Rechtswinkel Gennep of gratis gesprek advocaat

Rechtswinkel Gennep of pro deo advocaat

Ga naar een rechtswinkel in Gennep of vraag een gratis gesprek aan met een pro deo advocaat.

Rechtswinkels Gennep

Persoonlijke tekst Rechtswinkel Gennep

Stichting Rechtswinkel Gennep is een vrijwilligersorganisatie die kosteloos advies geeft aan iedereen met een juridisch probleem. De rechtswinkel staat al sinds 1978 klaar om kosteloos juridisch advies te geven aan iedereen die daarom vraagt. Elke vrijdagavond is er een inloopspreekuur van 19.00 tot 20.30 uur, met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen. Het spreekuur vindt plaats op Europaplein 1 te Gennep (De Goede Herder).

Door de inwerkingtreding van de Wet op de rechtsbijstand per 1 januari 1994 en de gelijktijdig doorgevoerde bezuinigingen op de gefinancierde rechtshulp, is de kring van rechtzoekenden die voor rechtshulp een beroep doen op de rechtswinkel alleen nog maar groter geworden. De zogenaamde juridisering van de samenleving is nog steeds in volle gang. De behoefte bij burgers aan een
onafhankelijke, objectieve en laagdrempelige instantie waar zij terecht kunnen met vragen over het recht, maar ook met minder juridische zaken zoals de uitleg van brieven van instanties, is nog steeds uitdrukkelijk aanwezig. Wij adviseren dan ook op alle rechtsgebieden. 

Stichting Rechtswinkel en discriminatiemeldpunt Gennep is een organisatie zonder winstoogmerk en heeft als doelstelling het helpen van inwoners van de regio die geconfronteerd worden met juridische problemen. Deze hulp kan bestaan uit het verstrekken van kosteloos juridisch advies of een doorverwijzing naar een andere instantie die verder op weg kan helpen. Medewerkers van Rechtswinkel Gennep zijn allen rechtenstudenten aan de Radboud universiteit. Zij verrichten hun werkzaamheden op vrijwillige basis en krijgen daar praktijkervaring voor terug. 

Het maken van een afspraak is niet nodig. Kom gerust naar ons inloopspreekuur. Persoonlijk en vertrouwelijk contact staat bij Rechtswinkel Gennep centraal!

Gratis gesprek met een pro deo advocaat

Selecteer een pro deo advocaat voor een gratis gesprek. Binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: Ga naar een rechtswinkel in Gennep of vraag een gratis en vrijblijvend een gesprek aan met een pro deo advocaat zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.