Diefstal op het werk - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat als u verdacht wordt van diefstal op het werk 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u verdacht wordt van diefstal op het werk en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Beschuldigd van diefstal op het werk 

Als u beschuldigd wordt van diefstal op het werk kan een advocaat voor u nagaan of er sprake is van een gerechtvaardigde grond voor ontslag. Als u wordt ontslagen vanwege diefstal op het werk bent u verwijtbaar werkloos geworden en heeft u dus geen recht op een WW-uitkering. 

Waarom een (pro deo) advocaat bij diefstal op het werk

Als u beschuldigd wordt van diefstal kan een (pro deo) advocaat voor u nagaan of er in uw geval sprake is van een gerechtvaardigde grond voor ontslag. Volgens de wet levert diefstal op het werk een grond op voor ontslag op staande voet. Toch is diefstal op het werk niet altijd een gegronde reden om iemand te ontslaan. In de rechtspraak is namelijk bepaald dat er omstandigheden kunnen zijn waardoor ontslag voor de werknemer onevenredig zwaar is ten opzichte van de diefstal voor de werkgever. 

Vergoeding advocaatkosten door overheid of verzekering bij diefstal op het werk

Als u verdacht wordt van diefstal op het werk heeft u recht op rechtsbijstand. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Vergoeding advocaatkosten door verzekering 

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Wat houdt een gratis gesprek over diefstal op het werk in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied 'werk en ontslag' hebben veel ervaring met zaken die over diefstal op het werk gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u verdacht wordt van diefstal op het werk. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.