Arbeidsrecht advocaat - Gratis gesprek binnen 24 uur!

Arbeidsrecht advocaat - Gratis juridisch gesprek

Selecteer een arbeidsrecht advocaat uit uw regio en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis juridisch gesprek

 1. Klik op Gratis gesprek arbeidsrecht advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Waarom een arbeidsrecht advocaat?

Wanneer u het gevoel heeft ten onrechte ontslagen te zijn, of wanneer u vindt dat een reorganisatie bij uw werkgever onrechtmatig is, kan de hulp van een arbeidsrecht advocaat wenselijk zijn. Een arbeidsrecht advocaat ondersteunt echter niet alleen werknemers bij conflicten of onenigheden met hun werkgevers. Ook als werkgever kunt u rekenen op de hulp van een arbeidsrecht advocaat. De arbeidsrecht advocaat ondersteunt u onder meer bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten voor werknemers. Het is belangrijk dat de rechten en plichten van een werknemer hier correct en met de juiste bewoordingen in op te nemen. Daarbij is het prettig om advies te krijgen over zaken als concurrentiebeding en de mogelijkheid om medewerkers binnen een bepaalde periode te ontslaan, als zij niet bevallen.

Hulp van een arbeidsrecht advocaat

Het werk van een arbeidsrecht advocaat bestaat in de basis uit twee componenten, namelijk: advisering en ondersteuning bij gerechtelijke procedures. Advisering zit vaak aan de kant van de werkgever. Neem het zojuist gegeven voorbeeld rond het opstellen van een arbeidsovereenkomst. Tegelijkertijd kan een arbeidsrecht advocaat zowel een werkgever, als een werknemer bijstaan tijdens een gerechtelijke procedure voor de (kanton)rechter. Overigens kan een arbeidsrecht advocaat een werknemer voor zo’n gerechtelijke procedure van advies voorzien over diens kansen bij het opstarten van een rechtszaak. 

Pro deo arbeidsrecht advocaat inschakelen

Juridische hulp is voor iedere burger toegankelijk. Wanneer uw inkomen niet toereikend is om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen, heeft u recht op een pro deo arbeidsrecht advocaat. Een pro deo arbeidsrecht advocaat is niet minder goed, integendeel. Voor het inschakelen van een pro deo arbeidsrecht advocaat betaalt u een beperkte eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage is onder meer afhankelijk van uw inkomen en eigen vermogen. Des te hoger uw inkomen is, des te hoger zal logischerwijs ook de te betalen eigen bijdrage zijn. Een arbeidsrecht advocaat kan u over informeren.

Geschikte arbeidsrecht advocaat vinden

Het kan best lastig zijn om een arbeidsrecht advocaat te vinden. Om dit makkelijker te maken vindt u op deze website een handige zoekmachine met arbeidsrecht advocaten. U kunt hierbij specifiek zoeken naar een arbeidsrecht advocaat. Zo weet u zeker, dat de gevonden advocaat ervaring heeft met zaken als die van u. Tevens kunt u de verschillende arbeidsrecht advocaten filteren per plaats. Zo vindt u een arbeidsrecht advocaat in de buurt van uw eigen woonplaats.

Wat houdt een gratis gesprek met een arbeidsrecht advocaat in? 

Selecteer een (pro deo) arbeidsrecht advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze arbeidsrecht advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de arbeidsrecht advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: na het gratis juridisch gesprek met de arbeidsrecht advocaat uit uw regio kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Vraag en antwoord

Arbeidsrecht advocaat - Is een pro deo arbeidsrecht advocaat gratis?

Iemand vertelde mij dat de hulp van een pro deo arbeidsrecht advocaat gratis is. Klopt dit wel, of moet ik toch nog iets betalen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

De hulp van een pro deo arbeidsrecht advocaat is in de basis nooit gratis. Wel betaalt u veel minder, dan wanneer u een reguliere arbeidsrecht advocaat in zou schakelen. U betaalt bij een pro deo arbeidsrecht advocaat slechts een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage is onder meer afhankelijk van uw inkomen en uw eigen vermogen. Wel heeft u de mogelijkheid om een gratis en vrijblijvend gesprek aan te vragen bij een pro deo arbeidsrecht advocaat in uw plaats. Gebruik hier de zoekmachine op deze website voor.

Arbeidsrecht advocaat - Wanneer is het inschakelen van een arbeidsrecht advocaat slim?

Mij is niet helemaal duidelijk in welke situaties ik voor de hulp van een arbeidsrecht advocaat zou moeten kiezen. Kunt u mij hier meer over vertellen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het inschakelen van een arbeidsrecht advocaat is zowel interessant voor een werkgever, als voor een werknemer. Een arbeidsrecht advocaat kan werknemers adviseren, wanneer zij het gevoel hebben onterecht ontslagen te worden. Ontslag bij een reorganisatie kan er een voorbeeld van zijn. Ook wanneer u als werknemer een gerechtelijke procedure wil starten tegen uw werkgever kan de hulp van een arbeidsrecht advocaat wenselijk zijn. Andersom kan diezelfde advocaat een werkgever adviseren over arbeidsovereenkomsten. Mogelijk twijfelt u over bepalingen die u in de arbeidsovereenkomst op wilt nemen, maar waarvan u niet zeker weet of dit wel mag.