar dit opnieuw niet doen, dan kunt u een klacht indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Een laatste stap is het voorleggen van de kwestie aan een rechter. Ook hierbij is de hulp van een advocaat gewenst.
Een partij waarmee ik samenwerk, komt gemaakte afspraken niet na. Als gevolg daarvan heb ik schade geleden. Wat kan ik doen om deze schade vergoed te krijgen?
U heeft de mogelijkheid om de geleden schade op deze partij te verhalen. Om daartoe over te kunnen gaan dient u de betrokkene eerst te vorderen zich aan de gemaakte afspraken te houden. Blijkt deze dat opnieuw niet te doen? In dat geval kunt u een partij in gebreke stellen. Bij het in gebreke stellen van de betrokkene kunt u direct een schadevergoeding eisen. U dient deze schade aan te kunnen tonen. Vindt u het lastig om voor uzelf te bepalen welke stappen doorlopen moeten worden? Schakel een advocaat in Zaandam in. Deze kan u adviseren en ondersteunen bij het in gebreke stellen van de betrokkene.
Na een breuk in onze relatie gaan mijn ex-partner en ik allebei onze eigen kant op. Welke spullen moeten we nu nog verdelen?
Vaak is het afhankelijk van de wijze waarop u aan elkaar verbonden bent, hoe en welke spullen u verdeelt. Was u bijvoorbeeld gehuwd, had u een samenlevingscontract of waren u en uw ex-partner geregistreerd partners van elkaar? Kijk de voorwaarden van het huwelijk of het samenlevingscontract nog eens na, om te zien hoe spullen verdeeld moeten worden. Wanneer het u en uw ex-partner niet lukt om tot een goede verdeling van deze gezamenlijke spullen te komen, is het verstandig om een advocaat in Zaandam in te schakelen. Deze kijkt met u mee en adviseert u over de beste aanpak.
De boom van mijn buren is erg groot geworden. Een van de taken staat op afbreken en hangt half over mijn tuin heen. Wat kan ik eisen van mijn buren?
Het staat huishoudens vrij om bomen in hun tuin te plaatsen, mits deze geen gevaar vormen voor omwonenden. In uw casus is sprake van een mogelijk gevaarlijke situatie. U kunt de buren vorderen de desbetreffende tak van de boom te verwijderen. De buren moeten eventuele kosten voor het onderhoud aan de boom zelf betalen. Daarbij mag bij het verwijderen van deze tak logischerwijs geen schade worden aangericht aan uw terrein. Deze schade kunt u op de buren verhalen. Een advocaat in Zaandam adviseert u over de wijze waarop u zo’n situatie het beste aanpakt.
Een van mijn huurders maakt bezwaar tegen een verhoging van de huurprijs. Ik heb deze persoon niet tijdig ingelicht. Is dit een verplichting die ik heb?
In beginsel geldt dat u als verhuurder verantwoordelijk bent voor het tijdig inlichten van huurders. Er zijn situaties waarin dit niet per keer noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin u een indexeringsclausule opgenomen heeft in het huurcontract. In dit geval kunt u de prijs van uw huurwoningen ieder jaar automatisch verhogen. Belangrijk is dat u zich hierbij houdt aan het maximum percentage waarmee de prijzen verhoogd mogen worden. Dat percentage wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. Een advocaat in Zaandam kan u van meer informatie voorzien over de wet- en regelgeving op dit vlak.
Er hangen takken van een boom van de buren over mijn tuin heen. Hoe zorg ik dat de buren deze boom snoeien?
Niet in alle gevallen zijn de buren verplicht de boom volledig terug te snoeien, tot de takken uitsluitend boven hun eigen terrein hangen. Dit geldt alleen wanneer de boom te dicht op de grens met uw tuin staat, of wanneer de overhangende takken voor gevaarlijke situaties of ernstige overlast zorgen. Mochten de buren de boom niet voldoende snoeien in uw ogen, dan kunt u een advocaat in Zaandam raadplegen. Deze kan u adviseren over mogelijke vervolgstappen en u informeren over de rechten die u heeft in deze situatie. Een externe partij kan voor u vaststellen of er sprake is van overlast. Dit is immers subjectief.
