TEV procedure - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek over een TEV procedure met een advocaat

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat bij een TEV procedure. Binnen 24 uur contact.

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

TEV procedure - Gratis rechtshulp pro deo advocaat

Om langere tijd in Nederland te mogen verblijven heeft u een verblijfsvergunning nodig. Voor de eerste negentig dagen dient u tevens een MVV (machtiging tot voorlopig bedrijf) aan te vragen. Vaak worden beide documenten gecombineerd in een Toegang en Verblijf procedure; een TEV procedure. Verblijft u korter dan drie maanden in Nederland? In dat geval is het niet noodzakelijk om de TEV procedure te doorlopen. Aan een inreisvisum heeft u voldoende. Dit visum hoeft u lang niet altijd aan te vragen. Het is onder meer afhankelijk van het land van herkomst of dit visum voor u verplicht is. Op de website van de IND vindt u een volledig overzicht.

Aanvraag TEV procedure

De TEV procedure is een samenstelling van het aanvragen van een MVV en een verblijfsvergunning. Vaak dient de MVV als basisvereiste voor de aanvraag van een verblijfsvergunning in Nederland. Belangrijk bij het in gang zetten van de TTEV procedure is dat u een duidelijk doel heeft om in Nederland te verblijven. Dit kan bijvoorbeeld werk zijn, maar ook een studie of een langdurig bezoek aan een familielid. Afhankelijk van uw verblijfsdoel dient u aan verschillende specifieke voorwaarden te voldoen. Naast deze specifieke voorwaarden zijn er een aantal voorwaarden die voor iedereen gelden.

Kortom: vraag een advocaat om een gratis juridisch gesprek bij een TEV procedure.

Vraag en antwoord

TEV procedure – Waaraan moet ik voldoen bij een TEV procedure?

Ik wil een TEV procedure in gang zetten om langere tijd in Nederland te mogen verblijven. Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Verschillende factoren bepalen aan welke voorwaarden u moet voldoen voor de TEV procedure. Het is in ieder geval belangrijk om een duidelijk verblijfsdoel te hebben, wanneer u naar Nederland komt. Zonder helder verblijfsdoel zal de aanvraag vrijwel zeker afgewezen worden. Een verblijfsdoel kan uw werk zijn, maar ook een bezoek aan een familielid. Afhankelijk van het verblijfsdoel gelden er naast de algemene voorwaarden mogelijk een aantal specifieke voorwaarden. Een advocaat kan u begeleiden bij het in gang zetten van een TEV procedure. Ook kan deze u helpen, wanneer uw verzoek wordt afgewezen door de IND.

TEV procedure - Wanneer is een TEV procedure noodzakelijk?

Het is lastig om te bepalen of ik een TEV procedure nodig heb. Wanneer moet ik deze procedure doorlopen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het doorlopen van de TEV procedure is noodzakelijk, wanneer u voor langere tijd in Nederland wilt verblijven. Tot negentig dagen heeft u de TEV procedure niet nodig. U kunt in dit geval een MVV aanvragen. Let op, het aanvragen van de MVV is niet altijd noodzakelijk. Dit hangt onder meer af van uw land van herkomst. Een advocaat kan met u meekijken, wanneer u twijfelt over de documenten die u nodig heeft bij een langdurig bezoek aan Nederland. Ook kan deze u begeleiden bij het invullen van de documenten voor een TEV procedure. Het vergroot de kans dat deze geaccepteerd wordt.