Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat als u in beslag genomen goederen wilt terugkrijgen.
In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:
Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u in beslag genomen goederen wilt terugkrijgen. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.
Heeft de politie uw eigendommen in beslag genomen? Dit kan een frustrerende ervaring zijn, vooral als het lang duurt voordat u deze weer terugkrijgt. Goederen worden soms in beslag genomen om een strafrechtelijk onderzoek te ondersteunen of om bepaalde items, zoals wapens, uit het verkeer te halen. Helaas kan het maanden of zelfs jaren duren voordat uw eigendommen worden teruggegeven. Dit kan ertoe leiden dat de goederen hun waarde hebben verloren tegen de tijd dat u ze terug ontvangt.
Of het nu gaat om een telefoon, geld of andere eigendommen, u vraagt zich waarschijnlijk af hoe u deze kunt terugkrijgen. Gelukkig kan een ervaren advocaat u helpen dit proces te versnellen.
Het terugkrijgen van in beslag genomen goederen door de politie is vaak afhankelijk van de reden van de inbeslagname en het verloop van een strafrechtelijke procedure. Zonder actie te ondernemen, kan het echter lang duren voordat u uw eigendommen terugkrijgt. Is bijvoorbeeld geld van u in beslag genomen of vraagt u zich af wanneer u een telefoon terug kunt krijgen? Door juridische stappen te ondernemen, kunt u proberen deze sneller terug te krijgen.
Een veelgebruikte manier om uw eigendommen terug te vorderen, is door een klaagschrift in te dienen. Dit is een formeel verzoek aan de rechter om de inbeslagname te herzien en uw eigendommen aan u terug te geven.
Een klaagschrift is een verzoek aan de rechter waarin wordt gevraagd om teruggave van uw eigendommen.. Dit kan bijvoorbeeld gaan om:
Door een klaagschrift in te dienen, laat u zien dat u uw zaak serieus neemt en vraagt u justitie om te motiveren waarom uw eigendommen nog steeds in beslag zijn genomen.
Wanneer geld, telefoons of andere waardevolle goederen in beslag worden genomen, kan dit grote gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk om te weten welke stappen u kunt ondernemen om deze zo snel mogelijk terug te krijgen. Een advocaat vergroot de kans op een snelle teruggave van uw eigendommen en kan u op verschillende manieren helpen, zoals:
Met een goed opgesteld klaagschrift kunt u de procedure aanzienlijk versnellen en mogelijk een groot deel van uw eigendommen eerder terugkrijgen.
Wanneer u een advocaat inschakelt bij een zaak om in beslag genomen goederen terug te krijgen, betaalt u de kosten die u maakt niet altijd zelf. Afhankelijk van onder meer uw inkomen kunt u in aanmerking komen voor juridische ondersteuning, gedeeltelijk gesubsidieerd door de overheid. Men noemt dit pro deo rechtshulp. Let op, deze vorm van juridische ondersteuning is niet volledig kosteloos in de meeste gevallen. U betaalt vaak een deel van de advocaatkosten zelf. Dit deel is echter zeer beperkt (voorwaarden pro deo rechtsbijstand).
De Singel Advocaten
Noordanus Advocatuur
Bounce Advocatuur
Leijendekker & Nederveen Advocaten
Veenstra & Wallinga Advocaten
Veenstra & Wallinga Advocaten
Briedé Cassese advocaten & mediators
Hübner Advocatuur
Veluwe Advocaten
Mook Advocatuur en Mediation
Duin Strafrechtadvocatuur
Hofstad Advocaten
Advocatenkantoor Ibisevic
Darrazi Advocatuur
REB Advocatuur
Verdonk Advocaten
Advocatenkantoor Govers
Blond Advocatuur
Advocatenkantoor van den Berg
Cliq advocaten
Hofstad Advocaten
Hogeterp advocatuur
Ben Ahmed Advocaten
Raetsluy Advocaten
FTW Advocaten
FTW Advocaten
Kint & Hoogenraad Strafrechtadvocaten
Lischer & Milani
Goedrecht Advocaten
Richard Korver advocaten
W Advocatenkantoor
Rahimzadeh Advocatuur
Avis & Van Riel Advocaten en Mediation
Damlaan Advocaten
Kouwenhoven Advocatenkantoor
Folkers Advocaten
Hofstad Advocaten
Stroobach & Dijkers advocaten
Nijhof Advocaten
Hofstad Advocaten
Stroobach & Dijkers advocaten
Mark Raaijmakers Advocatuur
Van Vliet Advocaten
Hamer Advocaten
Kint & Hoogenraad Strafrechtadvocaten
Het Wetshuys Advocaten en Mediators
Hofstad Advocaten
Keijzer Noorman Advocaten
Advocatenkantoor Deijkers
Hofstad Advocaten
Kappelhof advocaten
CKV Advocaten
Steenhoff & Zijderveld Advocaten
Wouters & Wouters advocaten
Advocatenkantoor Kuiper
Sociaal Advocaten Rotterdam
De politie heeft onlangs een aantal spullen van mij in beslag genomen want ik word verdacht van een strafbaar feit. Kan ik deze spullen nog terugkrijgen? Volgens mij zijn ze niet op correcte wijze in beslag genomen.
