Rechtswinkel Zaandam of gratis gesprek advocaat

Rechtswinkel Zaandam of pro deo advocaat

Ga naar een rechtswinkel in Zaandam of vraag een gratis gesprek aan met een pro deo advocaat.

Rechtswinkels Zaandam

  • Er is op dit moment helaas geen rechtswinkel in Zaandam

Gratis gesprek met een pro deo advocaat

Selecteer een pro deo advocaat voor een gratis gesprek. Binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: Ga naar een rechtswinkel in Zaandam of vraag een gratis en vrijblijvend een gesprek aan met een pro deo advocaat zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.


Waarom rechtswinkel Zaandam?

Het is niet bij ieder juridisch vraagstuk noodzakelijk om direct een (pro deo) advocaat in de arm te nemen. Vaak zijn advocaten te duur om ze te benaderen voor bijvoorbeeld een vraag over de maximale hoogte van een schutting in de tuin. Deze vragen kunt u wel voorleggen aan een rechtswinkel in Zaandam. De rechtswinkel maakt juridische hulp toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek. Wel is het zo, dat men u hier zal doorverwijzen naar een advocatenkantoor als een juridisch vraagstuk niet direct te beantwoorden is. Ook biedt een rechtswinkel in Zaandam geen ondersteuning bij een verhoor door de politie of bij een civielrechtelijke procedure.


Juridische vraagstukken voor rechtswinkel in Zaandam

Vaak is niet helemaal duidelijk, welke juridische vraagstukken kunnen worden voorgelegd aan medewerkers van een rechtswinkel in Zaandam. Naast het voorbeeld van de maximale hoogte van een schutting, kunt u ook vragen over uw rechten als consument hier voorleggen. Mogelijk heeft u een product gekocht, waarvan de kwaliteit niet aansluit op uw verwachtingen. Hoort een verkoper uw geld terug te geven in zo’n situatie? Moet u een verkoper de mogelijkheid bieden een product te herstellen, als deze al na een paar weken kapot gaat? Enzovoorts.


Advies over interpretatie contracten en overeenkomsten

Het grondig doornemen van een contract of overeenkomst kan best lastig zijn. In contracten worden juridische termen gebruikt, waar u mogelijk niet eerder van gehoord heeft. Een medewerker van een rechtswinkel in Zaandam kan samen met u door het document heen lopen en uitleggen op welke wijze u de lastige juridische passages moet interpreteren. Andersom kan een rechtswinkel u ook helpen, wanneer u zelf een document op wilt stellen. Denk aan een schriftelijk bezwaar tegen een besluit van uw gemeente of bijvoorbeeld aan een document waarin u iemand aansprakelijk wilt stellen voor schade.


Inloopspreekuur bij rechtswinkel in Zaandam

Een rechtswinkel in Zaandam werkt normaliter met een inloopspreekuur. Sommige rechtswinkels kiezen voor een eenmalig spreekuur in de week. Andere rechtswinkels organiseren zo’n spreekuur meerdere keren. Dit is vaak afhankelijk van de vraag naar gratis juridisch advies. Bij een rechtswinkel in Zaandam werken voornamelijk studenten. Zij worden tijdens hun werk ondersteund door een aantal afgestudeerden. Houd er rekening mee, dat een medewerker van de rechtswinkel geen advocaat is. Het maakt dat de kwaliteit van het advies soms minder hoog is dan wanneer u een (pro deo) advocaat in zou schakelen.


Pro deo advocaat bij lastige zaken i.p.v. rechtswinkel Zaandam

Zoals eerder al genoemd werd, verwijst een rechtswinkel in Zaandam u door naar een advocatenkantoor als men geen antwoord op uw vraag kan geven. U kunt er in zo’n geval ook voor kiezen om een pro deo advocaat in te schakelen. Dit is vaak voordeliger, afhankelijk van uw inkomen en financiële middelen. Gebruik de zoekmachine op deze website om een pro deo advocaat te vinden, welke gespecialiseerd is in het rechtsgebied waarbinnen uw juridische kwestie valt.


Vraag en antwoord

Is een rechtswinkel een soort van advocatenkantoor?

Kan ik een rechtswinkel zien als een soort van advocatenkantoor, waar men mij juridisch advies geeft?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Nee, een rechtswinkel in Zaandam is niet te vergelijken met een (pro deo) advocatenkantoor. Bij een rechtswinkel werken voornamelijk studenten en vaak een aantal afgestudeerden, die deze studenten ondersteunen. Er werken in de basis geen advocaten. Bij een advocatenkantoor ligt dit logischerwijs anders. Het maakt dat de kwaliteit van het advies van een advocatenkantoor vaak beter is. Andersom hoeft u niet voor iedere juridische vraag direct een dure advocaat in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de wijze waarop u juridische termen moet interpreteren in contractstukken. Voor een ingewikkelder juridisch vraagstuk, een verhoor of bijvoorbeeld een rechtszitting kunt u een pro deo advocaat in de arm nemen.

Is het advies helemaal gratis bij een rechtswinkel?

Iemand vertelde mij dat ik met een juridische vraag naar een rechtswinkel in Zaandam moest gaan. Het advies zou daar gratis zijn. Klopt dit wel?  

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het advies wat u bij een rechtswinkel in Zaandam krijgt, wordt u inderdaad kosteloos aangeboden. Houd er rekening mee, dat de rechtswinkel voornamelijk bedoeld is voor het beantwoorden van simpele juridische vraagstukken. Ingewikkelde vragen kunnen hier niet beantwoord worden, doordat er voornamelijk studenten werken. Men zal u in zo’n geval doorverwijzen naar een advocatenkantoor. U doet er verstandig aan in zo’n geval voor de hulp van een pro deo advocaat te kiezen. Dit is vaak een goedkopere optie. Een rechtswinkel in Zaandam werkt vaak met een inloopspreekuur. Mocht u een telefonisch consult wensen buiten dat spreekuur om, dan zitten daar vaak wel kosten aan verbonden.