Rechtswinkel Groningen of gratis gesprek advocaat

Rechtswinkel Groningen of pro deo advocaat

Ga naar een rechtswinkel in Groningen of vraag een gratis gesprek aan met een pro deo advocaat.

Rechtswinkels Groningen

Gratis gesprek met een pro deo advocaat

Selecteer een pro deo advocaat voor een gratis gesprek. Binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: Ga naar een rechtswinkel in Groningen of vraag een gratis en vrijblijvend een gesprek aan met een pro deo advocaat zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.


Waarom rechtswinkel Rotterdam?

Simpele juridische vraagstukken kunt u voorleggen aan een rechtswinkel in Groningen. Een rechtswinkel in Groningen werkt veelal met universitaire studenten, die nog bezig zijn met hun studie Rechten. In een rechtswinkel doen zij ervaring op met het geven van juridisch advies. Zeker voor simpele vraagstukken is de hulp die zij bieden prettig. Het inschakelen van een (pro deo) advocaat zo onnodig duur en ingewikkeld zijn in dit geval. De meeste rechtswinkels werken met een vast inloopspreekuur. Staat u als eerste voor de deur bij de rechtswinkel in Groningen? In dat geval wordt u ook als eerste geholpen!


Hulp inschakelen van rechtswinkel in Groningen

Voorbeelden van juridische vragen die u voor kunt leggen aan een rechtswinkel in Groningen: hoe hoog mag een schutting in de voortuin zijn? Op welke manier moet ik een bepaling uit mijn arbeidsovereenkomst lezen? Welke rechten heb ik als consument, wanneer ik ontevreden ben over een aangeschaft product? Hoe kan ik een conflict met een zakenpartner het beste oplossen? Enzovoorts. Mocht een vraag niet direct te beantwoorden zijn door de medewerkers van een rechtswinkel in Groningen, dan kunnen zij u doorverwijzen naar een advocaat. Vaak werkt een rechtswinkel met een vast advocatenkantoor. Het staat u vrij om voor een vaak voordelige pro deo advocaat te kiezen.


Samen met rechtswinkel bezwaarschrift opstellen

Naast de juridische vragen die een rechtswinkel in Groningen beantwoordt, kunt u hier ook terecht voor het opstellen van een bezwaarschrift. Mogelijk heeft de gemeente uw verzoek tot het toekennen van een bouwvergunning voor het plaatsen van een dakkapel afgewezen. U heeft in zo’n situatie altijd de mogelijkheid om hiertegen bezwaar aan te tekenen. Houd er rekening mee dat dit binnen een termijn van doorgaans zes weken moet. Bij een rechtswinkel in Groningen kunnen ze u meer vertellen over uw rechten en u direct helpen bij het opstellen van het bezwaar of beroep. Ook voor een dagvaarding kunt u hier terecht.


Diensten die een rechtswinkel in Groningen niet biedt

Verwar een rechtswinkel in Groningen niet met een advocatenkantoor. Een belangrijk verschil zit in het feit, dat medewerkers van een rechtswinkel u niet zullen ondersteunen tijdens een civielrechtelijke procedure. Ze bieden u alleen advies. Een advocatenkantoor biedt een dergelijke ondersteuning wel.


Pro deo advocaat i.p.v. rechtswinkel Groningen inschakelen bij rechtszitting

Zoals eerder genoemd werd, kan een rechtswinkel in Groningen over het algemeen niet alle juridische vragen voor u beantwoorden. Het kan om die reden in sommige gevallen prettig zijn om een gespecialiseerde pro deo advocaat in de arm te nemen. Een pro deo advocaat inschakelen is vaak voordeliger dan het inschakelen van een reguliere advocaat. Voor een pro deo advocaat betaalt u slechts een kleine eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen en financiële middelen. Gebruik de zoekmachine op deze website om een geschikte advocaat in uw woonplaats te vinden. Via de profielpagina van zo’n pro deo advocaat kunt u een gratis eerste kennismakingsgesprek inplannen.


Vraag en antwoord

Kan ik een rechtswinkel zien als een advocatenkantoor?

Ik begreep dat er bij een rechtswinkel in Groningen gratis juridisch advies wordt gegeven bij simpele kwesties. Kan ik een rechtswinkel vergelijken met een advocatenkantoor?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U kunt een rechtswinkel in Groningen niet vergelijken met een advocatenkantoor. Bij een rechtswinkel werken vaak voornamelijk studenten en soms enkele afgestudeerden. Dit heeft invloed op de kwaliteit van het juridisch advies wat geboden wordt. De kwaliteit van het advies van een advocatenkantoor is vaak beter. Andersom werkt een advocatenkantoor niet gratis, wat de rechtswinkel in Groningen wel doet. Een ander belangrijk verschil zit in het feit, dat een rechtswinkel u niet zal ondersteunen tijdens een verhoor op het politiebureau of bijvoorbeeld bij een rechtszitting. Iets wat de medewerkers van een advocatenkantoor logischerwijs wel doen.

Voor welke vragen kan ik terecht bij een rechtswinkel?

Voor mij is niet helemaal duidelijk, welke vragen ik voor kan leggen aan een medewerker van een rechtswinkel. Kunnen jullie mij hier meer over vertellen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Bezoek een rechtswinkel in Groningen, wanneer u simpele juridische kwesties voor wilt leggen aan een student Rechten. Een typisch voorbeeld van een vraagstuk wat u voor kunt leggen: op welke afstand moet ik een boom van de schutting tussen mijn erf en dat van de buren plaatsen? Ook voor bijvoorbeeld het opstellen van een bezwaar wat u in wilt dienen bij uw gemeente kunt u terecht bij een rechtswinkel in Groningen. Heeft u een ingewikkelde juridische kwestie? In dat geval doet u er verstandig aan een pro deo advocaat in te schakelen. Een pro deo advocaat is, in tegenstelling tot de medewerkers van een rechtswinkel in Groningen, gespecialiseerd in een specifiek rechtsgebied. 

Interpretatie overeenkomst onduidelijk, waar kan ik terecht voor hulp?

Ik ben niet zo goed met de lastige terminologie die vaak in overeenkomsten gebruikt wordt. Waar kan ik terecht voor hulp bij het op correcte wijze interpreteren hiervan?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U kunt bij de Rechtswinkel in Groningen terecht, wanneer u hulp wenst bij het correct interpreteren van passages uit een overeenkomst. Dit is van groot belang om conflicten op latere momenten te kunnen voorkomen. Een conflict kan het gevolg zijn van het op verkeerde wijze interpreteren van passages. Bij zo’n conflict kunt u overigens niet terecht bij de Rechtswinkel in Groningen. Laat u in dit geval bijstaan door een (pro deo) advocaat. Deze zet uw juridische mogelijkheden op een rijtje.

Webshop failliet en product niet geleverd, wat te doen?

De webshop waar ik eerder een product heb besteld is onlangs failliet gegaan. Het product is nooit geleverd. Kan de Rechtswinkel in Groningen mij helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Er doet zich een vervelende situatie voor, waarbij u hoopt het bestelde product alsnog te ontvangen of uw aankoopbedrag terug te krijgen. Raadpleeg een medewerker van de Rechtswinkel in Groningen, wanneer u wilt weten welke stappen u hiervoor moet zetten. U kunt zich bijvoorbeeld melden bij de curator die is aangesteld voor de verdere afwikkeling van de zaak. Wilt u kijken welke juridische stappen u nog kunt zetten tegen de betrokken verkoper? Laat u in dat geval ondersteunen door een (pro deo) advocaat. Wanneer er juridische stappen mogelijk zijn, zal deze u hierbij assisteren.