In de basis heeft de politie het recht om bezittingen in beslag te nemen, wanneer zij bijvoorbeeld het vermoeden hebben dat deze gebruikt zijn bij het plegen van een strafbaar feit of daarvan afkomstig zijn. Niet altijd wordt hierbij op de juiste wijze gehandeld. U kunt de in beslag genomen goederen in zo’n geval terugkrijgen. Kies voor de hulp van een (pro deo) advocaat om u bij dit proces te laten ondersteunen.
Daar ik verdacht werd van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen, heeft de politie mijn laptop eerder in beslag genomen. Nu ben ik vrijgesproken. Krijg ik de laptop direct terug?
Wanneer u vrijgesproken bent van het plegen van een strafbaar feit, of wanneer de politie uw bezittingen niet langer nodig heeft voor de uitvoering van haar onderzoek krijgt u deze terug. Dit proces loopt via het Openbaar Ministerie en kan al snel meerdere weken duren. U komt vaak pas in aanmerking voor teruggave van de in beslag genomen goederen, wanneer de uitspraak van de rechter onherroepelijk is. Zo wordt uitgesloten dat partijen nog in hoger beroep gaan. Men heeft hier tot twee weken na de uitspraak van de rechter de tijd voor.
De politie heeft een computer uit mijn woning meegenomen. Ze zeggen dat ik deze voor een langere tijd kwijt zal zijn. Mag dit wel volgens de wet?
Uw eigendommen kunnen door de politie in beslag worden genomen, wanneer zij u bijvoorbeeld verdenken van het plegen van een strafbaar feit. Het kan maanden tot zelfs jaren duren, voordat de in beslag genomen goederen aan u terug worden gegeven. Om de kans op een dergelijke situatie te verkleinen doet u er verstandig aan om een klaagschrift in te dienen. Dit doet u samen met een (pro deo) advocaat. De rechter bepaalt vervolgens of de goederen eerder aan u moeten worden teruggegeven.
Maanden geleden is mijn laptop in beslag genomen, omdat ik verdacht werd van het plegen van een strafbaar feit. Wanneer kan ik deze nu eens terugkrijgen?
Dat u uw in beslag genomen goederen na maanden nog niet heeft teruggekregen is geen uitzondering. Dit proces kan jaren duren. U heeft de mogelijkheid een verzoek in te dienen om de bezittingen aan u terug te geven. Schakel een (pro deo) advocaat in om u hierbij te laten helpen. Een (pro deo) advocaat weet precies hoe u een dergelijk verzoek kracht bij kunt zetten, wat de kans vergroot dat de goederen op redelijke termijn aan u worden teruggegeven.
De politie heeft recent een aantal goederen in beslag genomen. Het gaat om mijn laptop, twee telefoons en een harde schijf. Waar worden deze nu bewaard?
In beslag genomen goederen worden door de politie bewaard in een zogenaamd beslaghuis. Normaliter heeft iedere eenheid van de politie een eigen beslaghuis. De eerste dagen zullen de goederen op het politiebureau zelf worden opgeslagen, mogelijk om onderzoek uit te voeren. U kunt het Openbaar Ministerie verzoeken de goederen aan u terug te geven, wanneer u vindt dat deze onnodig lang worden vastgehouden. Een (pro deo) advocaat kan u hierbij helpen. Deze vertelt u meer over het te volgen proces en de rechten die u heeft.
