Huurrecht advocaat - Gratis gesprek binnen 24 uur!

Huurrecht advocaat - Gratis juridisch gesprek

Selecteer een huurrecht advocaat uit uw regio en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis juridisch gesprek

 1. Klik op Gratis gesprek huurrecht advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Waarom een huurrecht advocaat?

Is er een conflict ontstaan met de verhuurder van uw woning? Wilt u een huurder uit uw huurwoning zetten, omdat deze al maanden niet betaalt? In beide gevallen kan het slim zijn om voor de hulp van een huurrecht advocaat te kiezen. Het huurrecht is bijzonder complex, wat het vaak lastig maakt om uit dit recht af te leiden welke rechten en plichten u als hurende of verhurende partij heeft. Door een huurrecht advocaat om advies te vragen, weet u precies wat u kunt eisen of waartoe u zich verplicht bij het aangaan van een huurcontract.

Hulp van een huurrecht advocaat

Een huurrecht advocaat biedt onder meer hulp bij huurachterstanden. Als huurder wilt u weten op welke termijn u uit de woning gezet wordt, als u de huur de komende periode nauwelijks nog kunt betalen. Andersom bent u als verhurende partij op zoek naar een antwoord op de vraag, wanneer u een niet betalende huurder uit het pand kunt zetten. In Nederland zijn huurders, ook wanneer deze de huur een maand niet betaald hebben, goed beschermd. Op deze manier wordt zo lang mogelijk voorkomen dat men op straat komt te staan. Het maakt het voor verhuurders lastig om te bepalen welke mogelijkheden ze hebben in een conflictsituatie.

Huurrecht advocaat inschakelen bij achterstallig onderhoud

Niet alleen bij een huurachterstand is het inschakelen van een huurrecht advocaat het overwegen waard. Ook bij bijvoorbeeld achterstallig onderhoud aan een huurwoning, kunt u als huurder een beroep doen op de huurrecht advocaat. Deze kan u meer vertellen over de termijnen, waarbinnen een verhuurder het onderhoud moet hebben uitgevoerd. Achterstallig onderhoud kan gevaarlijk zijn. Andersom wordt een verhuurder soms verweten achterstallig onderhoud niet tijdig op te pakken, terwijl de huurder verantwoordelijk is voor het ontstaan van de schade aan de huurwoning. In zo’n geval kan een huurrecht advocaat adviseren over de wijze waarop u het beste met de ontstane situatie om kunt gaan.

Pro deo huurrecht advocaat inschakelen

In sommige gevallen is het inschakelen van een pro deo huurrecht advocaat de beste keuze. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen wiens inkomen ontoereikend is om een reguliere advocaat in de arm te nemen. Het voordeel van een pro deo huurrecht advocaat is het feit, dat u slechts een kleine eigen bijdrage betaalt. Op basis van uw inkomen en eigen vermogen wordt vastgesteld hoe hoog deze eigen bijdrage voor u is. Een pro deo huurrecht advocaat kan u hier meer over vertellen. U kunt een huurrecht advocaat zowel als huurder, als ook als verhuurder inschakelen.

Gratis adviesgesprek bij pro deo huurrecht advocaat

Het gros van de pro deo huurrecht advocaten bieden u de mogelijkheid om een gratis adviesgesprek aan te vragen. Maak gebruik van de handige zoekmachine op deze website om een geschikte pro deo huurrecht advocaat in uw woonplaats te vinden. Via de profielpagina van de huurrecht advocaat heeft u de mogelijkheid om een gratis adviesgesprek aan te vragen. Tijdens het adviesgesprek kan de pro deo huurrecht advocaat u meer vertellen over uw rechten en plichten als huurder of verhurende partij.

Wat houdt een gratis gesprek met een huurrecht advocaat in? 

Selecteer een (pro deo) huurrecht advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de huurrecht advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: na het gratis juridisch gesprek met de huurrecht advocaat uit uw regio kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Vraag en antwoord

Huurrecht advocaat - Kan een pro deo huurrecht advocaat helpen bij het opstellen van een contract?

Ik wil graag ruimtes gaan verhuren, maar vind het lastig om hier een huurovereenkomst voor samen te stellen. Kan een huurrecht advocaat hulp bieden?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een huurrecht advocaat biedt hulp bij sterk uiteenlopende zaken op het gebied van huurrecht. Een voorbeeld hiervan is hulp bij het opstellen van een huurovereenkomst. Het is belangrijk om een aantal zaken in deze overeenkomst op te nemen. Denk aan de plichten die een hurende partij heeft, de afspraken die u maakt over de mogelijkheid om de huurprijs te verhogen, enzovoorts. Een huurrecht advocaat helpt u deze zaken correct geformuleerd in het contract op te nemen. Het kan conflictsituaties in de toekomst voorkomen.

Huurrecht advocaat – Word ik uit mijn woning gezet als ik de huur niet betaal?

Door financiële problemen heb ik de huur van mijn woning al een maand niet kunnen betalen. Wie kan mij hulp bieden? 

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer het u niet lukt om de huur van uw woning te betalen, is het raadzaam zo snel mogelijk contact te zoeken met de verhuurder. Schakel een huurrecht advocaat in, om u hierbij te laten begeleiden. Een huurrecht advocaat kan u meer vertellen over de rechten en plichten die u als hurende partij heeft. In Nederland bent u als huurder goed beschermd, ook wanneer het u een maand niet lukt om de huur te betalen. Uiteraard is het in zo’n geval belangrijk om zo snel mogelijk afspraken met de verhuurder te maken over de wijze waarop de achterstand wordt ingelopen. Een huurrecht advocaat staat u bij in dit soort situaties.