Letselschade advocaat - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Letselschade advocaat - Gratis juridisch gesprek

Selecteer een letselschade advocaat uit uw regio en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis juridisch gesprek

 1. Klik op Gratis gesprek letselschade advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Waarom een letselschade advocaat?

Heeft u tijdens een ongeval hevige letselschade opgelopen? Mogelijk kunt u een schadevergoeding eisen bij de veroorzaker van het ongeval. Een letselschade advocaat kan u bij dit traject begeleiden. Vaak is het eisen van een schadevergoeding emotioneel zwaar, omdat het de herinnering aan het ongeval steeds weer opnieuw oproept. Juridische hulp van een letselschade advocaat is om die reden prettig. Tegelijkertijd kan een letselschade advocaat een goede inschatting maken van een realistische schadevergoeding. Aan de ene kant wilt u voorkomen dat de geëiste schadevergoeding niet serieus wordt genomen, doordat deze veel te hoog is. Aan de andere kant moet de schadevergoeding passen bij het leed wat u tijdens het ongeval is aangedaan.

Hulp van een letselschade advocaat

Een letselschade advocaat biedt niet alleen hulp aan slachtoffers van een ongeval, die letselschade hebben opgelopen. Ook kan een letselschade advocaat hulp bieden, wanneer iemand een schadevergoeding bij u als veroorzaker van het ongeval eist. De letselschade advocaat zal in dit geval proberen vast te stellen of de schadevergoeding realistisch is en past bij het letsel wat anderen hebben opgelopen. Tegelijkertijd is het belangrijk om uit te zoeken welke kosten op u verhaald worden. Soms worden kosten in de schadevergoeding meegenomen, die niet relevant zijn. Het kan invloed hebben op de schadevergoeding die aan een slachtoffer wordt toegekend door een rechter.

Kosten die verhaald kunnen worden bij letselschade

Bij letselschade kunnen verschillende kosten verhaald worden. Het gaat bijvoorbeeld om kosten voor het laten uitvoeren van medische behandelingen na het ongeval. Ook kosten ter compensatie van een verminderd inkomen kunnen via een schadevergoeding op de veroorzaker van het ongeval worden verhaald. Een derde vorm van schade die via de schadevergoeding verhaald kan worden, is niet-financiële schade die u overhoudt aan de ontstane letselschade. Letselschade kan voortkomen uit een verkeersongeval, maar bijvoorbeeld ook uit een bedrijfsongeval of een medische fout.

Pro deo letselschade advocaat

Juridische hulp is in Nederland voor iedere burger toegankelijk. Wanneer uw inkomen beperkt is, kunt u kiezen voor hulp van een pro deo letselschade advocaat. Voor de hulp van een pro deo letselschade advocaat betaalt een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt vastgesteld op basis van uw inkomen en uw eigen vermogen. Op deze website vindt u een handige zoekmachine, waarmee u snel en eenvoudig een pro deo letselschade advocaat vindt in uw woonplaats.

Gratis adviesgesprek bij pro deo letselschade advocaat

Heeft u een geschikte pro deo letselschade advocaat gevonden via de zoekmachine? In dat geval kunt u op diens profielpagina direct een gratis adviesgesprek aanvragen. Tijdens het gratis adviesgesprek met een pro deo letselschade advocaat heeft u de mogelijkheid uw eerste vragen voor te leggen over de ontstane situatie. Tegelijkertijd kan een pro deo letselschade advocaat u meer vertellen over de hulp die deze u kan bieden bij het eisen van een schadevergoeding.

Wat houdt een gratis gesprek met een letselschade advocaat in? 

Selecteer een (pro deo) letselschade advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de letselschade advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: na het gratis juridisch gesprek met de letselschade advocaat uit uw regio kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Vraag en antwoord

Letselschade advocaat - Wie helpt mij de geëiste schadevergoeding te verlagen?

Ik word gezien als de veroorzaker van een ongeval. Nu wordt er een schadevergoeding geëist die veel te hoog is in mijn ogen. Wie helpt mij verder?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer u het niet eens bent met de schadevergoeding die geëist wordt nadat u een ongeval veroorzaakt heeft, kunt u de hulp van een letselschade advocaat inschakelen. Een letselschade advocaat bekijkt samen met u of de schadevergoeding realistisch is. Mogelijk worden er kosten in de schadevergoeding meegenomen, die helemaal niet meegenomen mogen worden. In zo’n geval kan een letselschade advocaat pleiten voor een verlaging van de schadevergoeding. Gebruik de zoekmachine op deze website om een letselschade advocaat in uw woonplaats te vinden voor hulp bij conflicten rond letselschade.

Letselschade advocaat - Hoe stel ik een schadevergoeding vast bij letselschade?

Tijdens een ongeval heb ik letselschade opgelopen. Hoe bepaal ik nu wat een realistische schadevergoeding is die ik kan eisen bij de veroorzaker van het ongeval?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Bij het vaststellen van de hoogte van de schadevergoeding na het oplopen van letselschade spelen verschillende factoren een rol. Niet alle kosten kunnen standaard in de schadevergoeding worden meegenomen. Het is sterk aan te raden om een letselschade advocaat in de arm te nemen. Deze beoordeelt samen met u welke kosten in de schadevergoeding kunnen worden opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, een vergoeding voor de inkomsten die u bent misgelopen als gevolg van de opgelopen letselschade, enzovoorts. Op basis van de geïdentificeerde kosten helpt de letselschade advocaat u tot een realistische schadevergoeding te komen. Het vergroot de kans dat de schadevergoeding aan u wordt toegekend.