Iemand vertelde mij dat mijn in beslag genomen goederen verkocht kunnen worden door de politie. Klopt dit en zo ja, hoe gaat dat in z’n werk?
Er zijn situaties waarin in beslag genomen goederen verkocht kunnen worden. Denk aan goederen die door een misdrijf in het bezit van een persoon of organisatie zijn gekomen. Het zijn spullen die niet meer worden teruggegeven. Deze goederen komen terecht bij de Domeinen Roerende Zaken. Dit is de wettelijke bewaarder van deze goederen. Zij bepalen overigens niet wat er met de spullen gebeurt, dat is het Openbaar Ministerie. Wanneer het Openbaar Ministerie besluit dat in beslag genomen goederen verkocht mogen worden, wordt dit door de Domeinen Roerende Zaken gefaciliteerd.
Recent heeft de politie een aantal in beslag genomen goederen uit mijn woning meegenomen. Waar wordt nu vastgelegd dat ik de eigenaar van deze goederen ben?
Op het moment dat de politie uw goederen in beslag neemt, ontvangt u een zogenaamd bewijs van ontvangst. Zo kunt u op een later moment altijd aantonen dat deze goederen van u zijn. Dat goederen worden meegenomen betekent overigens niet, dat u deze per definitie terug zal krijgen. Dit is onder meer afhankelijk van de herkomst van de goederen, de mogelijke betrokkenheid hiervan bij gepleegde strafbare feiten, enzovoorts. Een (pro deo) advocaat kan u van hulp voorzien, wanneer u de in beslag genomen goederen (na verloop van tijd) terug wilt vragen bij de politie. U kunt hier een verzoek voor indienen.
Toen ik onlangs van een vakantie terug naar huis keerde, werden een aantal van mijn goederen ingenomen door de douane. Ik wil hiertegen in beroep gaan. Kan dat?
U kunt hiertegen een bezwaarschrift opstellen. Het aantekenen van bezwaar zorgt er voor dat nogmaals naar uw casus zal worden gekeken. Mogelijk krijgt u de in beslag genomen goederen terug. Om uw bezwaarschrift kracht bij te zetten is het verstandig om hierbij een (pro deo) advocaat in te schakelen. Een (pro deo) advocaat kan u meer informatie geven over de wet- en regelgeving op dit vlak.
Wanneer krijg ik eerder in beslag genomen goederen weer terug? Krijg ik deze überhaupt nog terug, of ben ik deze blijvend kwijt? Het is voor mij onduidelijk.
Of u in beslag genomen goederen terugkrijgt is van verschillende factoren afhankelijk. Vaak hangt het af van de reden waarom deze goederen zijn meegenomen door rechercheurs of een verbalisant. Zijn er bijvoorbeeld wietplanten in uw woning aangetroffen? Deze worden in beslag genomen en direct vernietigd. U krijgt ze niet terug. Gaat het echter om in beslag genomen laptops en soortgelijke gegevensdragers? In dat geval krijgt u deze vaak weer terug op het moment dat het onderzoek is afgerond. U kunt een verzoek indienen om deze goederen eerder terug te krijgen. Een (pro deo) advocaat kan u hierbij helpen.
Ik vraag mij af of de spullen die de politie meegenomen heeft, wel meegenomen mochten worden volgens wet- en regelgeving. Wat zijn terecht in beslag genomen goederen?
De politie kan verschillende goederen in beslag nemen, bijvoorbeeld ten behoeve van het onderzoek dat naar u loopt. Het gaat om in beslag genomen goederen die de waarheid aan de dag brengen in een lopend onderzoek, om goederen die verbeurdverklaard zijn of worden, goederen ter onttrekking aan het verkeer en goederen die een wederrechtelijk verkregen voordeel kunnen aantonen. Neem een (pro deo) advocaat in de arm, wanneer u wilt weten of de in beslag genomen goederen meegenomen mochten worden uit uw woning.
Vorige week ben ik vrijgesproken voor een overval, waarbij is bepaald dat ik mijn in beslag genomen telefoon terugkrijg. Nu is er al een week voorbij en heb ik mijn telefoon nog steeds niet terug. Wanneer kan ik mijn in beslag genomen telefoon terug verwachten?
