Rechtswinkel Arnhem of gratis gesprek advocaat

Rechtswinkel Arnhem of pro deo advocaat

Ga naar een rechtswinkel in Arnhem of vraag een gratis gesprek aan met een pro deo advocaat.

Rechtswinkels Arnhem

  • Er is op dit moment helaas geen rechtswinkel in Arnhem

Gratis gesprek met een pro deo advocaat

Selecteer een pro deo advocaat voor een gratis gesprek. Binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: Ga naar een rechtswinkel in Arnhem of vraag een gratis en vrijblijvend een gesprek aan met een pro deo advocaat zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.


Waarom rechtswinkel Arnhem?

Bij vragen over uw rechten als consument, over de wijze waarop u ingewikkelde passages in een contract moet interpreteren of bijvoorbeeld de plek waar u bomen mag poten kunt u terecht bij de rechtswinkel in Arnhem. Het is in deze situaties niet direct noodzakelijk om een dure advocaat in de arm te nemen. Bij een rechtswinkel in Arnhem werken studenten, die relatief simpele juridische vraagstukken gratis voor u beantwoorden. Het maakt juridische hulp heel toegankelijk.


Hulpvragen voor een rechtswinkel in Arnhem

Heeft u onlangs een product besteld, wat al na een paar weken kapot is gegaan? In zo’n geval wilt u weten wat u bij een verkopende partij mag eisen. Kunt u eisen dat deze partij uw geld terugstort op uw rekening? Heeft een verkoper het recht om een reparatie aan het product uit te voeren? Wie moet aantonen wiens schuld het defect aan het product is? Enzovoorts. Ook bij het tekenen van een overeenkomst met een werkgever of bijvoorbeeld een zakenpartner heeft u mogelijk vragen. Kan een werkgever verbieden dat ik binnen een jaar elders ga werken? Klopt het aantal vakantiedagen met het wettelijke aantal? Het zijn voorbeelden van simpele juridische vragen waarop u gratis antwoord krijgt bij een rechtswinkel in Arnhem.


Advies bij schriftelijk bezwaar opstellen

Niet alleen geeft een rechtswinkel in Arnhem antwoord op vragen die u heeft. Men kan u hier ook begeleiden bij het opstellen van documenten. Denk bijvoorbeeld aan een schriftelijk bezwaar, welke u bij uw gemeente in wilt dienen. Mogelijk heeft u een vergunningsaanvraag ingediend voor het plaatsen van een dakkapel, maar is deze afgewezen. Met een schriftelijk bezwaar kunt u proberen de vergunning alsnog toegekend te krijgen. Een medewerker van een rechtswinkel in Arnhem vertelt u meer over de inhoud van zo’n schriftelijk bezwaar. Vaak heeft men een sjabloon welke u hierbij kan gebruiken.


Inloopspreekuur bij een rechtswinkel in Arnhem

Een rechtswinkel in Arnhem biedt vaak een inloopspreekuur aan voor mensen die gratis juridisch advies wensen. U hoeft voor het bezoek aan zo’n inloopspreekuur vaak geen afspraak te maken vooraf. Houd er rekening mee, dat degene die als eerste voor de deur staat vaak ook als eerste geholpen wordt. Naast een inloopspreekuur bieden sommige rechtswinkels een telefonisch consult aan. Waar het advies tijdens een inloopspreekuur gratis is, geldt dat over het algemeen niet voor het telefonisch consult. Het advies bij een rechtswinkel wordt gegeven door studenten. Vaak worden zij hierbij ondersteund door afgestudeerden.


Pro deo advocaat i.p.v. rechtswinkel Arnhem voor verhoor of rechtszitting

Een rechtswinkel in Arnhem valt niet te vergelijken met een advocatenkantoor, ondanks dat zij allebei juridische hulp aanbieden. Het verschil zit onder meer in het feit, dat een (pro deo) advocaat u zal ondersteunen bij een rechtszitting of een verhoor door de politie. Dit doen de medewerkers van een rechtswinkel in Arnhem niet. Ook zal men u hier doorverwijzen naar een advocaat, als uw juridische vraag niet direct te beantwoorden is.


