Contactverbod aanvragen - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat over contactverbod aanvragen

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u een contactverbod wilt aanvragen en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Contactverbod aanvragen - Gratis gesprek advocaat

Wanneer u in het verleden slachtoffer bent geworden van stalking of een vergelijkbaar incident, wilt u mogelijk dat de dader geen contact meer met u kan zoeken. U kunt in zo’n situatie een contactverbod aanvragen. Een contactverbod dient ter bescherming van het slachtoffer en kan worden opgelegd door de officier van justitie. Een advocaat kan u helpen, wanneer u contactverbod aanvragen overweegt. Deze kan u ook meer vertellen over het te volgen proces en de kans dat het contactverbod daadwerkelijk wordt opgelegd aan de dader.

Werking van een contactverbod aanvragen

Een contactverbod aanvragen betekent dat u de officier van justitie vraagt om de dader van een strafbaar feit (zoals: stalking, aanranding, etc.) te verbieden nog contact te zoeken met u. Een dader van het strafbare feit mag als het contactverbod wordt opgelegd geen contact meer met u zoeken. Ook mag een dader u niet benaderen, wanneer u hem of haar tegenkomt op straat of bijvoorbeeld in de supermarkt. Het kan u rust geven, wat helpt bij de verwerking van het strafbare feit waar u slachtoffer van bent geworden.

Kortom: neem contact op met een advocaat voor een gratis gesprek als u een contactverbod wilt aanvragen. U staat er niet alleen voor! 

Vraag en antwoord

Contactverbod aanvragen - Is een contactverbod anders dan een gebiedsverbod?

Ik twijfel of ik een contactverbod moet aanvragen of juist een gebiedsverbod. Wie kan mij hierover adviseren?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Er zitten een aantal wezenlijke verschillen tussen een contactverbod aanvragen en het op laten leggen van een verbod om binnen een bepaald gebied te komen. Bij een contactverbod kan het voorkomen dat u een dader per toeval tegenkomt in uw omgeving. Denk aan de supermarkt, op een openbaar plein, enzovoorts. Een dader mag echter op geen enkele wijze contact met u zoeken. De dader mag u zodoende ook niet aanspreken op straat. Legt de rechter iemand een verbod op tot het betreden van een gebied, dan mag de dader nog wel digitaal contact zoeken maar niet in uw omgeving komen. Een combinatie kan de beste keuze zijn. Laat u hierover adviseren door (pro deo) advocaat.

Contactverbod aanvragen - Wanneer is een contactverbod aanvragen interessant?

Nadat ik een periode regelmatig achtervolgt ben door iemand, wil ik dat deze persoon een contactverbod opgelegd krijgt. Kan ik dit altijd aanvragen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een contactverbod aanvragen kan, wanneer u slachtoffer bent geworden van een strafbaar feit. Er moet zodoende bewegen zijn dat iemand u doelbewust meermaals gevolgd is. In zo’n situatie kan er sprake zijn van stalking. Het opleggen van een contactverbod aan de dader helpt u als slachtoffer te beschermen. Een dader mag na oplegging van een contactverbod op geen enkele wijze meer contact met u zoeken. Niet via sociale media, niet per telefoon en ook niet als u de dader per toeval tegenkomt in het openbaar. Een (pro deo) advocaat kan u adviseren over de stappen die u dient te zetten om zo’n contactverbod aan te vragen voor een dader.