Het teruggeven van een in beslag genomen telefoon gaat via het Openbaar Ministerie. Dit kan enkele weken duren. Van belang hiervoor is dat de zaak onherroepelijk moet zijn. Dit houdt in dat de termijn waarin in hoger beroep kan worden gegaan, te weten twee weken na de uitspraak, moet zijn verstreken. Pas daarna zal het Openbaar Ministerie werk maken van de teruggave. Per brief laten ze u vervolgens weten wanneer en bij welk beslagdepot u uw telefoon zou kunnen ophalen.
De rechter heeft bepaald dat ik mijn goederen, die door de politie in beslag zijn genomen, weer terugkrijg. Hoe lang lang kan het duren voordat ik deze terug heb?
Het Openbaar Ministerie moet uw in beslag genomen goederen zo spoedig mogelijk teruggeven. Meestal duurt dit vanwege administratieve redenen enkele weken. U krijgt hiervan schriftelijk een bericht dat u uw goederen kunt ophalen. Vervolgens kunt u, of iemand anders voor u, uw goederen ophalen bij het beslagdepot waar deze liggen. Waar dit is ligt aan de gemeente waar uw goederen in beslag genomen zijn. Het openbaar ministerie zal dit vermelden in de brief die zij u toesturen.
Bij de aanhouding van het plegen van een strafbaar feit, is een houten zwaard in beslag genomen. Wij hebben hier ten onrechte een strafbeschikking voor ontvangen. Moeten we naast het in verzet gaan tegen de strafbeschikking, ook nog ons beklag doen tegen de inbeslagname en een aparte procedure hiervoor starten?
Verzet tegen de strafbeschikking resulteert niet direct in teruggave van goederen die in beslag zijn genomen. Het is verstandig om voor deze kwestie een aparte procedure te starten. Een zogenaamde klaagschrift procedure (art. 552a WvSv). U kunt dan in afwachting van de verdere afhandeling van uw strafzaak aan de rechter vragen om het zwaard aan u terug te geven. Indien u in verzet gaat en de zaak komt uiteindelijk voor bij de strafrechter, dan kunt u op dat moment ook verzoeken om teruggave van uw zwaard. Het kan echter enige tijd duren alvorens de procedure daadwerkelijk wordt behandeld door de strafrechter. U dient hierbij rekening te houden met de duur van een jaar. U kunt ook een brief sturen naar de behandelend officier van justitie met het verzoek om teruggave.
De politie heeft een groot contant geldbedrag dat in mijn auto is aangetroffen in beslag genomen. Ik wil dit geldbedrag zo snel mogelijk terugkrijgen, als dat mogelijk is. Moet ik wachten tot mijn zaak voor de rechter komt voordat ik mijn geld kan terugvragen?
U kunt al voordat uw zaak door de rechter wordt behandeld vragen of uw geld kan worden teruggegeven. U kunt daartoe een klaagschrift indienen bij de rechtbank. Het is raadzaam om hiervoor een advocaat in te schakelen. Of u uw geld ook daadwerkelijk terugkrijgt, kan namelijk van veel factoren afhangen. Er zijn meerdere redenen waarom de politie beslag mag leggen op voorwerpen, voorbeelden hiervan zijn beslag om de waarheid aan de dag te brengen, beslag om wederrechtelijk verkregen voordeel aan te tonen en beslag met het oog op verbeurdverklaring of onttrekking aan het verkeer. Een advocaat kan u vertellen welk type beslag er op uw geld is gelegd en ervoor zorgen dat in uw klaagschrift de juiste argumenten worden aangevoerd.
Afpersing
Bedreiging
Belediging
Dagvaarding
Diefstal
Dood door schuld
Doodslag
Drugsbezit
Drugshandel
Heling
Hennepkwekerij
Huiselijk geweld
Mishandeling
OM-zitting
Ontvoering
Openlijke geweldpleging
Oplichting
Oproep na verzet ontvangen
Politieverhoor
Stalking
Strafrecht advocaat
Taakstraf omgezet naar hechtenis
Verduistering
Vernieling
Voorwaardelijke straf
Wapenbezit
Winkeldiefstal