Gebiedsverbod aanvragen - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat over gebiedsverbod aanvragen

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u een gebiedsverbod wilt aanvragen en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Gebiedsverbod aanvragen - Gratis gesprek advocaat

Bent u in het verleden meermaals doelbewust gevolgd door bijvoorbeeld een stalker? Heeft iemand zich meerdere dagen achtereen opgehouden rond uw woning? In beide gevallen kan een gebiedsverbod aanvragen een goede optie zijn. Let wel, een gebiedsverbod aanvragen is alleen mogelijk wanneer iemand ook daadwerkelijk strafrechtelijk vervolgd is en dus is aangewezen als dader van een strafbaar feit. Een strafbaar feit kan in dit geval stalking zijn. Houd er rekening mee, dat een gebiedsverbod een dader niet verbiedt om contact met u te zoeken. De dader mag alleen niet bij u in de buurt komen.

Redenen voor een gebiedsverbod aanvragen

Een gebiedsverbod aanvragen geeft u mogelijk een veiliger gevoel. Het kan daarbij helpen bij de verwerking van een strafbaar feit waarvan u het slachtoffer bent geworden. U wilt voorkomen dat een dader nadat deze zijn of haar straf heeft uitgezet nog in de buurt van uw woning of bijvoorbeeld de school van uw kinderen kan komen. Een gebiedsverbod kan gebieden van verschillende formaten omvatten. Het kan gaan om de straat waar u woont, maar bijvoorbeeld ook om een volledige wijk. Een advocaat kan u helpen te bepalen wat een realistische eis is, wanneer u een gebiedsverbod aanvragen overweegt.

Kortom: neem contact op met een advocaat voor een gratis gesprek als u een gebiedsverbod wilt aanvragen. U staat er niet alleen voor! 

Vraag en antwoord

Gebiedsverbod aanvragen - Kan ik altijd een gebiedsverbod aanvragen?

Er staat regelmatig een man bij mij in de straat. Kan ik direct een gebiedsverbod aanvragen voor deze persoon?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een gebiedsverbod aanvragen is niet zonder meer mogelijk. Allereerst dient u aangifte te doen tegen de persoon die u voor uw gevoel volgt. Pas wanneer wettig bewezen kan worden dat er sprake is van bijvoorbeeld stalking, kunt u een gebiedsverbod aanvragen. Met een gebiedsverbod mag de veroordeelde dader niet meer bij u in de straat of zelfs wijk komen. Wanneer er onvoldoende bewijs is dat er sprake is van stalking, zal er geen gebiedsverbod worden opgelegd nadat u hiertoe een aanvraag hebt ingediend. Een (pro deo) advocaat kan u adviseren over de te volgen stappen.

Gebiedsverbod aanvragen - Is een gebiedsverbod hetzelfde als een locatieverbod?

Ik heb gehoord dat een rechter verschillende verboden op kan leggen. Is een gebiedsverbod aanvragen hetzelfde als een verbod om een locatie te bezoeken?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Er zit een verschil tussen een gebiedsverbod aanvragen en het aanvragen van een verbod op het bezoeken van een locatie. Vaak gaat het bij een gebiedsverbod om een groter gebied dan bij een verbod op het bezoeken van specifieke plekken. Denk bijvoorbeeld aan een volledige straat of zelfs de hele wijk. Het voorkomt dat u een dader van een strafbaar feit waarvan u slachtoffer bent geworden nog ergens in deze omgeving tegen zal komen. Raadpleeg een (pro deo) advocaat, wanneer u wilt weten wat een realistische eis is bij het aanvragen van een gebiedsverbod voor een dader.