Boete door rood rijden - Gratis bezwaar maken en aanvechten

Gratis bezwaar en aanvechten boete door rood rijden 

Als u een boete door rood rijden heeft ontvangen kunt u met succes bezwaar maken en de boete gratis laten aanvechten door een jurist. 

  • Het indienen van de boete is gratis en kost slechts enkele minuten
  • Uw boete wordt gratis gecontroleerd en beoordeeld 
  • Als de boete kans maakt wordt er gratis bezwaar gemaakt tegen de boete
  • Een jurist voert de procedure namens u, desnoods tot aan de rechter 

Hoe kan dit nou gratis zijn? 

Als een jurist namens u bezwaar maakt tegen uw boete door rood rijden en de zaak wint, krijgt de jurist een vergoeding van de overheid. Als de jurist de zaak niet wint, krijgt de jurist niets. Of de jurist nou wint of verliest, voor u is deze dienst altijd gratis! Belangrijk: de overheid betaalt de vergoeding alleen aan juristen. Als u zelf bezwaar maakt en uw zaak wint, dan komt u niet in aanmerking voor deze vergoeding. 


Wanneer heeft bezwaar boete door rood rijden een grote kans? 

Door rood rijden is niet strafbaar als u hier een goede reden voor heeft. Geldige redenen om door rood te rijden zijn bijvoorbeeld dat u ruimte moest maken voor een ambulance of brandweer. Als u een boete heeft gekregen voor het door rood rijden en u bent het daar niet mee eens kunt u gratis bewaar maken. Dit dient u binnen zes weken na ontvangst van de boete voor door rood rijden te doen. 


Vraag en antwoord

Boete door rood rijden - Mijn auto was al verkocht, wat nu?

Ik ontving een boete voor door rood rijden met mijn auto. Het gaat echter om een auto welke ik al eerder verkocht heb. Hoe kan ik deze boete laten vernietigen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Op het moment dat u aan kunt tonen dat de auto verkocht was op het moment dat het strafbare feit gepleegd werd, in dit geval door rood rijden, kunt u bezwaar maken tegen deze boete. Dit doet u tegenwoordig eenvoudig online, via deze website. Uw vrijwaringsbewijs helpt u aan te tonen dat u op het moment van het door rood rijden geen eigenaar meer was van het voertuig. De boete die nu op uw naam staat, zal bij het indienen van het bezwaar worden overgezet op naam van de nieuwe eigenaar van het voertuig.

Boete door rood rijden - In hoger beroep gaan

Ik moest door rood rijden maar had hier een goede reden voor. De kantonrechter heeft mij in het ongelijk gesteld maar ik laat het er niet bij zitten. Kan ik nog in hoger beroep?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Ja, als u een boete heeft gekregen voor door rood rijden en de kantonrechter stelt u in het ongelijk dan kunt u in hoger beroep gaan bij het gerechtshof Leeuwarden.

Boete door rood rijden - Geldige redenen om boete kwijt te schelden

Wat zijn geldige redenen voor justitie om door rood te rijden zodat ze de boete kwijtschelden?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Geldige redenen voor justitie om uw boete kwijt te schelden als u door rood bent gereden zijn o.a. als u ruimte moest maken voor hulpdiensten of als uw auto gestolen was en dus niet zelf reed.