In mijn huurwoning staan momenteel twee kamers vrij. Kan ik deze te huur aanbieden om zo een deel van de huur terug te verdienen?
Verschillende factoren bepalen of u een kamer binnen uw huurwoning te huur aan mag bieden. Mogelijk wordt het u verboden door de verhurende partij. Dit moet zijn vastgelegd in de overeenkomst die u met deze partij bent aangegaan. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het feit, dat u zelf een schriftelijke overeenkomst aangaat met de huurder van de kamer. Doet u dit niet, dan kan dit gevolgen hebben voor de huurtoeslag die u ontvangt. De verhuur van ruimtes in huis, ongeacht of dit een huurwoning is, dient u binnen vier weken na aanvang door te geven aan de fiscus. Schakel een advocaat in Zaandam in, wanneer u meer informatie wenst over uw plichten.
Ik zou graag een oriënterend gesprek voeren met een concurrent van mijn werkgever. Nu geeft mijn werkgever aan dat dit niet mag. Hoe zit dit precies?
In veel gevallen heeft een werkgever niet het recht voor u te bepalen met welke partijen u contact mag zoeken. Ook niet, wanneer u voornemens bent hier in de toekomst te solliciteren op functies. Dit kan een werkgever alleen verbieden, wanneer u hier voorheen samen afspraken over gemaakt heeft. Deze afspraken moeten op papier zijn vastgelegd en door beide partijen ondertekend zijn. Bij een contract voor bepaalde tijd is het vastleggen van dergelijke afspraken in geen geval mogelijk. Datzelfde geldt bij contracten voor minderjarige medewerkers. Win advies in tijdens een gratis adviesgesprek bij een advocaat in Zaandam.
Ik heb het gevoel dat mensen achter mijn rug om roddels verspreiden die niet kloppen. Wat kan ik doen om dit te stoppen?
Een van de eerste stappen die u kunt zetten, is het aangaan van het gesprek met degene die hierbij betrokken is. Vaak heeft u hier globaal een beeld van, of hebben anderen u hier al eens op gewezen. Een volgende stap is het aangeven van het pestgedrag bij uw werkgever. Dit kan via uw manager, maar bijvoorbeeld ook via een vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon zal vervolgens een manager benaderen, waarbij het probleem wordt aangekaart. Dit gebeurt normaliter anoniem. Mocht er sprake zijn van fysiek geweld op de werkvloer, dan kunt u een gang naar de rechter overwegen. Schakel een advocaat uit Zaandam in om u hierbij te laten begeleiden.
Ik wil mijn veroordeelde zoon wat vaker zien. Hoe vaak heeft hij het recht op verlof uit de jeugdgevangenis?
In de basis heeft een veroordeelde geen rechten om verlof uit de jeugdgevangenis te eisen. Wel zal met de veroordeelde minderjarige een verlofplan worden opgesteld, als deze zich goed gedragen heeft gedurende een langere periode. Zo’n verlofplan wordt samen met een begeleider in de jeugdgevangenis opgesteld. Let op, zo’n verlofplan bestaat uit het maximumaantal momenten waarop de gevangene met verlof mag. Dit biedt geen enkele garantie. Een advocaat uit Zaandam kan met u meekijken, wanneer u vindt dat uw kind recht heeft op verlof uit de gevangenis. De advocaat vertelt u meer over de rechten van uw kind en de opties die u heeft om een volgende stap te zetten.
Mijn werkgever verbiedt het mij over te stappen naar een branchegenoot. Mag mijn werkgever dit wel doen?
