Schade door overheid - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over schade door overheid 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij schade door de overheid en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen. 

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat te doen bij schade door de overheid? 

Als u door een beslissing of handeling van de overheid schade heeft opgelopen heeft u recht op een schadevergoeding. Over het algemeen heeft de overheid het beste met ons voor. Soms ondervinden wij echter schade door een beslissing van de overheid. Bijvoorbeeld als er werkzaamheden in de straat zijn waardoor uw winkel minder goed bereikbaar is. In dit geval heeft u recht op een schadevergoeding. Ook als de waarde van uw woning daalt of uw woongenot vermindert door een beslissing van de overheid (bijvoorbeeld door de aanleg van een snelweg) heeft u recht op een vergoeding. 


Waarom een (pro deo) advocaat bij schade door de overheid 

Als u schade heeft opgelopen door de overheid raden wij u aan om een advocaat te raadplegen. De advocaat kan u voorzien van advies en kijken welke mogelijkheden er zijn om uw schade door de overheid vergoed te krijgen. Dit kunnen voor een burger soms ingewikkelde processen en procedures zijn. 


Overheidsvergoeding bij hulp advocaat rond schade door overheid 

Bij de behandeling van een zaak rond geleden schade door de overheid wenst u hulp van een advocaat; het verstevigt uw positie. De kosten die u hierbij maakt worden mogelijk vergoed door de overheid. U dient hiervoor een beroep te doen op pro deo rechtshulp. Niet iedere burger komt hiervoor in aanmerking; het is afhankelijk van de hoogte van uw bruto jaarinkomen. Dit jaarinkomen mag niet boven de €29.600 liggen. Ook wordt er een maximum gesteld aan uw eigen vermogen. Laat u hierover informeren door een pro deo advocaat tijdens een gratis kennismakingsgesprek.


Vergoeding verzekeraar bij hulp advocaat rond zaak schade door overheid 

Mocht u niet in aanmerking komen voor pro deo rechtshulp, dan kunt u wellicht een beroep doen op uw verzekeraar. Heeft u in het verleden een rechtsbijstandverzekering afgesloten? Kijk de polisvoorwaarden in dat geval nog eens na, om te zien of deze dekking bieden voor zaken als de uwe. Bij het declareren van kosten via de verzekeraar dient u deze vooraf om toestemming te vragen voor ondersteuning van een advocaat. 


Wat houdt een gratis gesprek over schade door de overheid in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Uitkering, belasting en overheid hebben veel ervaring met zaken die over schade door de overheid gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw wensen met u doornemen en vragen beantwoorden
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of een echtscheiding onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij schade door de overheid. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.