Voortgezet verblijf - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over voortgezet verblijf

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u in aanmerking wilt komen voor een voortgezet verblijf en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is voortgezet verblijf?

U kunt een bestaande verblijfsvergunning laten aanpassen naar een zogenaamde verblijfsvergunning humanitair niet-tijdelijk. Men spreekt hierbij van een voortgezet verblijf. Wanneer deze wijziging wordt goedgekeurd kunt u (voorlopig) in Nederland blijven wonen. Na een langdurig verblijf bij een familielid of een verblijf als kind met een zogenaamde kinderbeschermingsmaatregel kunt u in aanmerking komen voor een voortgezet verblijf. Dat geldt ook wanneer u in Nederland verblijft voor een medische behandeling, of wanneer u buiten uw schuld om niet uit het land kunt vertrekken. Bent u slachtoffer geworden van mensenhandel of van huiselijk geweld? Ook in zo’n situatie komt u mogelijk in aanmerking voor een voortgezet verblijf. In de meeste gevallen moet uw verblijfsvergunning minimaal vijf jaar geldig zijn geweest. Voor kinderen geldt dat de verblijfsvergunning tenminste een jaar geldig moet zijn.


Waarom een (pro deo) advocaat bij voortgezet verblijf?

Om in aanmerking te komen voor een voortgezet verblijf dient u aan verschillende voorwaarden te voldoen. Houd er rekening mee, dat er andere voorwaarden kunnen gelden voor personen met de Turkse nationaliteit en hun familieleden. Op de website van de IND vindt u hier meer informatie over. Tevens kan een advocaat u hierover adviseren. U kunt de aanvraag voor een voortgezet verblijf online indienen.


Wat houdt een gratis gesprek over voortgezet verblijf in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Vreemdeling en asiel kunnen goed inschatten of u in aanmerking komt voor voortgezet verblijf. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Als dit niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u in aanmerking wilt komen voor een voortgezet verblijf.


Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn


Vraag en antwoord

Voortgezet verblijf - Kom ik na een medische behandeling in aanmerking voor een langer verblijf?

Ik heb een medische behandeling in Nederland uit laten voeren. Hier heb ik een verblijfsvergunning voor gekregen. Kan ik nu langer in Nederland blijven?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer u tenminste drie jaar een verblijfsvergunning heeft voor een medische behandeling in Nederland, kunt u in aanmerking komen voor een voortgezet verblijf. Dit geldt alleen wanneer de medische behandeling nog minimaal een jaar loopt. Ook mag er geen reden geweest zijn om de verblijfsvergunning na de periode van drie jaar in te trekken. Hier zouden verschillende redenen voor kunnen zijn. Wij raden u aan om een advocaat te raadplegen die u dit voor uw specifieke situatie precies kan uitleggen.

Voortgezet verblijf - Kom ik direct in aanmerking voor een voortgezet verblijf?

Ik wil naar Nederland komen, maar twijfel of ik direct in aanmerking kom voor een voortgezet verblijf. Hoe zit dit precies?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer u naar Nederland komt vraagt u een verblijfsvergunning aan. Deze verblijfsvergunning heeft een tijdelijk karakter. U kunt na verloop van tijd kijken of u deze verblijfsvergunning om kunt zetten naar een verblijfsvergunning humanitair niet-tijdelijk. In dit geval spreken we van een verblijfsvergunning voor voortgezet verblijf. Wanneer deze wijziging wordt goedgekeurd door de IND kunt u (voorlopig) in Nederland blijven wonen. Het is niet mogelijk om direct in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning voortgezet verblijf. Raadpleeg een advocaat, wanneer u meer wilt weten over het omzetten van een tijdelijke verblijfsvergunning naar een vergunning voor langere tijd.