Planschade - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek advocaat over planschade 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij planschade en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is planschade? 

Planschade is als de waarde van uw huis verminderd door een besluit of bestemmingsplan van de overheid. U heeft dan recht op een schadevergoeding. U dient aan een aantal voorwaarden te voldoen om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding. Zo mag de schade niet al vergoed zijn op een andere manier en moet op het moment dat u uw huis kocht niet te voorzien zijn geweest dat de schade zou ontstaan. Als u aan beide voorwaarden voldoet kunt u bij de gemeente waar u woont een verzoek indienen.

Waarom een (pro deo) advocaat bij planschade

Een (pro deo) advocaat kan u helpen hij het verkrijgen van een schadevergoeding bij planschade. De advocaat kan u voorzien van advies en kijken welke mogelijkheden er zijn om uw schade vergoed te krijgen. Een advocaat is precies op de hoogte welke instantie bevoegd is te oordelen over welke beslissingen en kan u helpen bij het indienen van een bezwaarschrift of beroep.

Wat houdt een gratis gesprek over planschade in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Uitkering, belasting en overheid hebben veel ervaring met zaken die over planschade gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw wensen met u doornemen en vragen beantwoorden
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of een echtscheiding onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij planschade. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn

Vraag en antwoord

Planschade - Uitkering schadevergoeding

Hie lang duurt het voordat een vergoeding naar aanleiding van planschade wordt uitgekeerd door de overheid?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Zodra u uw verzoek indient bij de gemeente gaat de procedure van start. Hoe lang de procedure gaat duren hangt af van de gemeente waarin u woont. Er zijn voorbeelden waarbij het maanden duurden voordat een vergoeding werd uitgekeerd en er zijn helaas ook voorbeelden waarbij dit jaren duurden.

Planschade - Schadevergoeding aanvragen

Ik heb planschade door een beslissing van de overheid ondervonden en wil een schadevergoeding aanvragen. Hoe kan ik dit het beste doen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U kunt een verzoek in dienen bij de gemeente waarin u woont. Helaas zijn bij sommige gemeenten kosten aan deze procedure verbonden.

Planschade - Wanneer recht op schadevergoeding

Wanneer heb ik recht op een schadevergoeding door planschade?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U heeft recht op een vergoeding door planschade als de schade niet te voorzien was bij de aankoop van uw huis en als de schade nog niet op een andere manier is vergoed.