Rechtswinkel Haarlem of gratis gesprek advocaat

Rechtswinkel Haarlem of pro deo advocaat

Ga naar een rechtswinkel in Haarlem of vraag een gratis gesprek aan met een pro deo advocaat.

Rechtswinkels Haarlem

  • Er is op dit moment helaas geen rechtswinkel in Haarlem

Gratis gesprek met een pro deo advocaat

Selecteer een pro deo advocaat voor een gratis gesprek. Binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: Ga naar een rechtswinkel in Haarlem of vraag een gratis en vrijblijvend een gesprek aan met een pro deo advocaat zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.


Waarom rechtswinkel Haarlem?

Bij simpele juridische vraagstukken kunt u medewerkers van een rechtswinkel in Haarlem raadplegen voor advies. Deze rechtswinkels maken juridische hulp toegankelijker voor burgers. Immers, u wilt niet voor ieder juridisch vraagstuk een dure advocaat in de arm nemen. Een voorbeeld van een kwestie die u voor kunt leggen aan een rechtswinkel in Haarlem: op welke afstand moet ik een boom poten, ten opzichte van het erf van mijn buren? Het helpt u conflicten te voorkomen in de toekomst.


Advies van een rechtswinkel in Haarlem

Een rechtswinkel in Haarlem bouwt op de hulp van veelal studenten, die nog bezig zijn met hun opleiding tot advocaat, jurist of rechter. Veel van deze studenten volgen hun opleiding op universitair niveau en gebruiken hun vrije uurtjes om alvast enige ervaring op te doen met het geven van juridisch advies. Het geeft tegelijkertijd aan, dat er geen advocaten bij een rechtswinkel in Haarlem werken. De rechtswinkel is voornamelijk bedoeld voor advies bij relatief simpele juridische vraagstukken. Naast de studenten werken er vaak ook enkele afgestudeerden bij een rechtswinkel. Mocht een vraag niet beantwoord kunnen worden, dan zal men u doorverwijzen naar een advocatenkantoor.


Zaken voor een rechtswinkel in Haarlem

Niet alleen een vraag over de plek waar u een boom mag poten in uw tuin is een typisch voorbeeld van een vraag voor een rechtswinkel in Haarlem. Denk bijvoorbeeld ook aan een vraag over de wijze waarop u een overeenkomst moet interpreteren. In overeenkomsten worden vaak lastige juridische termen gebruikt. Het maakt dat een overeenkomst niet altijd even duidelijk is. Een medewerker van een rechtswinkel in Haarlem kan samen met u door het contract lopen om dergelijke punten opgehelderd te krijgen. Vaak werkt een rechtswinkel met een inloopspreekuur. Wie het eerst voor de deur staat, zal ook als eerste geholpen worden.


Samen een bezwaar indienen bij de gemeente

Naast het feit dat medewerkers van een rechtswinkel in Haarlem hulp bieden bij het interpreteren van een contract, kunnen zij u ook helpen bij het opstellen van een bezwaar tegen uw gemeente. U heeft als burger de mogelijkheid om binnen zes weken in beroep te gaan, middel een schriftelijk bezwaar. Denk bijvoorbeeld aan een afgewezen vergunningsaanvraag, waartegen u bezwaar wilt maken. Om de kans dat uw bezwaar wordt aangenomen zo groot mogelijk te maken, is het verstandig het bezwaar samen met een medewerker van de rechtswinkel in Haarlem op te stellen. Bij een rechtswinkel in Haarlem heeft men de sjablonen voor een degelijk schriftelijk bezwaar vaak al klaarliggen.


Pro deo advocaat inschakelen voor hulp i.p.v. rechtswinkel Haarlem

Zoals eerder genoemd, kan een rechtswinkel in Haarlem u vaak niet met iedere juridische kwestie helpen. Wanneer dit het geval is, doet u er verstandig aan een pro deo advocaat in de arm te nemen. Een voorbeeld van een situatie waarin een pro deo advocaat u helpt, maar een medewerker van een rechtswinkel in Haarlem niet: bij een rechtszitting of bijvoorbeeld een verhoor door de politie.


Vraag en antwoord

Rechtswinkel Haarlem - Wie werken er bij een rechtswinkel?

Ik ben op zoek naar iemand die mij juridisch kan adviseren. Ben ik hiervoor aan het juiste adres bij een rechtswinkel in Haarlem? Wie werken daar eigenlijk?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Bij een rechtswinkel in Haarlem werken voornamelijk studenten, die een universitaire opleiding Rechten volgen. Naast de studenten werken er vaak enkele afgestudeerden, die de studenten kunnen ondersteunen. Een rechtswinkel in Haarlem maakt juridische hulp heel toegankelijk. Houd er rekening mee, dat men u hier niet zal helpen bij hele ingewikkelde juridische kwesties. Het gaat om simpele vraagstukken, waar vaak direct antwoord op wordt gegeven. Mocht een antwoord niet te geven zijn, dan verwijst men u door naar een advocatenkantoor. U doet er in dit geval verstandig aan zelf op zoek te gaan naar een pro deo advocaat.

Rechtswinkel Haarlem - Wat betaal ik voor de hulp van een rechtswinkel?

Moet ik betalen, als ik juridische hulp wens van een medewerker van een rechtswinkel? Zo ja, hoe hoog liggen deze kosten?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een rechtswinkel in Haarlem is bedoeld voor het toegankelijk maken van juridische hulp bij simpele vraagstukken. Denk aan een vraag over de afstand tussen een door u gepote boom en het erf van de buren. U betaalt voor deze juridische hulp niets, mits u de rechtswinkel tijdens het inloopspreekuur bezoekt. Vaak is er ook een telefoonlijn voor juridisch advies. In dat geval betaalt u soms wel voor de hulp van een medewerker van de rechtswinkel in Haarlem. Mocht uw vraagstuk te ingewikkeld zijn, dan zal de rechtswinkel u doorverwijzen naar een advocatenkantoor. Hulp van een advocatenkantoor is logischerwijs niet gratis, al hoeft het niet veel te kosten als u voor een pro deo advocaat kiest.