Een werkgever mag het u slechts in uitzonderlijke gevallen verbieden voor een andere werkgever te gaan werken. Zo moeten hier vooraf afspraken over zijn gemaakt tussen u en de werkgever. Daarbij mogen deze afspraken alleen gemaakt worden, wanneer u een contract voor onbepaalde tijd heeft. Bij contracten voor bepaalde tijd mogen deze afspraken niet gemaakt worden. Datzelfde geldt voor jongeren die een contract afsluiten, ongeacht de looptijd van dit contract. Tot slot speelt ook de definitie van een branchegenoot mee. Slechts bij directe concurrenten mag u beperkt worden, mits voldaan wordt aan de andere genoemde richtlijnen. Een advocaat uit Zaandam kan advies geven over de rechten die u als medewerker heeft.
Mijn ex-partner verdiende veel meer dan ik deed, omdat ik maar een aantal dagen werkte. Heb ik recht op een financiële compensatie?
Na een echtscheiding dienen u en uw ex-partner elkaar financieel te onderhouden. Dit geldt voor stellen waarbij er een aanmerkelijk verschil in inkomen zat. Deze verplichting blijft gelden tot maximaal twaalf jaar na het moment van scheiden. Ook wanneer u een nieuwe partner vindt, vervalt deze verplichting voor uw ex-partner. Een advocaat uit Zaandam kan meer vertellen over de rechten en plichten die u en uw ex-partner hebben. Schakel een specialist in om vast te stellen wat een realistisch bedrag is dat u of uw ex-partner maandelijks afdraagt.
Ik heb gehoord dat er strenge regels zitten aan het plaatsen van een schutting. Gelden die ook voor het plaatsen van een heg?
Bij het plaatsen van een schutting gelden andere regels, dan bij het plaatsen van een heg in de tuin. Desalniettemin is het ook bij het plaatsen van een heg verstandig om advies in te winnen. De heg moet bijvoorbeeld op een afstand van minimaal vijftig centimeter bij het terrein van uw buren vandaan staan. Tevens mag de heg geen hinder veroorzaken en mogen er geen gevaarlijke situaties ontstaan ten gevolge van de heg in uw tuin. Ontstaan er conflicten over de heg? Laat u in dat geval bijstaan door een advocaat uit Zaandam.
Ik heb gehoord dat ik een huurder niet zelf uit mijn woning mag zetten. Hoe pak ik dit het beste aan?
Het klopt dat een verhurende partij een niet betalende huurder niet direct uit een huurwoning kan zetten. U dient hier toestemming voor te vragen bij de rechter. Bij vergelijkbare zaken uit het verleden bleek dat een huurder pas uit de woning gezet kan worden als deze de huur gemiddeld genomen drie maanden niet betaald heeft. Ook wanneer een betaling voortdurend te laat voldaan wordt, kan dit voor een rechter reden zijn om u in uw gelijk te stellen. Laat u adviseren door een advocaat uit Zaandam, wanneer u meer informatie wenst over uw rechten als verhurende partij.
Ik ben vorige maand vergeten de premie van mijn verzekering te betalen. Nu wil ik een declaratie indienen. Wordt deze afgewezen?
Verschillende factoren bepalen of een verzekeraar de door u ingediende declaratie uit zal betalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dekking van uw polis. Mogelijk valt de schade niet onder de dekking van uw polis, of valt dit onder het eigen risico dat u nog open heeft staan voor dit jaar. Ook het niet betalen van de premie kan een reden zijn om uw declaratie af te wijzen. Treed met de verzekeraar in gesprek, om te kijken of u de premie alsnog versneld kunt betalen. Een advocaat uit Zaandam kan u waar nodig juridisch ondersteunen.
Ik heb meer materiaal nodig voor een opdracht dan vooraf begroot. Kan ik deze kosten in rekening brengen?
Het is van verschillende factoren afhankelijk, of u extra kosten in rekening mag brengen bij de opdrachtgever. Zo is het allereerst noodzakelijk, dat u hier een bepaling voor heeft opgenomen in de algemene voorwaarden van uw bedrijf. Een tweede vereiste is het akkoord gaan met deze voorwaarden door de klant. Vaak doet een klant dit automatisch bij het ondertekenen van de offerte, mits u dit op de offerte heeft aangegeven. Raadpleeg een advocaat uit Zaandam, wanneer u meer wilt weten over de legitimiteit van het in rekening brengen van extra kosten.
