Rechtswinkel Hoofddorp of gratis gesprek advocaat

Rechtswinkel Hoofddorp of pro deo advocaat

Ga naar een rechtswinkel in Hoofddorp of vraag een gratis gesprek aan met een pro deo advocaat.

Rechtswinkels Hoofddorp

  • Er is op dit moment helaas geen rechtswinkel in Hoofddorp

Gratis gesprek met een pro deo advocaat

Selecteer een pro deo advocaat voor een gratis gesprek. Binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: Ga naar een rechtswinkel in Hoofddorp of vraag een gratis en vrijblijvend een gesprek aan met een pro deo advocaat zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.


Waarom rechtswinkel Hoofddorp?

U wordt op staande voet ontslagen bij uw werkgever, mag dat eigenlijk wel? Nadat een defect product meermaals gerepareerd is door de verkoper wilt u uw geld terug, hoe zit dit? Het zijn voorbeelden van vragen die u voor kunt leggen aan de medewerkers van een rechtswinkel in Hoofddorp. Bij een rechtswinkel geeft men u gratis juridisch advies. Het maakt juridische hulp toegankelijk voor een breed publiek. Vaak heeft men het budget niet om voor ieder juridisch vraagstuk direct een advocaat in de arm te nemen. Door het spreekuur van een rechtswinkel in Hoofddorp te bezoeken, krijgt u een antwoord op uw vraag.


Werkwijze bij rechtswinkel in Hoofddorp

Een rechtswinkel in Hoofddorp draait grotendeels op de hulp van vrijwilligers. Dit zijn in veel gevallen studenten, die voor een rechtswinkel werken om alvast enige ervaring op te doen. Naast deze studenten, die vaak de universitaire opleiding Rechten volgen, zijn er vaak een aantal afgestudeerden actief binnen een rechtswinkel. Zij ondersteunen de studenten als deze een vraag niet direct kunnen beantwoorden. Het kan voorkomen dat ook deze afgestudeerden u niet verder kunnen helpen. In dat geval verwijst men u door naar een advocatenkantoor. Vaak werkt een rechtswinkel in Hoofddorp samen met een vaste groep advocaten. Het staat u vrij om zelf op zoek te gaan naar een goedkopere pro deo advocaat in uw woonplaats.


Vraagstukken die u voorlegt bij een rechtswinkel

Eerder gaven we u al een aantal voorbeelden van vraagstukken die u voor kunt leggen aan een rechtswinkel in Hoofddorp. Denk ook aan vragen over de wijze waarop u een arbeidsovereenkomst of een soortgelijk contract moet lezen. Vaak worden er in contracten juridische termen gebruikt, waarvan u de betekenis wellicht niet kent. Het helpt wanneer iemand met een juridische achtergrond met u meekijkt. Ook voor een conflict met de buren of bijvoorbeeld een zakenpartner kan het bezoeken van een rechtswinkel in Hoofddorp een goed idee zijn. Men kan u hier meer vertellen over uw rechten en plichten. Het helpt u te beoordelen wat uw positie is in een ontstaan conflict.


Bezwaar opstellen met rechtswinkel in Hoofddorp

Naast het feit dat medewerkers van een rechtswinkel in Hoofddorp u advies kunnen geven bij juridische vragen, helpen ze u bijvoorbeeld ook bij het opstellen van een schriftelijk bezwaar. Burgers hebben in Nederland het recht om vaak binnen zes weken na een beslissing van een overheidsinstantie in beroep te gaan tegen die beslissing. Dit doet u door een schriftelijk bezwaar in te dienen. Het opstellen van een schriftelijk bezwaar zal niet voor iedereen even gemakkelijk zijn. Waar moet u beginnen? Welke elementen moeten in de brief opgenomen zijn? Enzovoorts. Een rechtswinkel in Hoofddorp kan u met een sjabloon voor zo’n brief op weg helpen.


Pro deo advocaat inschakelen bij lastige kwesties i.p.v. rechtswinkel Hoofddorp

Niet alle vragen die u bij een rechtswinkel in Hoofddorp voorlegt zullen daar beantwoord kunnen worden. Bij lastige kwesties loont het om een pro deo advocaat in de arm te nemen. Deze ondersteunt u bijvoorbeeld ook tijdens een civielrechtelijke procedure of bij een verhoor op het politiebureau.


Vraag en antwoord

Ondersteunt een rechtswinkel mij bij een rechtszaak?

Binnenkort moet ik mij voor de rechter verantwoorden voor een strafbaar feit waarvan ik verdacht wordt. Kan een medewerker van een rechtswinkel in Hoofddorp mij helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Nee, een medewerker van een rechtswinkel in Hoofddorp zal u niet helpen tijdens een civielrechtelijke procedure. Wel kan men u vooraf meer vertellen over de rechten die u tijdens zo’n procedure heeft. Moet u op iedere vraag antwoord geven? Mag u zelf een advocaat meenemen naar het proces? Enzovoorts. Het helpt u uzelf goed voor te bereiden op de rechtszitting. Ook bij een verhoor op het politiebureau zal een medewerker van een rechtswinkel in Hoofddorp u niet ondersteunen. In beide gevallen kunt u een pro deo advocaat inschakelen. Deze staat u wel bij. Gebruik de zoekmachine op deze website om een geschikte pro deo advocaat te vinden.

Mag iedereen het inloopspreekuur bezoeken?

Ik vroeg mij af of iedereen het inloopspreekuur van een rechtswinkel in Hoofddorp mag bezoeken. Zitten er grenzen aan iemands inkomen of eigen vermogen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Iedere burger heeft het recht om een rechtswinkel in Hoofddorp te bezoeken. Kijk voor uw bezoek op de website van de rechtswinkel wanneer deze een inloopspreekuur aanbiedt. Het is normaliter niet mogelijk om de rechtswinkel zonder afspraak buiten het inloopspreekuur om te bezoeken. U zou kunnen overwegen een telefonisch consult aan te vragen. Nadeel hiervan is dat dit vaak niet gratis is. Een inloopspreekuur is dat wel. U hoeft hier vaak geen afspraak voor te maken. Mocht men u bij een rechtswinkel in Hoofddorp niet kunnen helpen, dan zal men u doorverwijzen naar een advocatenkantoor.