Boete door rood rijden

Wanneer heeft bezwaar tegen een boete door rood rijden een grote kans? 

Door rood rijden is niet strafbaar als u hier een goede reden voor heeft. Geldige redenen om door rood te rijden zijn bijvoorbeeld dat u ruimte moest maken voor een ambulance of brandweer. Als u een boete heeft gekregen voor het door rood rijden en u bent het daar niet mee eens kunt u gratis bewaar maken. Dit dient u binnen zes weken na ontvangst van de boete voor door rood rijden te doen. 


Gratis bezwaar en aanvechten boete door rood rijden door rechtswinkel

Een rechtswinkel werkt meestal met studenten. Deze studenten zijn in opleiding tot jurist of advocaat. Zij helpen rechtzoekenden met simpele juridische kwesties zoals onterechte verkeersboetes. Het heeft geen zin om via Eersterechtshulp.nl een (pro deo) advocaat te raadplegen, omdat (pro deo) advocaten zich niet bezig houden met verkeersboetes. U kunt het bezwaar ook zelf indienen op de manier die is aangegeven op de verkeersboete. Wij adviseren u echter om u hierbij gratis te laten helpen door een student in opleiding bij een rechtswinkel. Zij hebben veel ervaring met het aanvechten van boetes en dit vergroot uw kans op een succesvol resultaat. 


Vraag en antwoord

Mijn auto was al verkocht, wat nu?

Ik ontving een boete voor door rood rijden met mijn auto. Het gaat echter om een auto welke ik al eerder verkocht heb. Hoe kan ik deze boete laten vernietigen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Op het moment dat u aan kunt tonen dat de auto verkocht was op het moment dat het strafbare feit gepleegd werd, in dit geval door rood rijden, kunt u bezwaar maken tegen deze boete. Dit doet u tegenwoordig eenvoudig online, via deze website. Uw vrijwaringsbewijs helpt u aan te tonen dat u op het moment van het door rood rijden geen eigenaar meer was van het voertuig. De boete die nu op uw naam staat, zal bij het indienen van het bezwaar worden overgezet op naam van de nieuwe eigenaar van het voertuig.

In hoger beroep gaan

Ik moest door rood rijden maar had hier een goede reden voor. De kantonrechter heeft mij in het ongelijk gesteld maar ik laat het er niet bij zitten. Kan ik nog in hoger beroep?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Ja, als u een boete heeft gekregen voor door rood rijden en de kantonrechter stelt u in het ongelijk dan kunt u in hoger beroep gaan bij het gerechtshof Leeuwarden.

Geldige redenen om boete kwijt te schelden

Wat zijn geldige redenen voor justitie om door rood te rijden zodat ze de boete kwijtschelden?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Geldige redenen voor justitie om uw boete kwijt te schelden als u door rood bent gereden zijn o.a. als u ruimte moest maken voor hulpdiensten of als uw auto gestolen was en dus niet zelf reed.