Momenteel woon ik alleen, waardoor ik overweeg om kamers te verhuren. Kan ik hier problemen mee krijgen?
Wanneer u kiest voor de verhuur van lege ruimtes in uw woning, dient u te voldoen aan het huurrecht wat geldt in Nederland. Het huurrecht beschrijft welke plichten verhuurders hebben, evenals dat hierin de rechten van huurders opgenomen zijn. De opbrengsten van de verhuur van uw kamers dient u aan te geven bij de aangifte inkomstenbelasting. Doordat uw inkomen hoger ligt, kan de verhuur van kamers invloed hebben op de te betalen belasting. Wanneer u meer wilt weten over uw verplichtingen bij het verhuren van kamers, kunt u een advocaat uit Zaandam om advies vragen.
Ik heb gehoord dat een erfenis op verschillende manieren geaccepteerd kan worden. Hoe voorkom ik financiële problemen?
Het is correct, dat een erfenis op twee manieren geaccepteerd kan worden door de erfgenamen van een overledene. U kunt kiezen tussen een zuivere en beneficiaire aanvaarding. Kiest u voor de eerste optie, dan loopt u het risico op financiële problemen. Dat risico is er alleen, wanneer de overledene schulden heeft. Kiest u voor de tweede optie, dan wordt het positieve saldo verdeeld over de erfgenamen. Wanneer u vooraf twijfelt, kunt u zich laten adviseren door een advocaat uit Zaandam. Deze kan u meer vertellen over uw rechten en plichten bij het accepteren van een erfenis.
Volgens de fiscus heb ik te veel zorgtoeslag ontvangen in het afgelopen jaar. Ik moet dit terugbetalen. Kan ik hier iets tegen doen?
Wanneer u ervan overtuigd bent dat de fiscus een fout gemaakt heeft in haar berekening, kunt u hiertegen in beroep gaan. Let op, u dient dit beroep binnen zes weken na dagtekening van de brief van de fiscus in te dienen. Het kan verstandig zijn om voor het uitwerken van dit beroep advies in te winnen bij een advocaat in Zaandam. Deze kan u meer vertellen over de manier waarop u uw gelijk kunt bewijzen. Nadat de fiscus uw verzoek tot het herzien van haar besluit ontvangen heeft, duurt het normaliter maximaal zes weken tot u een reactie krijgt. In sommige gevallen verlengt de fiscus deze periode naar twaalf weken.
Ik heb een product op rekening aan een klant verkocht. De klant weigert de rekening te betalen. Hoe moet ik nu handelen?
Op het moment dat de betalingstermijn op de rekening (vaak 30 dagen) verlopen is, kunt u vervolgstappen zetten. Dit betekent dat u start met het versturen van een betalingsherinnering. Mogelijk is de klant de rekening vergeten of verloren. Als de klant opnieuw niet betaalt, kunt u een officiële aanmaning sturen. Dit dient u schriftelijk te doen en te combineren met een redelijke betalingstermijn. Het is de laatste kans die u de klant biedt. Betaalt de klant de rekening niet binnen de gestelde betalingstermijn? In dat geval kunt u de zaak overdragen aan een incassobureau. Het kan lonen om een advocaat uit Zaandam in te schakelen, wanneer u advies wenst over de inhoud van een aanmaning.
Mijn zoon heeft de kat van de buren op straat natgespoten met een waterpistool. De buren zijn boos en dreigen met een aangifte. Wat nu?
Dierenmishandeling en -verwaarlozing vallen onder de Wet Dieren uit 2013. In deze wet vindt u terug dat voor dierenmishandeling vaak een taakstraf wordt opgelegd. Het is afhankelijk van de ernst van het letsel wat een dier heeft opgelopen, voor welke straf de rechter uiteindelijk zal pleiten. Hierbij zal rekening worden gehouden met de leeftijd van uw kind, evenals dat gekeken zal worden of er sprake is van opzet bij een eventuele mishandeling van het dier van uw buren. Een advocaat uit Zaandam kan u bijstaan, mocht het tot een rechtszaak komen.
