Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u bezwaar wilt maken tegen de Belastingdienst en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.
Bent u het oneens met een besluit van de Belastingdienst? Tegen een beslissing van de fiscus kunt u standaard bezwaar maken. Het is een recht wat iedere burger heeft. De termijn voor het instellen van bezwaar is zes weken. Zou u na deze periode een bezwaar indienen, dan is de kans zeer groot dat deze direct wordt afgewezen en niet in behandeling wordt genomen. Reden genoeg om tijdig aan de slag te gaan met het indienen van zo’n bezwaar. In principe moet de Belastingdienst binnen zes weken een beslissing op het bezwaarschrift nemen. De Belastingdienst heeft echter wel de mogelijkheid om deze termijn met zes weken te verlengen. Dit recht heeft u als burger niet. Mocht het bezwaar worden afgewezen, dan kunt u vervolgstappen overwegen. Het is verstandig hierbij de hulp van een (pro deo) advocaat in te schakelen. Deze kan u meer vertellen over de procedure die u dient te volgen. Ook kan deze u bijstaan bij een beroep tegen een afgewezen bezwaar door de Belastingdienst.
Zoals reeds werd aangehaald, heeft u gedurende zes weken na het besluit van de Belastingdienst de mogelijkheid om bezwaar te maken. U kunt dit bezwaar zelf indienen, maar hier ook direct de hulp van een (pro deo) advocaat voor inschakelen. Deze vertelt u meer over wat er in zo’n bezwaar moet worden opgenomen. Ook adviseert deze u over de wijze waarop u uw bezwaar kracht bij zet. Mocht u het niet eens zijn met de beslissing van de fiscus op uw bezwaar, dan kunt u naar de rechter stappen. Een (pro deo) advocaat vertelt u op voorhand meer over de gang naar de rechter, wanneer u het niet eens bent met het besluit van de fiscus. Ook kan deze u meer vertellen over de kans van slagen van zo’n gerechtelijke procedure en de (financiële) risico’s die het met zich meebrengt voor u. Het helpt u hierin een weloverwogen keuze te maken.
Om uw bezwaar tegen de Belastingdienst kracht bij te zetten is de hulp van een raadsman of raadsvrouw wenselijk. Dit brengt kosten met zich mee, welke vaak al snel flink kunnen oplopen. Wist u dat u deze kosten niet altijd volledig zelf hoeft te betalen? Mogelijk komt u in aanmerking voor pro deo rechtshulp bij het opstellen van uw bezwaarschrift tegen de Belastingdienst. In dit geval worden de kosten voor de hulp van een advocaat grotendeels vergoed door de overheid. U betaalt vaak een beperkte eigen bijdrage; zie het als het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering.
U kunt de polisvoorwaarden van een eerder afgesloten rechtsbijstandverzekering nalezen, om te kijken of de hulp van een advocaat bij het instellen van bezwaar tegen de Belastingdienst binnen de dekking hiervan valt. Mogelijk heeft u hier een aanvullende module voor nodig. Om kosten vergoed te krijgen via uw verzekeraar, dient u deze om toestemming te vragen voor het inschakelen van een advocaat. Hierbij heeft u standaard het recht zelf een advocaat te selecteren.
Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Uitkering, belasting en overheid hebben veel ervaring met bezwaar maken tegen de Belastingdienst. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:
Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u bezwaar wilt maken tegen de Belastingdienst. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.
Mokum Advocatuur
Jessica Jansen advocatuur
Houben Van Dijck Advocaten
HRE Advocaten
Briedé Cassese advocaten & mediators
BvR Advocatuur
Meijer & Van der Vlis Advocaten
Kok advocatuur
Darrazi Advocatuur
Holland advocatenkantoor
Lamou Advocatuur
HRE Advocaten
Ben Ahmed Advocaten
W Advocatenkantoor
BEAN Advocatuur
Rahimzadeh Advocatuur
Folkers Advocaten
Spoor60 Advocatuur Coaching Mediation
Het Wetshuys Advocaten en Mediators
Advocatenkantoor Deijkers
Kappelhof advocaten
Advocatenkantoor Beerentsen
Hamer Advocaten
Wouters & Wouters advocaten
Advocatenkantoor Kuiper
Ik heb een boete gekregen van de Belastingdienst, hiertegen heb ik bezwaar aangetekend, maar dit bezwaar is afgewezen. Wat kan ik nu doen?
Wanneer u als belastingplichtige een boete krijgt van de Belastingdienst en uw bezwaar tegen de boete wordt afgewezen, staan er verschillende rechtsmiddelen tot uw beschikking. Allereerst kunt u beroep instellen bij de rechtbank. Dit moet binnen zes weken na ontvangst van de afwijzing van uw bezwaar gebeuren. De rechtbank zal uw zaak nogmaals beoordelen en op basis daarvan een beslissing nemen. Wanneer u vindt dat deze beslissing onjuist is, kunt u hoger beroep instellen bij het gerechtshof. Dit moet binnen zes weken na de uitspraak van de rechtbank gebeuren. Het gerechtshof zal uw zaak vervolgens opnieuw beoordelen en een uitspraak doen. Anders dan bij bijvoorbeeld verkeersboetes, geldt er in het belastingrecht geen minimaal bedrag voor de boete om in hoger beroep te mogen. Daarnaast kunt u als belastingplichtige ook proberen in overleg te treden met de Belastingdienst om tot een oplossing te komen. Dit kan bijvoorbeeld door een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek met een medewerker van de Belastingdienst. Dit gesprek dient als een gelegenheid voor u om uw bezwaar toe te lichten en te onderhandelen over een mogelijke
oplossing. Dit heet gehoord worden door de Belastingdienst en hier heeft u recht op. Het kan nuttig zijn om hierbij een juridisch adviseur in te schakelen, zoals een belastingadviseur of een advocaat die is gespecialiseerd in belastingzaken. Deze kan u vervolgens helpen bij het beoordelen van uw zaak en het nemen van de juiste stappen. Wanneer u wordt gehoord door de Belastingdienst, is het belangrijk dat u uw situatie volledig en helder presenteert, hierbij kan een belastingadviseur helpen. Als uw bezwaar tegen een boete van de Belastingdienst wordt afgewezen, heeft u dus verschillende rechtsmiddelen tot uw beschikking, zoals beroep bij de rechtbank, hoger beroep bij het gerechtshof en gehoord worden door de Belastingdienst.