Onvrijwillige overplaatsing - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat bij onvrijwillige overplaatsing 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij onvrijwillige overplaatsing en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is onvrijwillige overplaatsing? 

Een onvrijwillige overplaatsing wijzigt de arbeidsvoorwaarden van een werknemer. Die hoeft een overplaatsing dan ook niet zomaar te accepteren. Onder een aantal omstandigheden kan echter wel van de werknemer worden verlangd dat hij/zij akkoord gaat met de overplaatsing. Zo kan het zijn dat er een eenzijdig wijzigingsbeding in de arbeidsovereenkomst is opgenomen. Als dat het geval is, dan is het niet nodig dat de werknemer instemt met de wijziging. Wel is van belang welke reden de werkgever voor de onvrijwillige overplaatsing heeft. 

Waarom een (pro deo) advocaat bij onvrijwillige overplaatsing

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij onvrijwillige overplaatsing. Als er geen eenzijdig wijzigingsbeding is opgenomen in de overeenkomst is instemming van de werknemer nodig. Als de werknemer niet instemt met de wijziging, dan zal de kantonrechter daar een uitspraak over moeten doen. De kantonrechter beslist dan of van de werknemer kan worden verwacht dat hij/zij instemt met de overplaatsing. Dit doet de kantonrechter door te kijken naar goed werkgever- en werknemerschap. Indien u als werknemer of werkgever een conflict heeft omtrent een overplaatsing, dan is het van belang dat u een specialist om hulp vraagt. Een (pro deo) advocaat is bekend met de toets die de kantonrechter zal doen om te komen tot een beslissing en kan u hierbij dan ook goed vertegenwoordigen.

Vergoeding advocaatkosten door overheid of verzekering bij onvrijwillige overplaatsing 

Bij onvrijwillige overplaatsing heeft u recht op rechtsbijstand. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Wat houdt een gratis gesprek over onvrijwillige overplaatsing in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied 'werk en ontslag' hebben veel ervaring met zaken die over onvrijwillige overplaatsing gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij onvrijwillige overplaatsing. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.