De speelgoedauto die ik voor mijn zoon gekocht heb werkt niet. Kan ik mijn geld terugeisen bij de verkoper?
Het terugeisen van het aankoopbedrag kan in de basis alleen binnen 14 dagen na de levering van het product. Mocht het defect na deze periode opspelen, dan moet u de verkopende partij de mogelijkheid bieden om het product te herstellen. Uiteraard geldt dit alleen voor een defect wat opspeelt binnen de garantietermijn en wanneer u het defect niet zelf veroorzaakt heeft. Mocht het defect vervolgens nogmaals opspelen, dan kunt u het aankoopbedrag terugeisen. Een advocaat uit Zaandam kan u meer vertellen over uw rechten en hulp bieden bij het terugeisen van uw aankoopbedrag.
Op de meeste plekken is het houden van wietplanten verboden. Hoe zit dit eigenlijk in Nederland? Mag ik mijn eigen plantjes houden?
Het is in Nederland niet toegestaan om hard- en softdrugs te bezitten. Dit is vastgelegd in de Opiumwet, welke stamt uit 1928. Toch zal de politie u niet direct vervolgen, wanneer zij een aantal wietplanten binnen uw woning aantreffen. Vaak wordt een maximum van vijf wietplanten gedoogd. Houd er rekening mee, dat de politie niet het idee mag hebben dat u de planten bedrijfs- of beroepsmatig onderhoudt in huis. Het gebruik van professionele apparatuur is zodoende niet toegestaan. Laat u adviseren door een advocaat in Zaandam, wanneer u meer informatie wenst.
Nu er een einde komt aan het huwelijk met mijn vrouw, moeten we een echtscheidingsplan opstellen. Wat staat er in zo’n document? Waarop moeten we letten?
Bij het opstellen van een echtscheidingsplan is het voornamelijk belangrijk om het gesprek aan te gaan met uw ex-partner. Samen bepaalt u hoe u de gemeenschappelijke financiële middelen verdeelt, wie in de woning blijft wonen, wie de auto meeneemt, enzovoorts. Het kan noodzakelijk zijn om naast een echtscheidingsplan ook een ouderschapsplan op te stellen. Dit geldt wanneer u kinderen heeft, die nog niet volwassen zijn. Om u vooraf bij te laten praten over uw rechten bij het opstellen van deze documenten, kan persoonlijk advies van een advocaat uit Zaandam wenselijk zijn.
Bij ons bedrijf is iemand op staande voet ontslagen. Nu vraag ik mij af in welke situaties dit is toegestaan. Kan ik ook ontslagen worden?
Het is voor organisaties in sommige gevallen mogelijk om een ontslag op staande voet uit te voeren. Hiervoor moet allereerst een dringende reden zijn. Daarbij moet deze reden meteen gecommuniceerd worden naar een medewerker. Een medewerker is na dit moment per direct ontslagen. Het is voor werkgevers niet mogelijk om dagen te wachten met een ontslag op staande voet. Schakel een advocaat uit Zaandam in, wanneer u twijfelt over de rechtsgeldigheid van een ontslag op staande voet.
Iemand heeft aangifte gedaan, nadat ik hem een corrigerende tik gaf. Het stoorde me vreselijk, dat hij voor overlast zorgde. Loop ik het risico op een straf?
Een corrigerende tik hoeft niet altijd voor zichtbaar letsel te zorgen. Wist u echter dat ook pijn een reden kan zijn om veroordeeld te worden voor een (lichte) mishandeling? U loopt bij deze aangifte dus wel degelijk het risico veroordeeld te worden. Om de kans op een straf te verkleinen, kunt u een advocaat uit Zaandam in de arm nemen. Deze kan u persoonlijk adviseren over mogelijkheden om uw onschuld te bewijzen.