Onterven - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat over onterven 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u iemand wilt onterven en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Onterven - Gratis gesprek (pro deo) advocaat

Bij onterving heeft een echtgenoot recht op het gebruik van de woning en kinderen op hun legitieme portie U kunt bij testament uw echtgenoot en uw kinderen onterven. Uw echtgenoot heeft echter, indien dit noodzakelijk is voor zijn of haar verzorging, recht op het gebruik van de woning en inboedel tot zes maanden na uw overlijden.

Uw kinderen hebben een bijzondere positie. Zij hebben, ondanks dat u hen onterft, recht op een legitieme portie. De legitieme portie geeft alleen recht op een geldvordering en dus niet op goederen en bedraagt altijd de helft van het gewone erfdeel. Bij de berekening van het erfdeel wordt echter wel rekening gehouden met de waarde van de goederen. Daarnaast worden ook de giften die de overledene voor zijn overlijden gedaan heeft meerekent. Het erfdeel wordt dus niet berekend op de daadwerkelijke nalatenschap.

Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u iemand wilt onterven. 

Vraag en antwoord

Kind onterven - Kan ik mijn kind onterven?

De afgelopen jaren is de relatie tussen mij en mijn kind steeds slechter geworden. Ik ben nu op het punt gekomen dat ik overweeg mijn kind te onterven. Ik wil dit in mijn testament laten opnemen. Is het mogelijk om kinderen helemaal te onterven, zodat zij niets krijgen uit de erfenis?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U kunt uw kind in uw testament onterven. Kinderen hebben echter altijd recht op de zogenaamde legitieme portie. De legitieme portie is het deel van de erfenis waar kinderen altijd recht op hebben. Het gaat daarbij alleen om een geldbedrag. Als uw kind akkoord zou gaan met de onterving, krijgt hij/zij niets uit de erfenis. Neem vrijblijvend contact op met een van de gespecialiseerde advocaten van Eerste Rechtshulp indien u advies nodig heeft over het verdelen van uw erfenis of het onterven van uw kind.