Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij letselschade door een verkeersongeval en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.
Iemand die claimt letselschade te hebben door een verkeersongeval, moet bewijzen dat het ongeval te wijten is aan de andere partij. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Zo hoeft een voetganger of fietser die betrokken is geraakt bij een ongeval met een gemotoriseerd voertuig niet zelf te bewijzen dat het ongeluk aan een ander te wijten is. Dit is ook het geval bij kinderen. De rechter kan ook afwijken van de regel als de betrokkene te veel alcohol gedronken heeft.
Voor een schadevergoeding na letselschade door een verkeersongeval moet worden vastgesteld hoe het ongeluk gebeurd is en of er daarbij fouten zijn gemaakt. Een (pro deo) advocaat kan u hierbij helpen. Als u als passagier betrokken bent bij een verkeersongeval dan krijgt u bijna in alle gevallen uw schade vergoed. De verzekeringsmaatschappij van het gemotoriseerde voertuig is verplicht uw schade te vergoeden. U kunt dan namelijk een beroep doen op het Verbond van Verzekeraars. Dit is een belangenvereniging van verzekeraars. Een beroep doen op het verbond wordt ook wel de Schaderegeling schuldloze derde genoemd. Er zijn gevallen denkbaar waarin u uw schade niet of niet volledig vergoed krijgt. Dit is het geval indien u zelf deels schuldig bent aan het ontstaan van de schade. Bijvoorbeeld wanneer u als bijrijder in een auto uw gordel niet om heeft gehad of dat u, terwijl u dat wist, bij iemand in- of opgestapt bent die onder invloed was van alcohol en/of drugs.
Bij letselschade na een verkeersongeval schakelt u de hulp van een advocaat in, om u bij te staan bij het indienen van een claim voor een schadevergoeding. De kosten die u hierbij maakt kunnen al snel oplopen. Om juridische hulp voor iedere burger toegankelijk te houden, biedt de Nederlandse overheid pro deo rechtshulp aan. Hierbij wordt een groot deel van de gemaakte kosten vergoed; u betaalt zelf een beperkte eigen bijdragen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Laat u hierover adviseren door een pro deo advocaat tijdens een gratis eerste kennismakingsgesprek.
Wanneer uw inkomen te hoog is voor pro deo rechtshulp maar u wel een lopende rechtsbijstandverzekering heeft, dekt uw verzekeraar de kosten mogelijk. Kijk uw polis er nog eens op na, om te zien welke kosten in uw geval gedekt worden. Bij het declareren van kosten via uw verzekeraar is het belangrijk vooraf om toestemming te vragen voor het inschakelen van een advocaat. In de meeste gevallen is dit slechts een formaliteit.
Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Letsel en schade hebben veel ervaring met zaken die gaan over letselschade door een verkeersongeval. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de advocaat:
Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u letselschade heeft door een verkeersongeval. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.
Ik heb letselschade bij een verkeersongeval opgelopen. Moet ik bewijzen dat de bestuurder die mij heeft aangereden fout is geweest of moet de bestuurder van de auto die mij heeft aangereden bewijzen dat het ongeluk niet door hem is veroorzaakt? Waar ligt de bewijslast?
Als u vindt dat u letselschade heeft opgelopen door een verkeersongeval ligt te bewijslast bij u. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Als u te voet of op de fiets bent aangereden door een gemotoriseerd voertuig hoeft u dit niet zelf te bewijzen. Bij kinderen is dit ook het geval.
Ik ben aangereden door een auto terwijl ik op de fiets voor een stoplicht aan het wachten was. Wanneer heb je als slachtoffer recht op een schadevergoeding?
U heeft bij letselschade bij een verkeersongeval recht op een schadevergoeding als iemand anders aansprakelijk is voor de door u geleden schade.