Rechtswinkel Almere of gratis gesprek advocaat

Rechtswinkel Almere of pro deo advocaat

Ga naar een rechtswinkel in Almere of vraag een gratis gesprek aan met een pro deo advocaat.

Rechtswinkels Almere

Gratis gesprek met een pro deo advocaat

Selecteer een pro deo advocaat voor een gratis gesprek. Binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: Ga naar een rechtswinkel in Almere of vraag een gratis en vrijblijvend een gesprek aan met een pro deo advocaat zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.


Waarom rechtswinkel Almere?

Het kan voorkomen dat u bepaalde bepalingen uit uw arbeidsovereenkomst niet snapt, of dat u vragen heeft over juridische termen in andere contracten. Voor dergelijke vragen hoeft u niet direct een (pro deo) advocaat in te schakelen. Goedkoper en sneller is het gebruik van de rechtswinkel in Almere. Een rechtswinkel in Almere biedt u gratis juridisch advies bij simpele kwesties. Mocht een kwestie te ingewikkeld zijn voor de rechtswinkel, dan zal deze u doorverwijzen naar een advocatenkantoor. Specialistische kennis is in zo’n geval benodigd om de vraag te kunnen beantwoorden.


Zaken voor een rechtswinkel in Almere

Niet alleen voor vragen over de wijze waarop u overeenkomsten en contracten moet interpreteren kunt u bij een rechtswinkel in Almere terecht. Hier worden ook vragen beantwoord over bijvoorbeeld conflicten met omwonenden, een conflict met een zakenpartner of een conflict met een verkoper. Mogelijk is een gekocht product al meerdere keren stuk gegaan buiten uw schuld om. Medewerkers van een rechtswinkel in Almere kunnen u in zo’n geval meer vertellen over uw rechten. Mogelijk kunt u eisen dat de verkoper uw geld terugstort.


Werkwijze bij een rechtswinkel in Almere

Over het algemeen werkt een rechtswinkel in Almere voornamelijk met studenten. Dit betekent niet dat er ook daadwerkelijk uitsluitend studenten werkzaam zijn. Vaak treft u er ook een aantal afgestudeerden of advocaten, die de studenten ondersteunen bij het beantwoorden van juridische vragen. Het gaat om studenten die een opleiding Rechten volgen, vaak op universitair niveau. Bij een rechtswinkel in Almere werkt men over het algemeen met een inloopspreekuur. Staat u als eerste voor de deur, dan wordt u ook als eerste geholpen. Het alternatief is telefonisch contact om uw vraag beantwoord te krijgen. Houd er hierbij rekening mee, dat er aan het bellen van een rechtswinkel in Almere kosten verbonden kunnen zitten.


Ondersteuning bij een rechtszaak

Een rechtswinkel in Almere valt niet te vergelijken met een advocatenkantoor. Zo biedt een rechtswinkel u in geen geval ondersteuning aan tijdens een rechtszitting. Wel kan een medewerker van de rechtswinkel u meer vertellen over hetgeen er bij een rechtszaak komt kijken. Welke rechten en plichten heeft u hierbij? Ook kan een rechtswinkel in Almere voorafgaand aan een rechtszaak bepalen of het voor u interessant is om een rechtszaak tegen anderen aan te spannen. Wat is uw juridische positie? Hoe groot is de kans van slagen? Het helpt u een weloverwogen keuze te maken.


Pro deo advocaat raadplegen i.p.v. rechtswinkel Almere

Iemand die u wel kan ondersteunen tijdens een rechtszitting is een pro deo advocaat. Hulp van een pro deo advocaat in uw woonplaats is, in tegenstelling tot de hulp van een rechtswinkel in Almere, niet gratis. U betaalt, afhankelijk van uw inkomen en financiële middelen, een kleine eigen bijdrage. Gebruik de zoekmachine die u op deze website vindt, om naar een pro deo advocaat in uw woonplaats te zoeken. Let hierbij in het bijzonder op het rechtsgebied waarin een advocaat gespecialiseerd is.


Vraag en antwoord

Is een rechtswinkel te vergelijken met een pro deo advocaat?

Kan ik de hulp die men mij bij een rechtswinkel in Almere biedt vergelijken met de hulp van een pro deo advocaat?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Nee, het werk van een rechtswinkel in Almere valt niet te vergelijken met het werk van een pro deo advocaat in uw woonplaats. Bij een rechtswinkel werken voornamelijk studenten, die een opleiding Rechten volgen. Een pro deo advocaat heeft deze opleiding al afgerond en zich vaak al verder gespecialiseerd in een bepaald rechtsgebied. Andere verschillen zitten in de kosten en het type dienstverlening. Een rechtswinkel in Almere biedt gratis juridisch advies bij simpele vraagstukken, maar zal u niet ondersteunen bij een civielrechtelijke procedure. Dat doet een pro deo advocaat wel tegen een kleine eigen bijdrage.

Werken er ook advocaten bij een rechtswinkel?

Iemand vertelde mij dat er geen advocaten werkzaam zijn bij een rechtswinkel in Almere. Klopt dat? Wie werken er dan wel bij een rechtswinkel?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is correct, dat er bij een rechtswinkel in Almere over het algemeen geen advocaten werken. Wel werken er advocaten in opleiding, het gaat om studenten die vaak een universitaire opleiding Rechten volgen. Zij doen ervaring op, door mensen gratis juridisch advies te geven in een rechtswinkel in Almere. U kunt voor simpele juridische vraagstukken bij een rechtswinkel terecht. Mocht blijken dat het vraagstuk niet te beantwoorden is door de medewerker van een rechtswinkel, dan zal men u doorverwijzen naar een advocaat. Vaak werkt een rechtswinkel samen met een vast advocatenkantoor. Het is aan u om te bepalen of u ook daadwerkelijk voor dat advocatenkantoor kiest.

Webshop levert product niet, kan de Rechtswinkel helpen?

Een webshop waar ik een product besteld heb is niet te bereiken. Het product is nooit geleverd. Kan de Rechtswinkel in Almere mij ondersteunen bij een juridisch proces?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U geeft aan een juridisch proces te willen starten tegen de webshop die uw bestelde product nooit leverde. Een medewerker van de Rechtswinkel in Almere kan u de stappen voorleggen, die in zo’n situatie doorlopen moeten worden. U bijstaan tijdens de daadwerkelijke uitvoering van die stappen doet een medewerker van de Rechtswinkel in Almere echter niet. Mocht u hier hulp bij wensen, wat sterk wordt aangeraden, dan kiest u voor een (pro deo) advocaat. U kunt een gratis kennismakingsgesprek aanvragen bij een (pro deo) advocaat in uw regio.

Waar kan ik terecht als ik een overeenkomst niet goed begrijp?

Ik zit met vragen over de manier waarop ik specifieke bepalingen uit een overeenkomst moet lezen. Waar kan ik terecht met deze vragen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Vragen over de interpretatie van passages uit een overeenkomst kunt u voorleggen aan een medewerker van de Rechtswinkel in Almere. Het kan lastig zijn om de juridische terminologie uit zo’n overeenkomst voor uzelf om te zetten naar de praktijk; een medewerker van de Rechtswinkel in Almere helpt u hierbij. Deze medewerker zal u geen ondersteuning bieden wanneer er zich toch nog een conflict voordoet over de interpretatie van passages. Schakel in deze situatie een (pro deo) advocaat in om u bij te laten staan.