Rechtswinkel Venlo of gratis gesprek advocaat

Rechtswinkel Venlo of pro deo advocaat

Ga naar een rechtswinkel in Venlo of vraag een gratis gesprek aan met een pro deo advocaat.

Rechtswinkels Venlo

Gratis gesprek met een pro deo advocaat

Selecteer een pro deo advocaat voor een gratis gesprek. Binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: Ga naar een rechtswinkel in Venlo of vraag een gratis en vrijblijvend een gesprek aan met een pro deo advocaat zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.


Waarom rechtswinkel Venlo?

Heeft u een simpele vraag over het oprichten van een besloten vennootschap (BV)? Wilt u weten op welke manier u een schriftelijk bezwaar opstelt, welke u bij uw gemeente in wilt dienen? Bent u benieuwd welke rechten u als consument heeft, wanneer een product al na een jaar meermaals kapot is gegaan? Het zijn vraagstukken die u voor kunt leggen aan de medewerkers van een rechtswinkel in Venlo. Een rechtswinkel geeft gratis juridisch advies over relatief simpele kwesties. Voor deze vraagstukken wilt u niet direct een dure advocaat in de arm nemen.


Vraagstukken voor een rechtswinkel in Venlo

Een rechtswinkel in Venlo helpt u bij vragen over verschillende rechtsgebieden. Denk aan vragen over wonen of huren, vragen over uw rechten als werknemer, vragen over hetgeen u van een verhoor bij de politie mag verwachten, vragen over een incassoprocedure, enzovoorts. Het voorleggen van vragen helpt u uw juridische positie in een conflictsituatie te bepalen. Dit maakt het makkelijker om deze conflictsituatie een vervolg te geven. Kan het interessant zijn om een civielrechtelijke procedure te starten? Heb ik de hulp van een pro deo advocaat of mediator nodig? Enzovoorts.


Documenten opstellen aan de hand van een sjabloon

Als burger heeft u het recht om schriftelijk in beroep te gaan tegen een besluit van een overheidsorganisatie. Denk aan een gemeente, een uitkeringsinstantie, enzovoorts. Het kan best lastig zijn om zo’n schriftelijk bezwaar vorm te geven, wanneer u dit niet eerder gedaan heeft. Een rechtswinkel in Venlo beschikt over een groot aantal sjablonen voor een schriftelijk bezwaar, voor een ingebrekestelling, enzovoorts. Deze sjablonen maken het opstellen van een document heel eenvoudig. Ook kan een medewerker van een rechtswinkel u adviseren over de wijze waarop u correct omschrijft om welke reden u het niet eens bent met een genomen besluit.


Rechtswinkel in Venlo draait op vrijwilligers

Het feit dat een rechtswinkel in Venlo u gratis juridisch advies biedt valt te verklaren door het feit, dat men voor een groot deel werkt met vrijwilligers. Het gaat bijvoorbeeld om studenten, die nog bezig zijn met hun opleiding Rechten. Tijdens hun werk voor de rechtswinkel in Venlo doen zij alvast ervaring op. Tegelijkertijd betekent dit dat het advies wat men u bij een rechtswinkel geeft in de basis minder diepgaand zal zijn, dan het advies van een advocaat. Het bezoeken van een rechtswinkel is interessant bij simpele vraagstukken. Een ingewikkeld juridisch vraagstuk kunt u het beste direct voorleggen aan een pro deo advocaat of bijvoorbeeld mediator, afhankelijk van het type vraagstuk.


Op zoek naar een pro deo advocaat i.p.v. rechtswinkel Venlo

Met de zoekmachine op deze website maakt u het uzelf heel makkelijk, wanneer u een geschikte pro deo advocaat zoekt in uw woonplaats. Let hierbij goed op het rechtsgebied waar een pro deo advocaat gespecialiseerd is. Deze specialisatie moet aansluiten bij het rechtsgebied waarbinnen uw juridische kwestie valt. Schakel een pro deo advocaat niet alleen in voor juridisch advies. Deze kan u ook bijstaan tijdens een verhoor door de politie of bijvoorbeeld een rechtszitting. Een rechtswinkel in Venlo zal u in deze situaties niet ondersteunen.


Vraag en antwoord

Rechtswinkel Venlo - Is de kwaliteit van een rechtswinkel hoog?

Doordat het juridisch advies van een rechtswinkel in Venlo gratis is, twijfel ik een beetje over de kwaliteit hiervan. Kunnen jullie er iets over zeggen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een rechtswinkel in Venlo biedt gratis juridisch advies over relatief simpele kwesties. Denk aan uw rechten als consument, of uw rechten als werknemer. Het advies blijft vaak enigszins oppervlakkig, doordat studenten die bij een rechtswinkel werken zich nog niet gespecialiseerd hebben. Dit is echter voldoende bij een simpele juridische vraag, waarvoor u niet direct een advocaat in wilt schakelen. Voor complexe juridische kwesties is een rechtswinkel niet de juiste plek. U doet er in dit geval verstandig aan om een pro deo advocaat in te schakelen. Mocht een vraagstuk te complex zijn, dan zal de rechtswinkel u doorverwijzen.

Rechtswinkel Venlo - Ondersteunt men mij ook tijdens een rechtszaak?

Ik ben op zoek naar een juridisch medewerker die mij kan ondersteunen tijdens een rechtszaak. Ben ik hiervoor aan het juiste adres bij een rechtswinkel in Venlo?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Medewerkers van een rechtswinkel in Venlo zullen u niet ondersteunen tijdens een rechtszitting of civielrechtelijke procedure in algemene zin. Ook zal men u niet begeleiden tijdens een verhoor door de politie. Voor dergelijke situaties kunt u een pro deo advocaat inschakelen. Gebruik de zoekmachine op deze website om een pro deo advocaat te vinden die gespecialiseerd is in het rechtsgebied waarbinnen uw zaak valt. U kunt een rechtswinkel in Venlo bezoeken, wanneer u overweegt om een rechtszaak te starten en bijvoorbeeld wilt weten wat uw positie is in een conflictsituatie. Bij een rechtswinkel geeft men gratis juridisch advies over relatief simpele zaken.