Aangifte doen - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat over aangifte doen

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u aangifte wilt doen en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Aangifte doen - Gratis gesprek advocaat

Bent u het slachtoffer geworden van een strafbaar feit? In dat geval kunt u aangifte doen. U doet aangifte bij de politie. Dit kan op het politiebureau bij u in de buurt, maar ook digitaal of telefonisch. Houd er rekening mee, dat u alleen aangifte mag doen als een strafbaar feit ook echt gebeurd is. Het doen van valse aangifte tegen verdachten is strafbaar in Nederland. Er zijn verschillende zaken waarvan u aangifte kunt doen. Denk aan aangifte van oplichting, diefstal of bijvoorbeeld seksueel misbruik. Ook van vermiste personen kunt u aangifte doen. Dat klinkt wellicht gek, daar het niet per definitie om een strafbaar feit gaat. Iemand kan vrijwillig weggelopen zijn.

Hulp bij aangifte doen van een advocaat

Vindt u het lastig om zelf aangifte te doen bij de politie? U kunt een advocaat raadplegen voor hulp. Een advocaat kan samen met u beoordelen op welke manier u de aangifte het beste in kunt dienen. Belangrijk is om dit zo snel mogelijk na het moment waarop het strafbare feit gepleegd is te doen. Een advocaat kan u vooraf ook meer vertellen over de wijze waarop u bewijs kunt verzamelen. Bewijsstukken kunt u tijdens het indienen van uw aangifte direct met de politie delen.

Kortom: neem contact op met een advocaat voor een gratis gesprek als u aangifte wilt doen. U staat er niet alleen voor! 

Vraag en antwoord

Aangifte doen - Kan ik hulp krijgen bij het doen van aangifte?

Het is mij niet helemaal duidelijk hoe ik aangifte moet doen. Kan ik ergens hulp krijgen bij dit proces?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Aangifte doen kan op verschillende manieren. U kunt een politiebureau in de buurt bezoeken, maar ook telefonisch of digitaal aangifte doen. Wanneer u het lastig vindt om de formulieren voor uw aangifte in te vullen, kunt u het beste langs een politiebureau gaan. Hier kan een agent u begeleiden. Ook kunt u een (pro deo) advocaat inschakelen om u te laten helpen. Een advocaat kan u daarbij adviseren over de wijze waarop u bewijsstukken kunt verzamelen voor in het dossier. Zeker bij kleinere strafbare feiten is het belangrijk om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen. Zo vergroot u de kans dat uw dossier in behandeling wordt genomen.

Aangifte doen - Op welke manier kan ik mijn aangifte indienen?

Ik ben slachtoffer geworden van een strafbaar feit. Iemand heeft geweld tegen mij gebruikt. Wat kan ik nu het beste doen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is aan te raden om zo snel mogelijk aangifte te doen als u slachtoffer bent geworden van een strafbaar feit. Aangifte doen kan op verschillende manieren. Na een geweldsincident kunt u het beste direct naar het dichtstbijzijnde politiebureau gaan. De politie kan vervolgens direct op zoek gaan naar verdachten. Bij kleinere incidenten, zoals online oplichting, kunt u uw aangifte online of telefonisch doen. Verzamel uw bewijsstukken voordat u aangifte doet. U kunt deze stukken direct met de aangifte meesturen. Des te meer bewijsstukken u aanlevert, des te groter is de kans dat politie uw aangifte in behandeling neemt.