Jeugdrecht advocaat - Gratis gesprek binnen 24 uur!

Jeugdrecht advocaat - Gratis juridisch gesprek

Selecteer een jeugdrecht advocaat uit uw regio en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis juridisch gesprek

 1. Klik op Gratis gesprek jeugdrecht advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Waarom een jeugdrecht advocaat?

Schakel een jeugdrecht advocaat in, wanneer uw zoon of dochter betrokken is bij een strafzaak of een civielrechtelijke procedure. Uw kind kan verdacht worden van een strafbaar feit, waarvoor het zich moet verantwoorden bij de politie of zelfs de rechter. Niet alleen is dit voor het kind ontzettend spannend, ook kan een vervolging grote gevolgen hebben voor diens toekomst. Om het niet zover te laten komen, is het inschakelen van een jeugdrecht advocaat een verstandige keuze.

Hulp van een jeugdrecht advocaat

Een jeugdrecht advocaat gaat met uw zoon of dochter in gesprek, om een goed beeld te krijgen van de situatie. Schakel de jeugdrecht advocaat bij voorkeur voor het eerste verhoor op het politiebureau in. Een minderjarige verdachte heeft het recht om een jeugdrecht advocaat mee te nemen tijdens zo’n verhoor. De jeugdstrafrecht advocaat bespreekt vooraf met het kind wat deze kan verwachten, welke rechten deze heeft tijdens het verhoor, enzovoorts. Ook kan een jeugdrecht advocaat de verklaring van uw zoon of dochter doorlezen voor ondertekening, om er zeker van te zijn dat de betrokken agent of rechercheur de uitspraken van de minderjarige verdachte correct geïnterpreteerd heeft.

Verweer tijdens een civielrechtelijke procedure

Het kan voorkomen dat de politie voldoende bewijs heeft verzameld om een civielrechtelijke procedure te starten tegen uw kind. In dat geval ondersteunt de jeugdrecht advocaat uw kind tijdens deze procedure. Een jeugdrecht advocaat onderzoekt of het bewijs tegen uw kind op een rechtmatige wijze verkregen is, of de strafeis past bij eerder gegeven straffen voor een vergelijkbaar incident, enzovoorts. Doel van een jeugdrecht advocaat is het minimaliseren van de uiteindelijke straf voor uw kind. Daarnaast biedt de jeugdstrafrecht advocaat ondersteuning aan uw kind, omdat een civielrechtelijke procedure veel stress bij minderjarige verdachten kan veroorzaken.

Pro deo jeugdstrafrecht advocaat

Iedere Nederlander heeft recht op juridische hulp, wanneer deze verdacht wordt van een strafbaar feit. Kies voor de hulp van een pro deo jeugdrecht advocaat, wanneer u onvoldoende financiële middelen heeft om een reguliere advocaat te bekostigen. Een pro deo jeugdrecht advocaat is niet minder goed. Het verschil zit in de kosten hiervan. Bij een pro deo jeugdstrafrecht advocaat betaalt u een beperkte eigen bijdrage voor de hulp die deze u biedt tijdens het proces. De hoogte van deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en eigen vermogen.  De pro deo jeugdstrafrecht advocaat kan u tijdens een gratis gesprek meer vertellen over diens werkwijze en de eigen bijdrage die u betaalt. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Wat houdt een gratis gesprek met een jeugdstrafrecht advocaat in? 

Selecteer een (pro deo) jeugdstrafrecht advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de jeugdstrafrecht advocaat:

 • De zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat de juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: na het gratis juridisch gesprek met de jeugdrecht advocaat uit uw regio kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Vraag en antwoord

Jeugdrecht advocaat - Wie kan mijn minderjarige zoon helpen bij een verhoor?

Mijn minderjarige zoon moet zich verantwoorden voor de rechter. Wie kan mijn kind ondersteunen tijdens de rechtszitting?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Op het moment dat uw kind zich op het politiebureau moet melden voor een verhoor, heeft deze het recht op de hulp van een jeugdrecht advocaat. De jeugdstrafrecht advocaat bereidt uw kind voor op het verhoor en later ook op een eventuele civielrechtelijke procedure. Het maakt dat een minderjarige verdachte minder stress ervaart en weet welke rechten hij of zij heeft in beide situaties. Tijdens een gerechtelijke procedure zal de jeugdrecht advocaat helpen om tot een zo laag mogelijke strafeis of zelfs vrijspraak te komen. Dit doet de jeugdrecht advocaat door te kijken naar de wetmatigheid van het gevonden bewijs en de straffen in vergelijkbare zaken uit het verleden.

Jeugdrecht advocaat - Wat zijn de voordelen van een pro deo jeugdrecht advocaat?

Ik wil dat mijn kind ondersteund wordt bij een verhoor op het politiebureau. Welke voordelen biedt het inschakelen van een pro deo jeugdrecht advocaat?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In Nederland vindt men, dat juridische hulp voor iedere burger toegankelijk moet zijn. Om dit mogelijk te maken biedt de overheid burgers met een uitkering of laag inkomen gesubsidieerde rechtsbijstand aan. Bij het inschakelen van een pro deo jeugdrecht advocaat betaalt u daarom alleen een kleine eigen bijdrage. Let op, aan het inschakelen van een pro deo jeugdrecht advocaat zitten een aantal restricties. Er wordt gekeken naar onder meer uw inkomen en eigen vermogen. Beide mogen niet te hoog zijn. Ook de hoogte van de eigen bijdrage is hiervan afhankelijk. Raadpleeg gratis een pro deo pro deo jeugdrecht via deze website als u precies wilt weten wat uw eigen bijdrage zal. Iedere minderjarige verdachte heeft het recht op de hulp van een pro deo jeugdrecht advocaat tijdens een verhoor. Deze bereidt het kind voor op wat komen gaat en controleert of een agent of rechercheur diens verklaring goed heeft overgenomen, alvorens deze ondertekend wordt.