Outplacement - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat bij outplacement  

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij outplacement en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is outplacement?

Outplacement is het zoeken naar een baan voor een medewerker bij een andere werkgever. Dit komt vaak aan de orde bij een ontslag. Ook kan outplacement worden opgenomen als voorziening in een sociaal plan bij een reorganisatie.

Waarom een (pro deo) advocaat bij outplacement

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij outplacement.  Er bestaat geen recht op outplacement. Indien u en uw werkgever overeenkomen dat de werkgever zich hiervoor zal inzetten, dan krijgt u ondersteuning van een outplacementbureau. Zij helpen u bij het opstellen van een CV en/of sollicitatiebrieven. Of het verstandig is om hiermee akkoord te gaan, is per geval verschillend. U kunt, indien u zich dit afvraagt, het beste contact opnemen met een (pro deo) advocaat.

Vergoeding advocaatkosten door overheid of verzekering bij outplacement  

Bij outplacement heeft u recht op rechtsbijstand. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Wat houdt een gratis gesprek over outplacement in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied 'werk en ontslag' hebben veel ervaring met zaken die over outplacement gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij outplacement. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.