Advocaat alimentatie - Gratis gesprek binnen 24 uur!

Advocaat alimentatie - Gratis juridisch gesprek

Selecteer een advocaat alimentatie uit uw regio en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis juridisch gesprek.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat alimentatie contact met u op!

Wat doet een advocaat alimentatie?

Een advocaat alimentatie kan u bij een scheiding helpen bij het verkrijgen van kinderalimentatie en/of partneralimentatie. Op hoeveel alimentatie u recht heeft hangt af van wat u nodig heeft en wat uw (ex)partner op basis van zijn/haar inkomen op kan brengen. Tijdens een scheiding kunnen beide partijen hier onder leiding van een mediator of met behulp van een advocaat afspraken over maken. Lukt dit niet dan kunt u met behulp van een advocaat alimentatie door een rechter laten bepalen op hoeveel alimentatie u recht heeft.


Wat houdt een gratis gesprek met een advocaat alimentatie in? 

Selecteer een (pro deo) advocaat alimentatie voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de advocaat alimentatie:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: na het gratis juridisch gesprek met de advocaat alimentatie uit uw regio kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Waarom een (pro deo) advocaat alimentatie? 

Het moment waarop u en uw ex-partner uit elkaar gaan, brengt vaak de nodige emoties met zich mee. Niet altijd zult u als vrienden verder kunnen leven. Dit maakt het lastig afspraken te maken over de wijze waarop u omgaat met de vergoeding die u uw ex-partner verschuldigd bent voor diens levensonderhoud. Of andersom, die uw ex-partner u maandelijks dient te betalen. Heeft u samen minderjarige kinderen? In dat geval komt daar de alimentatie voor deze kinderen bij, evenals het opstellen van een plan voor de opvoeding. Een (pro deo) advocaat alimentatie helpt u door dit proces heen en vertelt u meer over de rechten en plichten die u hierbij heeft.


Vergoeding advocaat alimentatie door overheid 

De kosten voor de ondersteuning van een (pro deo) advocaat alimentatie betaalt u niet altijd geheel zelf. Mogelijk kunt u aanspraak maken op gesubsidieerde rechtshulp; pro deo rechtshulp. Een advocaat alimentatie wordt in dit geval voor een groot deel betaald door de overheid. Gratis is deze vorm van rechtshulp niet, u betaalt ook in dit geval een eigen bijdrage. Dit is echter een zeer klein deel van het totaal aan kosten die u maakt voor de hulp van een (pro deo) advocaat alimentatie.


Vergoeding advocaat alimentatie door verzekering  

Mocht uw inkomen of bijvoorbeeld eigen vermogen te hoog zijn om in aanmerking te komen voor hulp van een pro deo advocaat alimentatie, dan kunt u de kosten mogelijk declareren via uw verzekeraar. U heeft hiervoor een rechtsbijstandverzekering nodig, die specifiek de hulp van een alimentatie advocaat vergoedt. Kijk uw polisvoorwaarden er nog eens op na. Net als bij pro deo hulp van een advocaat alimentatie betaalt u ook bij het inschakelen van uw verzekeraar een eigen risico. 


Vraag en antwoord

Advocaat alimentatie - Welk bedrag moet ik mijn ex betalen, als we uit elkaar gaan?

Iemand vertelde mij dat het gebruikelijk is om een ex-partner maandelijks een bedrag te betalen voor zijn of haar levensonderhoud. Is dat echt zo en zo ja, hoe hoog is dat bedrag?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Op het moment dat uw inkomen aanzienlijk hoger is dan dat van uw ex-partner, kan het voorkomen dat u hem of haar maandelijks een bedrag dient uit te keren. De hoogte van dat bedrag is van verschillende factoren afhankelijk. Hierin speelt onder meer mee, of u samen kinderen heeft. Een alimentatie advocaat helpt u tot een reëel bedrag te komen, wanneer uw ex-partner beweert dat hij of zij maandelijks een bedrag van u mag verwachten. In sommige gevallen kan het interessant zijn eenmalig een groter bedrag uit te keren. Een advocaat gespecialiseerd in alimentatie helpt u uit te zoeken of dat ook in uw situatie zo is.