Vraag en antwoord

Waar kan ik gratis juridisch advies krijgen?

Iemand vertelde mij dat er in Nederland mogelijkheden zijn om gratis juridisch advies te krijgen. Wordt dit advies gratis gegeven bij een rechtswinkel in Arnhem?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Voor een gratis antwoord op simpele juridische vragen kunt u terecht bij een rechtswinkel in Arnhem. Zo’n rechtswinkel draait vaak nagenoeg volledig op de vrijwillige hulp van studenten. Het verklaart tegelijkertijd, waarom men hier voornamelijk hulp biedt bij simpele juridische vraagstukken. Mocht een vraagstuk niet te beantwoorden zijn door de studenten bij de rechtswinkel, dan zullen ze u doorsturen naar een advocatenkantoor. Vaak werkt een rechtswinkel samen met een vast advocatenkantoor in de buurt. Het is aan u of u ingaat op dit aanbod of zelf een voordelige pro deo advocaat zoekt. Het gebruik van de zoekmachine op deze website kan u hierbij helpen.

Welke vragen kan ik aan een rechtswinkel voorleggen?

Mij is nog niet helemaal duidelijk voor welke vragen ik nu precies naar het inloopspreekuur van de rechtswinkel in Arnhem kan gaan. Is hier iets over te zeggen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In de basis kunt u iedere juridische kwestie voorleggen aan een rechtswinkel in Arnhem. Mocht blijken dat uw juridische vraag niet te beantwoorden is, dan zal men u bij de rechtswinkel doorverwijzen naar een advocaat. Een rechtswinkel geeft uitsluitend advies bij juridische vraagstukken. Men zal u in geen geval begeleiden tijdens een verhoor of bijvoorbeeld een civielrechtelijke procedure. Voor ondersteuning bij deze situaties kunt u een pro deo advocaat inschakelen. Wel kan een rechtswinkel in Arnhem u vooraf meer vertellen over de rechten die u heeft bij een verhoor door de politie.

Conflict over bepaling in overeenkomst, wie kan mij helpen?

Er is een conflict ontstaan over een specifieke bepaling uit een overeenkomst. Kan een medewerker van de Rechtswinkel in Arnhem mij helpen bij het zetten van juridische stappen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U beschrijft dat er zich momenteel een conflict voordoet. Een medewerker van de Rechtswinkel in Arnhem geeft u slechts antwoord op eenmalige, vaak relatief simpele juridische kwesties. U doet er zodoende verstandig aan om in deze situatie te kiezen voor hulp van een (pro deo) advocaat. Wilt u weten of u een specifieke juridische term uit deze bepaling correct geïnterpreteerd heeft? In dat geval kan de Rechtswinkel in Arnhem u wel van dienst zijn. Op basis van de uitkomst hiervan kunt u vervolgens zelf of in overleg met een (pro deo) advocaat bepalen, welke vervolgstappen logisch zijn.

Product niet geleverd, twijfels over vervolgstappen: wat te doen?

Ik heb eerder een bestelling geplaatst bij een webshop, maar het product nooit geleverd gekregen. Kan de Rechtswinkel in Arnhem mij helpen bij het vervolg?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Op het moment dat een product wel betaald maar niet geleverd is, kunt u advies inwinnen bij de Rechtswinkel in Arnhem. Laat u hier informeren over de mogelijkheden die u heeft om uw aankoopbedrag terug te vorderen bij de verkopende partij. Houd er rekening mee dat een medewerker van de Rechtswinkel in Arnhem u niet zal ondersteunen bij de uitvoering van die vervolgstappen; er wordt hier slechts eenmalig advies gegeven. Neem een juridische procedure tegen de verkoper. U kunt hierbij rekenen op ondersteuning van een (pro deo) advocaat in de regio.