​Disfunctioneren - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat bij ​disfunctioneren op het werk 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij ​disfunctioneren op het werk en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat zijn de gevolgen van ​disfunctioneren op het werk 

Indien de werkgever het idee heeft dat een werknemer zijn/haar functie niet naar behoren uitvoert (disfunctioneren), kan dat leiden tot ontslag. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Ontslag is namelijk het laatste redmiddel. 

Waarom een (pro deo) advocaat bij disfunctioneren

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen als u uw baan dreigt te verliezen door disfunctioneren.  De werkgever moet in de ontslagprocedure blijk geven van dat er echt niks anders meer op zit dan het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Hierbij moet de werkgever de werknemer in de gelegenheid hebben gesteld om het disfunctioneren te verbeteren. De werkgever zal moeten aantonen dat de werknemer niet goed functioneert en dat deze kritiek met de werknemer besproken is.  Een (pro deo) advocaat kan voor u nagaan of de juiste procedure is gevolgd. 

Vergoeding advocaatkosten door overheid of verzekering bij disfunctioneren

Als u uw baan dreigt te verliezen door disfunctioneren heeft u recht op rechtsbijstand. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Wat houdt een gratis gesprek over disfunctioneren op het werk in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied 'werk en ontslag' hebben veel ervaring met zaken die over disfunctioneren op het werk gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij ​disfunctioneren op het werk. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.